Кошница 0

За Книгомания

Книгомания е създадена през 1992 година и е най-големият вносител и разпространител на чуждоезикова литература в България. Голямата заслуга на фирмата е, че доставя на българския пазар най-значимите заглавия от англоезичната и руската литература едновременно с излизането им в съответните страни.

Коректните делови отношения прави фирмата най-предпочитан ключов партньор в България на водещи издателства като Harper Collins, Penguin, Oxford, Random Нouse, Elsevier, h.f. Ullmann, Thames & Hudson, Phaidon, Hachette, Parrogon, Dorling Kindersley, АСТ, ЕКСМО.

Книгомания е лидер в издаването на луксозни илюстровани албуми, енциклопедии и справочници. В портфолиото на издателството има над 460 заглавия в различни области: изкуство, дизайн, архитектура, география, природни и исторически забележителности, градинарство, транспорт, храни и напитки, спорт, военна история, кулинария, психология, природолечение, фотография, книги за самоусъвършенстване, речници, музика, спорт. Повечето от книгите са в световноизвестни поредици. Албумите "1001 исторически места, които непременно трябва да посетите", "501 града, които трябва да посетите", "501 природни чудеса, които трябва да видите", "Великолепните кулинарни пътешествия", "Енциклопедия на свещените места", "Златната книга на шоколада", "Знаци и символи", "Изкуството. Цялата история", "Изкуството да рисуваш човешко тяло", "Исторически атлас", "Книгата за парите", "Книгата за психологията", "Фотографията. Цялата история" са малка част от портфолието на издателството.

Книгомания е едно от водещите издателства в издаването на книги за деца и работи във всички жанрове и възрастови сегменти на детското книгоиздаване. Книгите са с високо полиграфическо качество и дават на детето не само знания, но и ценности, стимулират самостоятелното мислене, въображение и активност.

Книгомания менажира с изключителни права 32 търговски обекта за продажба на книги – собствени книжарници, в големи вериги магазини, летище. Книгомания е лидер в онлайн продажбите на книги чрез сайта  www.knigomania.bg

Заглавията на Книгомания могат да се намерят във всички големи книжарници и книжни борси в страната. Издателството притежава собствени книжарници в София. Актуален списък може да видите ТУК.

Страницата на Книгомания във фейсбук се харесва от над 113 000 души..

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.