Език
Валута
Кошница

Книгомания Здраве и диети

Книги за здраве и диети – изберете издания на Книгомания

Книгите в раздел „Здраве и диети“ са предимно наръчници със съвети за отслабване, здравословен начин на живот, хранителни режими, лекуване на леки неразположения и облекчаване на често срещани заболявания.

На какви книги залага Книгомания в този раздел?

 

Книгомания залага на цветните издания с богат илюстративен материал и качествено съдържание, като всички те са част от международни копродукции.

Наръчниците за здраве и диети в портфолиото на издателството са свързани с темите:

 • развенчаване на митове и предразсъдъци по отношение на храната
 • изготвяне на планове за контролиране на генетичната предопределеност чрез промяна на хранителните навици
 • роля на билколечението в ежедневието ни
 • как да храним бебетата и малките деца
 • хипнозата – тайната на подсъзнанието

 

Всички книги в раздела са преведени от англоезични автори и са само на български език. По отношение на цената – в нашата книжарница ще намерите издания от ниския ценови клас (12 лв.) до книги от горната граница на средния ценови клас (24,90 лв.).

За кого са подходящи?

 

Книгите в тази категория са подходящи за всички, които имат проблем с наднормено тегло, интересуват се от подобряване на здравословното си състояние и тонус и как да го постигнат с природосъобразни продукти.

Най-продаваните книги от „Здраве и диети“ са:

 • „Енциклопедия на билколечението“ – това е справочник за билки, които могат да се използват по ефикасен начин за лечение на голямо разнообразие от оплаквания.

  Целта е да ви даде по-задълбочено разбиране за това как функционира тялото и как се прилага билколечението. Справочната част от книгата дава информация за самите билки, как се прилагат, рецепти, какви са подходящите дози и евентуални противопоказания.

 

 • „Да избереш точната диета“ – всяка глава в книгата обяснява задълбочено качествата и недостатъците на 75 от най-популярните хранителни режими за отслабване и над 50 хранителни режима за здравословен начин на живот.

  Ще намерите информация за историята на всяка диета, обявените очаквани резултати и начина на действие, доводите „за“ и „против“ и приблизителните й качества. Разгледайте предложените примерни менюта, здравословни съвети, развенчаване на митове, списъци със забранени и позволени храни, които ви информират какво е или не е полезно да ядете.

 

 • „Бабини деветини“ – като използва научни проучвания, тази книга изследва произхода и надеждността на повече от 50 суеверия, като изяснява защо и как са възникнали и влияят ли ни днес.

  Разбере дали яденето на пилешка супа помага при настинка, сгъстява ли се косата, ако се подстригваме по-често, пукането на пръстите води ли до артрит, кръстосването на краката водили до разширени вени и много други.

 

Често задавани въпроси

 

В какъв ценови диапазон са книгите?

 

Изданията в раздела „Здраве и диети“ са от средния ценови клас – от 12,00 лв. до 24,90 лв.

Мога ли да направя поръчка без регистрация?

 

За да поръчате книга от сайта на Книгомания, не е задължително да имате регистрация. Има опция за поръчване и като гост.

Регистрацията е препоръчителна, ако желаете да използвате функционалностите на сайта ни за запазване на списък с желаните книги. Можете да видите всяко заглавие в кои книжарници е налично, като кликнете на бутона „Наличност в книжарници“.

 

Каква е цената за доставка?

 

При наличност на книгите на склад при нас по-голямата част от поръчките за София се изпълняват на същия работен ден. Поръчки за провинцията се предават на куриерска фирма „Спиди“ всяка вечер и се обслужват според графика на куриерската фирма за съответното населено място.

Цената на доставка за София и страната (до адрес или офис на „Спиди“) е 2,90 лв., като при поръчка на продукти за сума над 39 лв. доставката е безплатна.

 

За колко време ще получа поръчката си?

 

Пазаруването през сайта на Книгомания е лесно и достъпно. Обикновено получавате поръчката си до три работни дни. Замяна и връщане на книга се осъществява за сметка на клиента в 14-дневен срок от получаването на пратката.

 

Мога ли да върна книга, и ако да, как?

 

Задължително е да ни изпратите книгата/ите с издадения фискален бон. Ако причината за връщане е сгрешен или дефектен продукт, тогава разноските по връщането е за сметка на Книгомания.

 

Мога ли да заменя закупена книга от раздела?

 

Замяна на книга от раздела се извършва при предоставяне на книгата в запазен търговски вид и фискален бон от направената и доставена вече онлайн поръчка. Връщането е за сметка на клиента.

При неизпратена поръчка можете да направите замяна, когато продуктите са още в статус “Checking products”, и след като се свържете с Книгомания по телефон или имейл и предоставите номера на Вашата поръчка. При предадена поръчка на куриерска фирма от страна на Книгомания замяна на продукт не може да бъде направена.

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.