Език
Валута
Кошница

За издателство Книгомания

Книгомания - поредици за рисуване

Книгомания е лидер в издаването на луксозни илюстровани албуми, енциклопедии, справочници и подаръчни издания за деца и възрастни. В портфолиото на издателството има над 500 заглавия в широк спектър от теми: от детски книги с любими приказки и книжки с различни активности до луксозни енциклопедии и албуми в областите изкуство, фотография, психология, философия, география, математика, спорт, пътуване, природни и исторически забележителности, кулинария. Популярни издания на Книгомания са и картинни речници, самоучители, наръчници, пътеводители, атласи, колекции със загадки, книги сканорами, илюстрирани биографии.

Повечето от книгите са част от коопродукции на световноизвестни поредици. Албумите „1001 исторически места, които непременно трябва да посетите", „501 града, които трябва да посетите", „501 природни чудеса, които трябва да видите", „Великолепните кулинарни пътешествия", „Енциклопедия на свещените места" и „Енциклопедия на кристалите“, „Златната книга на шоколада" и „Златната книга на готварството“, „Знаци и символи", „Изкуството. Цялата история" и „Фотографията. Цялата история", „Изкуството да рисуваш човешко тяло", „Исторически атлас", „Книгата за парите", „Книгата за психологията", „Исторически атлас“, „Щипка вкус“, „Лидерите, които промениха историята“ са малка част от портфолиoто на издателството.

 

Заглавията от утвърдените дългогодишни поредици „Големите идеи, обяснени просто“, „Мъдростта на вековете“, „101 места“, „500 ястия…, които непременно трябва да опитате“, „Изкуството да рисуваш“, „Поредица MENSA“, „MENSA kids“, „501“, „Накратко“, „Какво би направил…?“ са сред най-търсените заглавия на книжния пазар в България.

Изданията на Книгомания можете да намерите във всички големи книжарници и книжни борси в страната. Книгомания менажира с изключителни права 29 търговски обекта за продажба на книги – собствени книжарници или в партньорство с големи вериги магазини – Ciela, Orange Books, Greenwitch book center и др. Книгомания е лидер в онлайн продажбите на книги чрез сайта  www.knigomania.bg. Пълен списък на магазините можете да намерите тук.

С логото на Книгомания се свързва най-популярната луксозна научна поредица от тематични енциклопедии „Големите идеи, обяснени просто“, която се допълва всяка година с по две нови заглавия. Разнообразието от теми, стегнатото и разбираемо поднасяне на научните концепции, новаторските инфографики и илюстративен материал, безупречната полиграфия отличават „Книгите за…“ от всички други издания не само на българския книжен пазар, а и в световен мащаб. Досега разработените теми са психология, философия, история, социология, политика, литература, религии, изкуство, митология.

В последните години Книгомания утвърди поредицата си луксозни илюстрирани биографии със заглавията „Романът на моя живот“ на Стефан Данаилов в съавторство с журналиста Георги Тошев, „Години любов. Невена Коканова“, автобиографията на Орлин Горанов „Да започнем отначало“, „Кристо, Владо, Росен и плаващите кейове“, автобиографията на Димитър Туджров-Шкумбата „Хумористично селфи“. От преводните биографични издания добре познати на пазара са „Стив Джобс. Биографичен портрет“, „Месиграфика“, „Федеграфика“ и „Бионсеграфика“. Като допълнение на издателската линия от биографии е и поредицата „Любимци на публиката“, която включва книгите „Един живот в пет тетрадки“ на Надя Тодорова, „Ние, артистите“ на Емилия Радева и „Усмихни се, човече!“ на Георги Мамалев (в съавторство с Весел Цанков), „Дневници & делници“ на Татяна Лолова, „Идеи без граници“ от Даниел Ненчев, „1+1=1. Успели българи в тандем“ от Веселина Паскова.

 

 

Популярната колекция загадки допълваме всяка година с нови заглавия. Досега са излезли „Шерлок Холмс. Колекция загадки“, „Шерлок Холмс. Заплетени случаи“, „Шерлок Холмс. Изгубените случаи“, „Леонардо да Винчи. Кодекс на загадките“, „Загадки в Страната на чудесата“, Старобългарски загадки“, „Никола Тесла. Колекция загадки“, „Еркюл Поаро. Криминални загадки“, Загадки от вселената на Айнщайн“, „Изкуство на войната. Стратегически загадки“ и „Естествената история. Книга на загадките“.

