Език
Валута
Кошница

Книгомания Биографии

Книгите биографии (романизирани или документални) разказват истински истории за живота на личности, от които можем да почерпим опит и мъдрост. Биографиите и автобиографиите на известни лица проследяват хронологично битието им от детските години, обучение в дадена област, професионално развитие и постижения, ключови моменти и награди, емоционални и запомнящи се случки.

Книгомания е утвърден издател в този жанр – в портфолиото на издателството присъстват биографични книги за известни български и чужди популярни личности от областта на музиката, театъра и киното, спорта, журналистиката, науката. Всички издания се отличават с богат снимков и илюстративен материал.

Биографичната поредица „Любимци на публиката“ е от среден ценови клас и включва заглавията:

  • „Надя Тодорова. Един живот в пет тетрадки“
  • „Усмихни се, човече!“ – за Георги Мамалев
  • „Ние, артистите“ – от Емилия Радева
  • „Наум Шопов. Бележки от един живот“

Някои от биографичните издания в този раздел са част от международни копродукции и от висок ценови клас, тъй като са с твърди корици, голям формат, с обложка, на хромирана хартия и с пълноцветен печат – излизат едновременно на няколко езика в света. Такива са книгите за Стив Джобс, Федерер, Л. Меси, Бионсе.

Поджанр в този раздел са биографиите фотоалбуми за известните български спортисти Армен Назарян, Любо Ганев, Стефка Костадинова. Всички те са в голям формат и с луксозна хартия, без компромис в печата, включват над 360 снимки.

Акцент в тях като дизайнерско решение е наслагването на снимките стоп кадри, които проследяват детайлно извършването на спортно постижение. Снимковият материал отразява миговете на световни рекорди, тренировки, награждавания, медали.

Журналистът Георги Тошев е сред авторите на Книгомания в създаването и поддържането на утвърдената вече концепция за луксозни биографии на български популярни личности. Всички те са тип подаръчни издания и във високия ценови клас, с твърди корици и обложки, пълноцветни, с високо полиграфическо качество.

Някои от книгите се пускат едновременно в редовно и колекционерско лимитирано издание – то се отличава с различен дизайн на корицата и с вложени картички. Биографичните книги в тази поредица са с много снимки, част от които се публикуват за първи път. Всички тези издания имат приносен характер за българското културно наследство. 

Особено успешни заглавия са:

 

Други популярни книги биографии в този раздел са:

 

За да поръчате книга от сайта на Книгомания, не е задължително да имате регистрация. Има опция за поръчване и като гост.

Регистрацията е препоръчителна, ако желаете да използвате функционалностите на сайта ни за запазване на списък с желаните книги. Можете да видите всяко заглавие в кои книжарници е налично, като кликнете на бутона „Наличност в книжарници“.

При наличност на книгите на склад при нас по-голямата част от поръчките за София се изпълняват на същия работен ден. Поръчки за провинцията се предават на куриерска фирма „Спиди“ всяка вечер и се обслужват според графика на куриерската фирма за съответното населено място.

Цената на доставка за София и страната (до адрес или офис на „Спиди“) е 2,90 лв., като при поръчка на продукти за сума над 39 лв. доставката е безплатна.

Пазаруването през сайта на Книгомания е лесно и достъпно. Обикновено получавате поръчката си до три работни дни. Замяна и връщане на книга се осъществява за сметка на клиента в 14-дневен срок от получаването на пратката.

Задължително е да ни изпратите книгата/ите с издадения фискален бон. Ако причината за връщане е сгрешен или дефектен продукт, тогава разноските по връщането е за сметка на Книгомания.

Замяна на книга от раздела се извършва при предоставяне на книгата в запазен търговски вид и фискален бон от направената и доставена вече онлайн поръчка. Връщането е за сметка на клиента.

При неизпратена поръчка можете да направите замяна, когато продуктите са още в статус “Checking products”, и след като се свържете с Книгомания по телефон или имейл и предоставите номера на Вашата поръчка. При предадена поръчка на куриерска фирма от страна на Книгомания замяна на продукт не може да бъде направена.

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.