Кошница 0

Книгомания Архитектура

Описание на категорията

Архитектурата се занимава с проектиране и изграждане на сгради и групи от сгради и съоръжения. Думата произлиза от старогръцки език и означава „пръв/главен строител“.

Архитектурата включва също и планиране и проектиране на големи населени места (териториално проектиране), открити обществени пространства – улици, площади, (градоустройство), паркове и градини (ландшафтен дизайн), както и конструиране на детайли за обзавеждане.

В основата й е съчетаването на материали и технологии, както и организацията на строителния процес.

 

Какво представляват книгите в този раздел?

В категория Архитектура на Книгомания ще откриете книги за ландшафтна архитектура, архитектура на сгради от миналото до днешни дни и проекти на едни от най-популярните имена в областта.

В някои от изданията в раздела се поставя въпросът дали архитектурата е наука, изкуство или мода, тъй като част от проектите на съвременните архитекти са направени от бетон, а други от хартия; някои са минималистични; други – скулптурни, дори фигурални.

Това е така, защото всеки един обект обслужва различна цел – практическа, битова, естетическа и др. Освен разнообразието от материали, с навлизането на технологиите се променя и начинът на проектиране и строене – това спомага за създаването на виртуални музеи или други сгради, които променят функциите си според нуждите на посетителите. 

 

На какви книги залага Книгомания в този раздел?

Книгите са подходящи за всички любители, които се интересуват от архитектура и ландшафтен дизайн, както и за специалисти в областта.

 

Най-търсените заглавия от категорията са:

  • 1001 сгради сборен албум от над 800 страници, който обединява световни архитектурни обекти от миналото до днес, които „непременно трябва да видите“. Всяка статия включва кратка, но ценна информация за съответната сграда: кой е архитектът, кой е възложил проекта, основни данни за конструкцията.
    Обектите са подредени хронологично – от чудесата на Византия, готиката, богатството на Ренесанса и барока, до иновативните решения на ХХ век, сред които реконструкцията на Райхстага в Берлин.

  • „Всичко за съвременния ландшафтен дизайн“ съдържа огромен обем от информация за всички най-известни места по света, превърнати в ландшафтна дизайнерска находка. 82 различни проекта на водещи архитекти, сред които: Джанет Розенберг, „Ей Ай Пи Пейзаж“, Карл-Виго Хьолмебак, Хидеки Йошиматцу, Владимир Джурович и много други.
    Всички обекти в тази енциклопедична книга са илюстрирани, подробно описани и схематично представени.   

  • „Съвременни къщи“ включва най-различни варианти на жилищни сгради, представяйки къщата като свързващо звено между човека и заобикалящата го среда; като огледало на стила му на живот и предпочитанията му. Книгата е изключително богата на снимков материал, описания и схеми на къщи от целия свят.

 

Често задавани въпроси


В какъв ценови диапазон са книгите?

Цените на книгите в категорията са в диапазон от ниския  – 3,50 лв., до високия ценови клас – 49,90 лв.

Мога ли да направя поръчка без регистрация?

За да поръчате книга от сайта на Книгомания, не е задължително да имате регистрация. Имате опция за поръчване и като гост.

Регистрацията е препоръчителна, ако желаете да използвате функционалностите на сайта ни за запазване на списък с желаните книги. Можете да видите всяко заглавие в кои книжарници е налично, като кликнете на бутона „Наличност в книжарници“.

Каква е цената за доставка?

При наличност на книгите на склад при нас по-голямата част от поръчките за София се изпълняват на същия работен ден. Поръчки за провинцията се предават на куриерска фирма „Спиди“ всяка вечер и се обслужват според графика на куриерската фирма за съответното населено място.

Цената на доставка за София и страната (до адрес или офис на „Спиди“) е 2,90 лв., като при поръчка на продукти за сума над 39 лв. доставката е безплатна.

При избор на продукт под 8,10 лв. сайтът не позволява поръчка. При поръчка на продукт под тази цена доставката е 4,50 лв., като клиентът е уведомяван допълнително по телефона при обработка на поръчката му.

За колко време ще получа поръчката си?

Пазаруването през сайта на Книгомания е лесно и достъпно. Обикновено получавате поръчката си до три работни дни. Замяна и връщане на книга се осъществява за сметка на клиента в 14-дневен срок от получаването на пратката.

Мога ли да върна книга, и ако да, как?

Задължително трябва да ни изпратите книгата/ите с издадения фискален бон. Ако причината за връщане е сгрешен или дефектен продукт, тогава разноските по връщането е за сметка на Книгомания.

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.