Кошница 0

Книгомания Енциклопедии

Описание на категорията

Енциклопедията е вид справочно издание с научен или научнопопулярен характер, което се отличава със строга систематизация, актуалност и изчерпателност на информацията по дадена тема или област, като често е съпътствана с богат илюстративен материал от снимки, графики, диаграми, инфографики.

Обикновено информацията е поднесена с терминология и под формата на тематични статии, подредени по азбучен или хронологичен ред или друг удобен за ползване принцип за непоследователно четене.

Енциклопедиите често са снабдени с практичен справочен апарат – азбучен или предметен показалец на едно или повече нива, което прави намирането на конкретна информация или име бързо, лесно и удобно за читателя.

Енциклопедиите от портфолиото на Книгомания са част от международни копродукции и излизат едновременно на няколко езика в света, като авторите или авторските колективи са англоезични. Отличават се с богат илюстративен материал, пълноцветни и с високо полиграфическо качество, тъй като се печатат в чужбина.

В каталога на издателството има както луксозни подаръчни енциклопедии с твърди корици и хромирана хартия, така и чисто популярни издания на различни теми като:

 • митология
 • религии
 • литература
 • изкуство
 • социология
 • философия
 • социология
 • политика
 • математика
 • бизнес
 • психология
 • история
 • астрономия
 • нумерология
 • астрология
 • тайни общества
 • свещени места
 • кристали и кристалолечение
 • музика и кино

Всички енциклопедии в раздела са еднотомни.

Книгомания се стреми да поддържа с разнообразни заглавия три енциклопедични поредици, които допълва всяка година:

 • „Големите идеи, обяснени просто“ – най-престижната и утвърдена поредица енциклопедии, която излиза в последното десетилетие в България и чужбина по проект на издателство DK. Издадените заглавия на български език досега са 10. Останалите заглавия от поредицата на английски език можете да намерите в книжарници Книгомания или да поръчате онлайн (Big Ideas Simply Explained series)
 • „Как работи…“ – издава се като копродукция с издателство DK. Включва досега издадените заглавия на български език „Как работи психологията“, „Как работи храната“ и „Как работи човешкото тяло“. На английски език цялата поредица можете да разгледате тук - How Things Works
 • Енциклопедия на…“ – малки цветни енциклопедии на следните теми: кристали, тайни общества, свещени места, астрономия, астрология, нумерология.

Енциклопедиите в раздела са подходящи за възрастни. Обхващат ценовия диапазон от средния – 22 лв., до високия – 49 лв.

Като универсален подарък за близък приятел или при официално гостуване предлагаме единствената по рода си еднотомна „Енциклопедия България“, издадена съвместно с авторския колектив на Научноинформационен център „Българска енциклопедия“ към БАН.

Изданието се отличава с богата, актуална, проверена и пълна информация, като включва и над 2000 снимки, графики, диаграми и илюстрации, съдържа близо 900 страници. „Енциклопедия България“ е акцент в издателското портфолио на Книгомания и бестселър в раздел „Книгомания Енциклопедии“.

За да поръчате книга от сайта на Книгомания, не е задължително да имате регистрация. Има опция за поръчване и като гост.

Регистрацията е препоръчителна, ако желаете да използвате функционалностите на сайта ни за запазване на списък с желаните книги. Можете да видите всяко заглавие в кои книжарници е налично, като кликнете на бутона „Наличност в книжарници“.

При наличност на книгите на склад при нас по-голямата част от поръчките за София се изпълняват на същия работен ден. Поръчки за провинцията се предават на куриерска фирма „Спиди“ всяка вечер и се обслужват според графика на куриерската фирма за съответното населено място.

Цената на доставка за София и страната (до адрес или офис на „Спиди“) е 2,90 лв., като при поръчка на продукти за сума над 39 лв. доставката е безплатна.

Пазаруването през сайта на Книгомания е лесно и достъпно. Обикновено получавате поръчката си до три работни дни. Замяна и връщане на книга се осъществява за сметка на клиента в 14-дневен срок от получаването на пратката.

Задължително е да ни изпратите книгата/ите с издадения фискален бон. Ако причината за връщане е сгрешен или дефектен продукт, тогава разноските по връщането е за сметка на Книгомания.

Замяна на книга от раздела се извършва при предоставяне на книгата в запазен търговски вид и фискален бон от направената и доставена вече онлайн поръчка. Връщането е за сметка на клиента.

При неизпратена поръчка можете да направите замяна, когато продуктите са още в статус “Checking products”, и след като се свържете с Книгомания по телефон или имейл и предоставите номера на Вашата поръчка. При предадена поръчка на куриерска фирма от страна на Книгомания замяна на продукт не може да бъде направена.

Често задавани въпроси


В какъв ценови диапазон са книгите?

Цените на книгите в категорията са в диапазон от ниския  – 3,50 лв., до високия ценови клас – 49,90 лв.

Мога ли да направя поръчка без регистрация?

За да поръчате книга от сайта на Книгомания, не е задължително да имате регистрация. Имате опция за поръчване и като гост.

Регистрацията е препоръчителна, ако желаете да използвате функционалностите на сайта ни за запазване на списък с желаните книги. Можете да видите всяко заглавие в кои книжарници е налично, като кликнете на бутона „Наличност в книжарници“.

Каква е цената за доставка?

При наличност на книгите на склад при нас по-голямата част от поръчките за София се изпълняват на същия работен ден. Поръчки за провинцията се предават на куриерска фирма „Спиди“ всяка вечер и се обслужват според графика на куриерската фирма за съответното населено място.

Цената на доставка за София и страната (до адрес или офис на „Спиди“) е 2,90 лв., като при поръчка на продукти за сума над 39 лв. доставката е безплатна.

При избор на продукт под 8,10 лв. сайтът не позволява поръчка. При поръчка на продукт под тази цена доставката е 4,50 лв., като клиентът е уведомяван допълнително по телефона при обработка на поръчката му.

За колко време ще получа поръчката си?

Пазаруването през сайта на Книгомания е лесно и достъпно. Обикновено получавате поръчката си до три работни дни. Замяна и връщане на книга се осъществява за сметка на клиента в 14-дневен срок от получаването на пратката.

Мога ли да върна книга, и ако да, как?

Задължително трябва да ни изпратите книгата/ите с издадения фискален бон. Ако причината за връщане е сгрешен или дефектен продукт, тогава разноските по връщането е за сметка на Книгомания.

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.