Кошница 0

Книгомания Здраве и диети

Описание на категорията

Книги за здраве и диети – изберете издания на Книгомания

Книгите в раздел „Здраве и диети“ са предимно наръчници със съвети за отслабване, здравословен начин на живот, хранителни режими, лекуване на леки неразположения и облекчаване на често срещани заболявания.

На какви книги залага Книгомания в този раздел?

 

Книгомания залага на цветните издания с богат илюстративен материал и качествено съдържание, като всички те са част от международни копродукции.

Наръчниците за здраве и диети в портфолиото на издателството са свързани с темите:

 • развенчаване на митове и предразсъдъци по отношение на храната
 • изготвяне на планове за контролиране на генетичната предопределеност чрез промяна на хранителните навици
 • роля на билколечението в ежедневието ни
 • как да храним бебетата и малките деца
 • хипнозата – тайната на подсъзнанието

 

Всички книги в раздела са преведени от англоезични автори и са само на български език. По отношение на цената – в нашата книжарница ще намерите издания от ниския ценови клас (12 лв.) до книги от горната граница на средния ценови клас (24,90 лв.).

За кого са подходящи?

 

Книгите в тази категория са подходящи за всички, които имат проблем с наднормено тегло, интересуват се от подобряване на здравословното си състояние и тонус и как да го постигнат с природосъобразни продукти.

Най-продаваните книги от „Здраве и диети“ са:

 • „Енциклопедия на билколечението“ – това е справочник за билки, които могат да се използват по ефикасен начин за лечение на голямо разнообразие от оплаквания.

  Целта е да ви даде по-задълбочено разбиране за това как функционира тялото и как се прилага билколечението. Справочната част от книгата дава информация за самите билки, как се прилагат, рецепти, какви са подходящите дози и евентуални противопоказания.

 

 • „Да избереш точната диета“ – всяка глава в книгата обяснява задълбочено качествата и недостатъците на 75 от най-популярните хранителни режими за отслабване и над 50 хранителни режима за здравословен начин на живот.

  Ще намерите информация за историята на всяка диета, обявените очаквани резултати и начина на действие, доводите „за“ и „против“ и приблизителните й качества. Разгледайте предложените примерни менюта, здравословни съвети, развенчаване на митове, списъци със забранени и позволени храни, които ви информират какво е или не е полезно да ядете.

 

 • „Бабини деветини“ – като използва научни проучвания, тази книга изследва произхода и надеждността на повече от 50 суеверия, като изяснява защо и как са възникнали и влияят ли ни днес.

  Разбере дали яденето на пилешка супа помага при настинка, сгъстява ли се косата, ако се подстригваме по-често, пукането на пръстите води ли до артрит, кръстосването на краката водили до разширени вени и много други.

 

Често задавани въпроси


В какъв ценови диапазон са книгите?

Цените на книгите в категорията са в диапазон от ниския  – 3,50 лв., до високия ценови клас – 49,90 лв.

Мога ли да направя поръчка без регистрация?

За да поръчате книга от сайта на Книгомания, не е задължително да имате регистрация. Имате опция за поръчване и като гост.

Регистрацията е препоръчителна, ако желаете да използвате функционалностите на сайта ни за запазване на списък с желаните книги. Можете да видите всяко заглавие в кои книжарници е налично, като кликнете на бутона „Наличност в книжарници“.

Каква е цената за доставка?

При наличност на книгите на склад при нас по-голямата част от поръчките за София се изпълняват на същия работен ден. Поръчки за провинцията се предават на куриерска фирма „Спиди“ всяка вечер и се обслужват според графика на куриерската фирма за съответното населено място.

Цената на доставка за София и страната (до адрес или офис на „Спиди“) е 2,90 лв., като при поръчка на продукти за сума над 39 лв. доставката е безплатна.

При избор на продукт под 8,10 лв. сайтът не позволява поръчка. При поръчка на продукт под тази цена доставката е 4,50 лв., като клиентът е уведомяван допълнително по телефона при обработка на поръчката му.

За колко време ще получа поръчката си?

Пазаруването през сайта на Книгомания е лесно и достъпно. Обикновено получавате поръчката си до три работни дни. Замяна и връщане на книга се осъществява за сметка на клиента в 14-дневен срок от получаването на пратката.

Мога ли да върна книга, и ако да, как?

Задължително трябва да ни изпратите книгата/ите с издадения фискален бон. Ако причината за връщане е сгрешен или дефектен продукт, тогава разноските по връщането е за сметка на Книгомания.

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.