Кошница 0

Книгомания Детски енциклопедии

Описание на категорията

Детските енциклопедии са първите по-сериозни книги в детската библиотека, които приучват младите читатели да се отнасят с уважение към книгите, че трябва да се съхраняват правилно, защото са незаменим инструмент за справки и че са източник на най-точно знание.

Този тип издания са и сред най-желаните книги за подаръци от страна на родителите. Детската енциклопедия е вид справочно издание с научнопопулярен характер, което се отличава със строга систематизация, актуалност и изчерпателност на информацията по една или няколко теми, като е съпътствана с богат илюстративен материал от снимки, графики, диаграми, инфографики.

Тя позволява нелинейно, непоследователно четене и учи децата как да намират конкретна информация, ако в изданието е включен и показалец или да се ориентират според съдържанието.

Терминологията и обяснението на различните понятия са съобразени и адаптирани според възрастовата група на децата, за която е предназначена енциклопедията. Изданията в този раздел са общи или тематични енциклопедии, като всички те са част от международни копродукции, а концепцията и информацията в тях се разработва от англоезични автори.

Докато в енциклопедиите за възрастни преобладава текстът при разработването на тематичните статии, а илюстрациите са съпътстващи, то при детските илюстрациите са наравно с текста, допуска се и да преобладават.

Почти всички детски енциклопедии в портфолиото на Книгомания са съвместни с престижното издателство DK, често са оформени в поредици. Преобладават изданията с твърди корици и голям формат, които са в средния и високия ценови клас, с богат илюстративен материал и отлична полиграфия.

В разделя ще намерите книги само на български език, подходящи за деца във възрастовите групи 8–10 години и 10–14 години.

В каталога на издателството има както общи детски енциклопедии – включват много теми от различни области на познанието, така и чисто тематични като:

 • география
 • наука
 • математика
 • човешко тяло
 • Космос
 • Земя
 • Древен Египет
 • Лего
 • животни
 • превозни средства
 • любопитни факти от различни области
 • рекорди

 

От общите енциклопедии особено популярни на книжния пазар са:

 • „Новата детска енциклопедия“ – включва над 9000 статии, факти и данни, както и 2500 цветни илюстрации. Включва разделите Космос, Земята и опазването на нейната природа, Живи организми, История и политика, Природни науки, Технологии, Континенти и културите по света, Човешкото тяло. Подходяща е за деца над 10 години.

 • „Не може да бъде“енциклопедия е подходяща за деца 6–10 години и с разработените теми и примери създава представа какво е пропорцията, тъй като всички факти са изобразени с в съпоставка с човека или с части от човешкото тяло.
  Включените теми са - Извън пределите на този свят, Изумителната Земя, Човекът и други форми на живот, Инженерни постижения.

 • Какъв е смисълът на математиката?енциклопедията е подходяща за деца над 8 години. Изданието запознава младите читатели с числата – положителни и отрицателни, какво е безкрайността, как се измерва средна стойност, какво представлява координатната система и най-вече им показва практическата страна на математиката по модерен, интересен и интерактивен начин.

 

За да поръчате книга от сайта на Книгомания, не е задължително да имате регистрация. Има опция за поръчване и като гост.

Регистрацията е препоръчителна, ако желаете да използвате функционалностите на сайта ни за запазване на списък с желаните книги. Можете да видите всяко заглавие в кои книжарници е налично, като кликнете на бутона „Наличност в книжарници“.

При наличност на книгите на склад при нас по-голямата част от поръчките за София се изпълняват на същия работен ден. Поръчки за провинцията се предават на куриерска фирма „Спиди“ всяка вечер и се обслужват според графика на куриерската фирма за съответното населено място.

Цената на доставка за София и страната (до адрес или офис на „Спиди“) е 2,90 лв., като при поръчка на продукти за сума над 39 лв. доставката е безплатна.

Пазаруването през сайта на Книгомания е лесно и достъпно. Обикновено получавате поръчката си до три работни дни. Замяна и връщане на книга се осъществява за сметка на клиента в 14-дневен срок от получаването на пратката.

Задължително е да ни изпратите книгата/ите с издадения фискален бон. Ако причината за връщане е сгрешен или дефектен продукт, тогава разноските по връщането е за сметка на Книгомания.

Замяна на книга от раздела се извършва при предоставяне на книгата в запазен търговски вид и фискален бон от направената и доставена вече онлайн поръчка. Връщането е за сметка на клиента.

При неизпратена поръчка можете да направите замяна, когато продуктите са още в статус “Checking products”, и след като се свържете с Книгомания по телефон или имейл и предоставите номера на Вашата поръчка. При предадена поръчка на куриерска фирма от страна на Книгомания замяна на продукт не може да бъде направена.

Често задавани въпроси


В какъв ценови диапазон са книгите?

Цените на книгите в категорията са в диапазон от ниския  – 3,50 лв., до високия ценови клас – 49,90 лв.

Мога ли да направя поръчка без регистрация?

За да поръчате книга от сайта на Книгомания, не е задължително да имате регистрация. Имате опция за поръчване и като гост.

Регистрацията е препоръчителна, ако желаете да използвате функционалностите на сайта ни за запазване на списък с желаните книги. Можете да видите всяко заглавие в кои книжарници е налично, като кликнете на бутона „Наличност в книжарници“.

Каква е цената за доставка?

При наличност на книгите на склад при нас по-голямата част от поръчките за София се изпълняват на същия работен ден. Поръчки за провинцията се предават на куриерска фирма „Спиди“ всяка вечер и се обслужват според графика на куриерската фирма за съответното населено място.

Цената на доставка за София и страната (до адрес или офис на „Спиди“) е 2,90 лв., като при поръчка на продукти за сума над 39 лв. доставката е безплатна.

При избор на продукт под 8,10 лв. сайтът не позволява поръчка. При поръчка на продукт под тази цена доставката е 4,50 лв., като клиентът е уведомяван допълнително по телефона при обработка на поръчката му.

За колко време ще получа поръчката си?

Пазаруването през сайта на Книгомания е лесно и достъпно. Обикновено получавате поръчката си до три работни дни. Замяна и връщане на книга се осъществява за сметка на клиента в 14-дневен срок от получаването на пратката.

Мога ли да върна книга, и ако да, как?

Задължително трябва да ни изпратите книгата/ите с издадения фискален бон. Ако причината за връщане е сгрешен или дефектен продукт, тогава разноските по връщането е за сметка на Книгомания.

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.