В областта на художествената литература Книгомания се превърна в разпознаваем бранд с романа на Мария Лалева „Живот в скалите“ (издаден октомври 2018), който е безапелационен бестселър на 2018 и 2019 г. с продадени над 70 000 екземпляра. Според класацията на верига книжарници Хеликон за най-продавани заглавия на десетилетието Мария Лалева е единственият български автор в първите 10 места („Живот в скалите“ заема престижното 6-о място).

Най-новите ни научнопопулярни преводни поредици „Накратко“ и „Какво би направил…?“ се утвърждават все повече сред публиката и предизвикват интерес с необичайния, но ефективен подход за поднасяне и по-лесно запомняне на информацията. Поредицата ни от минисправочници „Накратко“ наброява вече пет заглавия и непрекъснато се обогатява като теми: „Големите идеи накратко“, „Световната история накратко“,  Психологията накратко“, Философията накратко“, „Математиката накратко“. А поредицата „Какво би направил…?“ е иновативна и провокираща мисленето, тъй като представя концепциите на различни учени съотнесени към проблемите на личността от наши дни. Така „на помощ“ в трудни ситуации ни се отзовават Фройд, Ницше, Маркс и Кейнс.

 

 

В областта на кулинарията Книгомания допълва най-богатата и дългогодишна поредица: „500…, които непременно трябва да опитате“. Последно включените в нея заглавия са „500 вегетариански ястия“, „500 ястия, които дяцата да приготвят“, „500 ястия с риба и морски дарове“, „500 бири“, „500 суперхрани“, „500 нискокалорични храни“, „500 вида хляб и печива“.

Изобразителното изкуство винаги е било приоритет на Книгомания като издателска линия – поддържа различни видове наръчници за начинаещи и напреднали художници. Акцент в нашето портфолио е поредицата „Изкуството да рисуваш“ с разработени самостоятелни теми като анатомия, човешка фигура, животни, природа, комикси, манга и фентъзи герои, в цвят. Като подпоредица е налична и „Изкуството да рисуваш за 15 минути“.

 

Книгомания - поредици за рисуване

 

Утвърдената в издателския ни план линия за пътеводители продължихме през последната година с изданията коопродукции на Lonely Planet като „Най-хубавите неща в живота са безплатни“, „На три часа от…“, „Най-вълнуващите моменти от живота“. Подготвихме съвсем ново издание на „Къде и кога да отидем“, изненадахме ви с „Животът в Япония“ и допълнихме колекцията ви за пътешественици с „Най-големите чудеса на света“ и „Най-великите градове“.

Не на последно място се грижим да откликнем и на интересите на детската публика – едни от най-красивите и пълни енциклопедии за деца излизат с логото на Книгомания: „Космосът“, „География“, „Наука“, „Новата детска енциклопедия“, „Енциклопедия за гении“, „Разбиващи рекорди“, „Не може да бъде“, сканорамите „Динозаври“, „Опасните хищници“ и „Удивителните животни“, „Атлас на света“, „Автомобили, влакове, кораби и самолети“, „Джурасик свят“ (с мобилно приложение за добавена реалност), „Играй с LEGO“ и много други. За начинаещите читатели сме подготвили художествени произведения от класиката с адаптирани текстове като „Имало едно време“, „Съкровищница на илюстрирани приключенски истории за деца“ и „Съкровищница на любими илюстрирани приказки за деца“, а на порасналите деца и вече запалени читатели предлагаме луксозния том „Вълшебни приказки от световната съкровищница“ и панорамното красиво издание на „Малкият принц“ от Екзюпери. В края на 2019 г. специално за Коледа зарадвахме децата с уникалното издание на илюзиониста и актьор Ненчо Илчев „Забранената книга за фокуси“.

 

 

Страницата на Книгомания във фейсбук – Книгомания.бг – има над 120 000 последователи. Последвайте ни и в Инстаграм: Книгомания.бг и се абонирайте за youtube канала ни Книгомания.

 

Харесайте ни

Данни на фирмата:
КНИГОМАНИЯ ЕООД
BG 121529157
МОЛ Илиян Андонов
София, 1408, ул. "Д-р Стефан Сарафов" 24, блок 3, офис 1

 

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.