Език
Валута
Кошница

Новини

 1. 120 години от рождението на Илия Бешков – очаквайте скоро биографично издание
  24
  Юли

  120 години от рождението на Илия Бешков – очаквайте скоро биографично издание

  На 24 юли се навършват 120 години от рождението на Илия Бешков. Това е само формалният повод „Книгомания“ да включи в издателското си портфолио книгата на Иво Милев „ИЛИЯ БЕШКОВ. Биография“. Очаквайте по книжарниците в средата на август 2021!

  Изданието е част от политиката на издателството за биографични книги на значими личности от артистичния и културния ни живот. „Биографията е жанр, предпочитан от четящата публика, и е странно, че в България почти липсват негови автори. Животът на Бешков е достоен за подобен разказ, защото е цялостен и завършен, с много драма и с много обрати. Писал съм за широката публика, не за специалисти и се надявам да съм се справил. Бешков заслужава вниманието на всички ни”, казва авторът на книгата, Иво Милев. Благодарение на достъпа до непубликувания архив на Илия Бешков, осигурен от Савка Чолакова, изданието предлага уникален поглед върху живота на забележителния и обаятелен художник и човек Илия Бешков. То е богато илюстрирано със снимков материал и произведения от фондовете на ХГ „Илия Бешков“ – Плевен, Национална галерия, Музей „Дом на хумора и сатирата“ - Габрово, лични, обществени архиви и колекции.

   

  Прочети повече
 2. Книгите на английски език, които ще грабнат всеки през лято 2021
  23
  Юли

  Книгите на английски език, които ще грабнат всеки през лято 2021

  Лятото е време за пътуване и ваканции, а най-смисленият начин човек да се откъсне от стреса в града, е да прочете някоя хубава книга, докато се излежавате на плажа например. И ако очаквате с нетърпение превода на бестселърите за 2021 от любимите си автори, то сега можете да ги намерите на английски език, така че да изпитате несравнимото удоволствие да ги четете в оригинал, а и да си упражните езика. Предложените английски книги са топ заглавия за лято 2021.

  Прочети повече
 3. Новият роман на Е Л Джеймс "FREED" е сред най-четените книги на лято 2021!
  22
  Юли

  Новият роман на Е Л Джеймс "FREED" е сред най-четените книги на лято 2021!

  Новият роман на Е Л Джеймс FREED (Освободен) е сред най-четените книги на лято 2021!  Той представя гледната точка на Крисчън Грей от третата книга „Петдесет нюанса освободени“ на бестселър поредицата „Петдесет нюанса сиво“. „FREED” на английски език можете да поръчате през сайта на Книгомания или да я намерите в книжарниците.

  В „Освободени“ Е Л Джеймс преразглежда света на „Петдесет нюанса сиво“ с по-дълбоко възприемане на любовната история, която завладя милиони читатели по целия свят. Сега страстта между Ана и Крисчън е по-силна от всякога. Двамата вдигат сватба и се вричат да бъдат заедно в добро и зло. Оказва се обаче, че им предстоят още трудности, с които тепърва ще се срещнат.

  Прочети повече
 4. Излиза биографична книга за Богдана Карадочева по случай рождения й ден
  19
  Юли

  Излиза биографична книга за Богдана Карадочева по случай рождения й ден

  На 19 юли по случай рождения ден на Богдана Карадочева излиза луксозното биографично издание „Безнадежден случай“ под редакцията на журналиста Георги Тошев и с логото на издателство Книгомания. Книгата е с твърди корици и обложка, цветна, с красив дизайн, с обем 328 страници. Включва близо 200 снимки и е с дизайна на Тодор Манолов. От днес книгата започва да се разпространява по книжарниците. Предстои предпремиера на фестивала АРТ ПОТОК в Царево на 20 юли 2021 г., на амфитеатър Царево от 20,00 ч. Официалното представяне ще бъде през есента в София.

  Прочети повече
 5. Книга за Япония сред най-търсените заглавия в навечерието на Олимпиадата в Токио
  06
  Юли

  Книга за Япония сред най-търсените заглавия в навечерието на Олимпиадата в Токио

  Страната на изгряващото слънце се оказа една от най-вълнуващите теми напоследък за любителите на хубавите книги. Изданието с твърди корици, цветни илюстрации и богато съдържание на Братислав Иванов „История на японската култура“ (изд. Книгомания), което излезе наскоро от печат, се превърна в бестселър в унисон с японската вълна покрай подготовката за Олимпийските игри в Токио тази година. Включена е както обща информация за Япония като държава, климат, политическо устройство, население, региони и префектури, така и знания за различните културни периоди. В „История на японската култура“ намират място различните японски вярвания, археологически находки, скулптура, взаимоотношения с Китай, печат и книги/литература, церемониална музика, театър, изобразително изкуство, монголски нашествия и влиянието им, императори и регенти, шогунат и много други. Не на последно място от страниците на „История на японската култура“ ще научите любопитни факти за чая, икебаната, сухите градини, градове и замъци, ценности и поведенчески модели.

  Прочети повече
 6. Излиза от печат единствена по рода си енциклопедия за България
  24
  Юни

  Излиза от печат единствена по рода си енциклопедия за България

  Макар в днешните свръхтехнологични времена да изглежда, че отговорите на всички въпроси са в Google, оказва се, че разнообразието от сайтове, блогове, медии и социални мрежи не може да откликне с толкова богата и достоверна информация за България, както новата „Енциклопедия България“. Изданието е подготвено от Научноинформационен център „Българска енциклопедия“ към БАН и издателство Книгомания. То е луксозно и с високо полиграфическо качество; с твърда подвързия, обемът му е 872 страници и включва над 2000 снимки, схеми, таблици и диаграми. Оформлението и дизайнът на корицата са дело на Тодор Манолов.

