Език
Валута
Кошница

Книгомания Документалистика

Книгите в Книгомания Документалистика са сборници с биографични документални истории за значими български личности - владетели, премиери, лидери, министри, банкери, музиканти, изобретатели, учени, писатели, художници, летци и много други. В тези книги са включени черно-бели снимки и редица любопитни факти, които няма да прочетете в учебниците по история.

Текстовете не са лишени и от аналитичните размисли на автора за историческото време, в което се развиват сюжетите на всяка история, за незаслужената забрава, за невъзвращенството, за новаторското мислене и други. Книгите са подходящи за всички, които се интересуват от българска история и документални биографии на известни личности.

Изданията са само на български език, с меки корици, в средния ценови клас – между 14,50 и 16,00 лв.

Най-популярните книги в този раздел са на журналиста Венелин Митев:

  • „Българи, за които говори светът“ - авторът разказва за 21 знаменити наши сънародници, направили блестяща кариера в чужбина, след като по една или друга причина са били прокудени от родината.
  • „Прогонените гении на България“любопитен разказ и малко известни факти за Пиер дьо Ронсар, Асен Йорданов, Борис Христов, Боян Райнов, Елена Николай, Васко Абаджиев, Джон Атанасов, Силви Вартан, Румен Антонов, Самуил Рефетов, Шефкет Чападжиев, Юл Браун и др.
  • „Големите любови на български царе, министри и авантюристи“документални разкази за 50 невероятно любопитни история от интимния живот на владетели, премиери и министри, банкери и военачалници, бунтари и авантюристи.

 

За да поръчате книга от сайта на Книгомания, не е задължително да имате регистрация. Има опция за поръчване и като гост.

Регистрацията е препоръчителна, ако желаете да използвате функционалностите на сайта ни за запазване на списък с желаните книги. Можете да видите всяко заглавие в кои книжарници е налично, като кликнете на бутона „Наличност в книжарници“.

При наличност на книгите на склад при нас по-голямата част от поръчките за София се изпълняват на същия работен ден. Поръчки за провинцията се предават на куриерска фирма „Спиди“ всяка вечер и се обслужват според графика на куриерската фирма за съответното населено място.

Цената на доставка за София и страната (до адрес или офис на „Спиди“) е 2,90 лв., като при поръчка на продукти за сума над 39 лв. доставката е безплатна.

Пазаруването през сайта на Книгомания е лесно и достъпно. Обикновено получавате поръчката си до три работни дни. Замяна и връщане на книга се осъществява за сметка на клиента в 14-дневен срок от получаването на пратката.

Задължително е да ни изпратите книгата/ите с издадения фискален бон. Ако причината за връщане е сгрешен или дефектен продукт, тогава разноските по връщането е за сметка на Книгомания.

Замяна на книга от раздела се извършва при предоставяне на книгата в запазен търговски вид и фискален бон от направената и доставена вече онлайн поръчка. Връщането е за сметка на клиента.

При неизпратена поръчка можете да направите замяна, когато продуктите са още в статус “Checking products”, и след като се свържете с Книгомания по телефон или имейл и предоставите номера на Вашата поръчка. При предадена поръчка на куриерска фирма от страна на Книгомания замяна на продукт не може да бъде направена.

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.