Език
Валута
Кошница

Книгомания Детски енциклопедии

Детските енциклопедии са първите по-сериозни книги в детската библиотека, които приучват младите читатели да се отнасят с уважение към книгите, че трябва да се съхраняват правилно, защото са незаменим инструмент за справки и че са източник на най-точно знание.

Този тип издания са и сред най-желаните книги за подаръци от страна на родителите. Детската енциклопедия е вид справочно издание с научнопопулярен характер, което се отличава със строга систематизация, актуалност и изчерпателност на информацията по една или няколко теми, като е съпътствана с богат илюстративен материал от снимки, графики, диаграми, инфографики.

Тя позволява нелинейно, непоследователно четене и учи децата как да намират конкретна информация, ако в изданието е включен и показалец или да се ориентират според съдържанието.

Терминологията и обяснението на различните понятия са съобразени и адаптирани според възрастовата група на децата, за която е предназначена енциклопедията. Изданията в този раздел са общи или тематични енциклопедии, като всички те са част от международни копродукции, а концепцията и информацията в тях се разработва от англоезични автори.

Докато в енциклопедиите за възрастни преобладава текстът при разработването на тематичните статии, а илюстрациите са съпътстващи, то при детските илюстрациите са наравно с текста, допуска се и да преобладават.

Почти всички детски енциклопедии в портфолиото на Книгомания са съвместни с престижното издателство DK, често са оформени в поредици. Преобладават изданията с твърди корици и голям формат, които са в средния и високия ценови клас, с богат илюстративен материал и отлична полиграфия.

В разделя ще намерите книги само на български език, подходящи за деца във възрастовите групи 8–10 години и 10–14 години.

В каталога на издателството има както общи детски енциклопедии – включват много теми от различни области на познанието, така и чисто тематични като:

 • география
 • наука
 • математика
 • човешко тяло
 • Космос
 • Земя
 • Древен Египет
 • Лего
 • животни
 • превозни средства
 • любопитни факти от различни области
 • рекорди

 

От общите енциклопедии особено популярни на книжния пазар са:

 • „Новата детска енциклопедия“ – включва над 9000 статии, факти и данни, както и 2500 цветни илюстрации. Включва разделите Космос, Земята и опазването на нейната природа, Живи организми, История и политика, Природни науки, Технологии, Континенти и културите по света, Човешкото тяло. Подходяща е за деца над 10 години.

 • „Не може да бъде“енциклопедия е подходяща за деца 6–10 години и с разработените теми и примери създава представа какво е пропорцията, тъй като всички факти са изобразени с в съпоставка с човека или с части от човешкото тяло.
  Включените теми са - Извън пределите на този свят, Изумителната Земя, Човекът и други форми на живот, Инженерни постижения.

 • Какъв е смисълът на математиката?енциклопедията е подходяща за деца над 8 години. Изданието запознава младите читатели с числата – положителни и отрицателни, какво е безкрайността, как се измерва средна стойност, какво представлява координатната система и най-вече им показва практическата страна на математиката по модерен, интересен и интерактивен начин.

 

За да поръчате книга от сайта на Книгомания, не е задължително да имате регистрация. Има опция за поръчване и като гост.

Регистрацията е препоръчителна, ако желаете да използвате функционалностите на сайта ни за запазване на списък с желаните книги. Можете да видите всяко заглавие в кои книжарници е налично, като кликнете на бутона „Наличност в книжарници“.

При наличност на книгите на склад при нас по-голямата част от поръчките за София се изпълняват на същия работен ден. Поръчки за провинцията се предават на куриерска фирма „Спиди“ всяка вечер и се обслужват според графика на куриерската фирма за съответното населено място.

Цената на доставка за София и страната (до адрес или офис на „Спиди“) е 2,90 лв., като при поръчка на продукти за сума над 39 лв. доставката е безплатна.

Пазаруването през сайта на Книгомания е лесно и достъпно. Обикновено получавате поръчката си до три работни дни. Замяна и връщане на книга се осъществява за сметка на клиента в 14-дневен срок от получаването на пратката.

Задължително е да ни изпратите книгата/ите с издадения фискален бон. Ако причината за връщане е сгрешен или дефектен продукт, тогава разноските по връщането е за сметка на Книгомания.

Замяна на книга от раздела се извършва при предоставяне на книгата в запазен търговски вид и фискален бон от направената и доставена вече онлайн поръчка. Връщането е за сметка на клиента.

При неизпратена поръчка можете да направите замяна, когато продуктите са още в статус “Checking products”, и след като се свържете с Книгомания по телефон или имейл и предоставите номера на Вашата поръчка. При предадена поръчка на куриерска фирма от страна на Книгомания замяна на продукт не може да бъде направена.

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.