Кошница 0

Книгомания Пътеводители

Описание на категорията

Пътеводителите в този раздел са издания, които съчетават в себе си информативния характер на справочника и препоръчителния на наръчника. Всички те са справочници със статии, които съдържат ясна, точна и проверена от първо лице информация за група или групи дестинации, обединени по географски или друг принцип.

Като стил на писане тези книги често поднасят важните факти жанрово под формата на есе, бележки, дневник, пътепис или друг тип развлекателен текст, съпътстван с много снимки, карти и маршрути, инфографики за по-лесно ориентиране в книжното тяло, показалец.

Целта на пътеводителите и книгите за пътешествия от каталога на Книгомания е да подскажат на читателите:

 • идеи за топ дестинации за посещение
 • да помогнат на пътуващите в предварителната подготовка
 • да дадат необходимата информация по държави/градове
 • важни съвети как се стига до тях и кога да ги посетите
 • климатични и други природни особености на дестинациите
 • какви забележителности можем да посетим
 • как да направим най-добрите маршрути
 • какви са културологичните особености
 • каква е използваната валута
 • какво е подходящото облекло
 • какви ястия да опитате
 • практични съвети за транспорт, музеи, институции, хотели, резервации на билети и др.

Пътеводителите в този раздел са само на български език и са подходящи за изкушените от туризма в страната и чужбина, за всеки, който притежава малко или повече авантюристичен дух за нови култури и забележителности и обича да пътешества.

Тези книги ще ви помогнат да направите туристическото си пътуване лесно, удобно и максимално пълноценно. Ценовият диапазон на изданията е разнообразен - започва с цени от среден клас – 17,90 лв., и достига до високия – 49,90 лв. 

Включените пътеводители в този раздел са различни по формат – от малки джобни издания с меки корици до луксозни енциклопедии в голям формат и внушителен обем до 960 страници.

По-голямата част от представените издания са преводни и част от международни копродукции на престижни издателства като DK и Lonely Planet и са съставени като концепции и поредици от англоезични авторски колективи. Те са стойностни издания с твърди корици, луксозни и подаръчни, с отлично полиграфическо качество, отпечатани са в чужбина.

В раздела Книгомания Пътеводители ще намерите поне по няколко издания на темите:

 • Япония
 • България
 • Забележителни градове по света
 • Общи пътеводители с идеи кога къде да отидем
 • Места за бягство / необичайни дестинации
 • Романтични места

Книгомания насърчава и издаването на пътеводители и книги за пътешествия, написани от български автори – част от портфолиото на издателството са и заглавия на пътешественическия тандем Николай Генов и Румяна Николова, на Филип Лхамсурен и други.

Най-популярните издания от раздела Книгомания Пътеводители са:

За да поръчате книга от сайта на Книгомания, не е задължително да имате регистрация. Има опция за поръчване и като гост.

Регистрацията е препоръчителна, ако желаете да използвате функционалностите на сайта ни за запазване на списък с желаните книги. Можете да видите всяко заглавие в кои книжарници е налично, като кликнете на бутона „Наличност в книжарници“.

При наличност на книгите на склад при нас по-голямата част от поръчките за София се изпълняват на същия работен ден. Поръчки за провинцията се предават на куриерска фирма „Спиди“ всяка вечер и се обслужват според графика на куриерската фирма за съответното населено място.

Цената на доставка за София и страната (до адрес или офис на „Спиди“) е 2,90 лв., като при поръчка на продукти за сума над 39 лв. доставката е безплатна.

Пазаруването през сайта на Книгомания е лесно и достъпно. Обикновено получавате поръчката си до три работни дни. Замяна и връщане на книга се осъществява за сметка на клиента в 14-дневен срок от получаването на пратката.

Задължително е да ни изпратите книгата/ите с издадения фискален бон. Ако причината за връщане е сгрешен или дефектен продукт, тогава разноските по връщането е за сметка на Книгомания.

Замяна на книга от раздела се извършва при предоставяне на книгата в запазен търговски вид и фискален бон от направената и доставена вече онлайн поръчка. Връщането е за сметка на клиента.

При неизпратена поръчка можете да направите замяна, когато продуктите са още в статус “Checking products”, и след като се свържете с Книгомания по телефон или имейл и предоставите номера на Вашата поръчка. При предадена поръчка на куриерска фирма от страна на Книгомания замяна на продукт не може да бъде направена.

Често задавани въпроси


В какъв ценови диапазон са книгите?

Цените на книгите в категорията са в диапазон от ниския  – 3,50 лв., до високия ценови клас – 49,90 лв.

Мога ли да направя поръчка без регистрация?

За да поръчате книга от сайта на Книгомания, не е задължително да имате регистрация. Имате опция за поръчване и като гост.

Регистрацията е препоръчителна, ако желаете да използвате функционалностите на сайта ни за запазване на списък с желаните книги. Можете да видите всяко заглавие в кои книжарници е налично, като кликнете на бутона „Наличност в книжарници“.

Каква е цената за доставка?

При наличност на книгите на склад при нас по-голямата част от поръчките за София се изпълняват на същия работен ден. Поръчки за провинцията се предават на куриерска фирма „Спиди“ всяка вечер и се обслужват според графика на куриерската фирма за съответното населено място.

Цената на доставка за София и страната (до адрес или офис на „Спиди“) е 2,90 лв., като при поръчка на продукти за сума над 39 лв. доставката е безплатна.

При избор на продукт под 8,10 лв. сайтът не позволява поръчка. При поръчка на продукт под тази цена доставката е 4,50 лв., като клиентът е уведомяван допълнително по телефона при обработка на поръчката му.

За колко време ще получа поръчката си?

Пазаруването през сайта на Книгомания е лесно и достъпно. Обикновено получавате поръчката си до три работни дни. Замяна и връщане на книга се осъществява за сметка на клиента в 14-дневен срок от получаването на пратката.

Мога ли да върна книга, и ако да, как?

Задължително трябва да ни изпратите книгата/ите с издадения фискален бон. Ако причината за връщане е сгрешен или дефектен продукт, тогава разноските по връщането е за сметка на Книгомания.

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.