Кошница 0

Кулинария

Описание на категорията

В раздел Кулинария ще намерите книги, илюстровани наръчници, албуми, енциклопедии на различни издателства и езици, свързани с кухнята и традициите в готвенето на Италия, Испания, Франция, Белгия, Норвегия, Швеция, Гърция, Турция, Корея, Япония, Русия, Румъния и много други.

Кулинарните книги насърчават и развиват вашите готварски умения, разнообразяват менюто ви, усъвършенстват навиците ви да се придържате към пълноценно и здравословно хранене.

В раздела са налични издания, подходящи както за любители на кулинарното изкуство, така и за напреднали и професионално практикуващи кулинари. Ще откриете превъзходни колекции от традиционни, съвременни и иновативни рецепти за готвачи с различни способности.

Кулинарните книги в раздела ще ви запознаят от азиатска и европейска кухня до техники и тънкости в приготвяне на суши и морски дарове, африканска, средиземноморска, скандинавска и еврейска кухня. Тук намират място и книги с рецепти от традиционната българска кухня, както и фототипни преиздания на старинни готварски книги с български гозби.

Книгомания предлага още широко разнообразие от по-специализирани наръчници и енциклопедии за правене на хляб, шоколадови изделия и декорация, бисквити, маслено тесто, десерти и сладки изкушения, за подправки и продукти за готвене, за суши и сашими, тапас, паста, сосове, вегетариански/веган рецепти.

Ключова автори готвачи в раздела с по няколко кулинарни книги в биографиите са:

  • Джейми Оливър
  • Жак Пепен
  • Гордън Рамзи
  • Джулия Чайлд
  • Силвена Роу

В този раздел представените книги са на български, английски, немски, руски, френски, испански и италиански. За да изберете книга от разнообразието от заглавия само на един език, използвайте филтъра, като маркирате желания език.

Тогава заглавията ще се сортират според вашето желание и списъкът ще игнорира изданията на останалите езици. Можете да филтрирате книгите още по име на автора, издателство, вид корица и/или поредица, като сложите отметка срещу желаните параметри.

 

Най-търсените кулинарни книги на български език са:

 

 

В раздел Кулинария ще откриете също немалко наръчници и луксозни подаръчни издания на български и английски за напитки като уиски, вина, алкохолни и безлакохолни коктейли, смутита и сокове, детокс напитки.

По отношение на ценовия диапазон на кулинарните книги:

  • Изданията на български език варират от средния ценови клас от 15 лв. до 35 лв.
  • Изданията на английски език са предимно над средния ценови клас и достигат до луксозни подаръчни издания с футляри до 149 лв.

За да поръчате книга от сайта на Книгомания, не е задължително да имате регистрация. Има опция за поръчване и като гост.

Регистрацията е препоръчителна, ако желаете да използвате функционалностите на сайта ни за запазване на списък с желаните книги. Можете да видите всяко заглавие в кои книжарници е налично, като кликнете на бутона „Наличност в книжарници“.

При наличност на книгите на склад при нас по-голямата част от поръчките за София се изпълняват на същия работен ден. Поръчки за провинцията се предават на куриерска фирма „Спиди“ всяка вечер и се обслужват според графика на куриерската фирма за съответното населено място.

Цената на доставка за София и страната (до адрес или офис на „Спиди“) е 2,90 лв., като при поръчка на продукти за сума над 39 лв. доставката е безплатна.

Пазаруването през сайта на Книгомания е лесно и достъпно. Обикновено получавате поръчката си до три работни дни. Замяна и връщане на книга се осъществява за сметка на клиента в 14-дневен срок от получаването на пратката.

Задължително е да ни изпратите книгата/ите с издадения фискален бон. Ако причината за връщане е сгрешен или дефектен продукт, тогава разноските по връщането е за сметка на Книгомания.

Замяна на книга от раздела се извършва при предоставяне на книгата в запазен търговски вид и фискален бон от направената и доставена вече онлайн поръчка. Връщането е за сметка на клиента.

При неизпратена поръчка можете да направите замяна, когато продуктите са още в статус “Checking products”, и след като се свържете с Книгомания по телефон или имейл и предоставите номера на Вашата поръчка. При предадена поръчка на куриерска фирма от страна на Книгомания замяна на продукт не може да бъде направена.

Често задавани въпроси


В какъв ценови диапазон са книгите?

Цените на книгите в категорията са в диапазон от ниския  – 3,50 лв., до високия ценови клас – 49,90 лв.

Мога ли да направя поръчка без регистрация?

За да поръчате книга от сайта на Книгомания, не е задължително да имате регистрация. Имате опция за поръчване и като гост.

Регистрацията е препоръчителна, ако желаете да използвате функционалностите на сайта ни за запазване на списък с желаните книги. Можете да видите всяко заглавие в кои книжарници е налично, като кликнете на бутона „Наличност в книжарници“.

Каква е цената за доставка?

При наличност на книгите на склад при нас по-голямата част от поръчките за София се изпълняват на същия работен ден. Поръчки за провинцията се предават на куриерска фирма „Спиди“ всяка вечер и се обслужват според графика на куриерската фирма за съответното населено място.

Цената на доставка за София и страната (до адрес или офис на „Спиди“) е 2,90 лв., като при поръчка на продукти за сума над 39 лв. доставката е безплатна.

При избор на продукт под 8,10 лв. сайтът не позволява поръчка. При поръчка на продукт под тази цена доставката е 4,50 лв., като клиентът е уведомяван допълнително по телефона при обработка на поръчката му.

За колко време ще получа поръчката си?

Пазаруването през сайта на Книгомания е лесно и достъпно. Обикновено получавате поръчката си до три работни дни. Замяна и връщане на книга се осъществява за сметка на клиента в 14-дневен срок от получаването на пратката.

Мога ли да върна книга, и ако да, как?

Задължително трябва да ни изпратите книгата/ите с издадения фискален бон. Ако причината за връщане е сгрешен или дефектен продукт, тогава разноските по връщането е за сметка на Книгомания.

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.