  Прочети повече
 7. Защо да изберем Книгомания за закупуване на книги на английски език?
  16
  Юни

  Защо да изберем Книгомания за закупуване на книги на английски език?

  По отношение на цените на английските книги Книгомания е лидер в грижата си за клиента. Със сигурност при нас ще намерите предлагано в няколко сайта заглавие на най-ниската възможна цена. Тя е равна на оригиналната корична цена на книгата, преобразувана по съответния актуален валутен курс. Надценка за доставката от чужбина не се прилага. 

  Английски книги можете да намерите както в собствените книжарници на Книгомания, така и във всички големи книжарски обекти тип мол в София и страната, за които се стараем винаги да са добре заредени. Ако сте любители на личното преглеждане на книги преди закупуването им, от сайта ни можете да проверите наличността на всяко заглавие в нашата книжарница.

  Прочети повече
 8. Новият роман на Йордан Колев свързва кръстоносните сражения с войната в Сирия
  09
  Юни

  Новият роман на Йордан Колев свързва кръстоносните сражения с войната в Сирия

  Днес излиза от печат новият роман на Йордан Колев „Хилядолетната битка: Лабиринт“ (изд. Книгомания).  Томчето от 300 страници съчетава в сюжета си две линии: съвременна – с героите Борис и Невена, и тази с перипетиите в мисията на средновековния рицар Ромен де Валоа. Той е рицар от Ордена на храма. Годината 1187-а е съдбоносно време за християните в Светите земи след битката при Хатин и падането на Йерусалим. Трябва да изпълни Завета и да предотврати най-страшното – победата на мюсюлманските орди на Саладин, за да оцелее Вярата. В този исторически роман за Доброто и Злото обаче има и „българска следа“, а събитията от XII столетие ще отекнат в XXI век. Представянето на книгата „Хилядолетната битка. Лабиринт“ от Йордан Колев ще се състои на 14 юни (понед.) 2021 г. от 18,30 ч. в Литературен клуб „Перото“.

  Прочети повече
 9. Топ 10 книги от раздел Изкуство на Книгомания
  04
  Юни

  Топ 10 книги от раздел Изкуство на Книгомания

  Великолепните албуми с картини на художници като - Дали, Климт, Шагал, Кандински остават все така достъпни за онези, които не обичат да съзерцават изображения на екран, а нямат възможност да стигнат до оригиналите. Но пък защо само да съзерцават? Eто че стигаме до още едно интересно наблюдение – поне у нас хората, които търсят самоучители по рисуване, са повече от тези, които искат да се наслаждават на създаденото от друг. Доказателствата са в класацията на Книгомания за най-продаваните книги за изкуство.

  Прочети повече
 10. Топ заглавия в област Природни и точни науки
  28
  Май

  Топ заглавия в област Природни и точни науки

  Природните явления винаги са били неизменна част от нашия живот, а с напредването на технологиите стават все по-подробно изследвани. С времето науката дава все повече отговори на често задавани въпроси, а информацията е все по-достъпна и подробна. Заедно с множеството източници се появява и въпросът кои от тях са ни полезни и можем да разберем и кои са написани сложно и твърде академично. Ето защо е важно да селектираме книги, които ни представят голям обем от информация на лесен, достъпен език, така че да се потопим с удоволствие в света на науката.

  Прочети повече
 11. Как се пише документален бестселър
  25
  Май

  Как се пише документален бестселър

  Журналистът и писателят Венелин Митев (1942–2021) посвети последните години от живота си на възстановяването на националната ни памет с поредица документални книги, в които разказа за дарбите, откритията, постиженията и житейските перипетии на прочути или пък незаслужено забравени наши сънародници. Прочетете повече за поредицата от негови книги „Прогонените гении на България“, „Българи, за които говори светът“, „Тайни и загадки на „тихия фронт“, „Големите любови на български царе, министри и авантюристи“ и др.

  Прочети повече
 12. Книгомания издава луксозна биографична книга за актрисата Цветана Манева
  20
  Май

  Книгомания издава луксозна биографична книга за актрисата Цветана Манева

  „Тя, Цветана Манева” от Георги Тошев и Яна Борисова е  документално-емоционална биография за пътя на една изключителна българска актриса, разказана от журналиста Георги Тошев и драматурга Яна Борисова с помощта на семейството, колеги и приятели на Цветана Манева, сред които: Явор Милушев, Галин Стоев, Любен Гройс, Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Теодора Духовникова, Стефан Вълдобрев, проф. Атанас Атанасов, Снежина Петрова, Възкресия Вихърова, и много други. Изданието е цветно, с твърди корици и обложка, 352 с., включва над 200 фотографии, някои от които се публикуват за първи път. Част от тиража е лимитиран и с колекционерска стойност. 

  Прочети повече
 13. Популярната водеща и лекар д-р Неделя Щонова издава първата си книга
  14
  Май

  Популярната водеща и лекар д-р Неделя Щонова издава първата си книга

  Дебютната книга на популярната телевизионна водеща и автор на единственото в телевизионния ефир здравно предаване, „Духът на здравето“ (част от „Преди обед“), което налага стандарти в съвременната здравна журналистика, базирани на научни факти, е с поетичното заглавие „Хвърчило към рая“. Изданието излиза с логото на „Книгомания“ и ще се разпространява по книжарниците от 17 май. На следващия ден от 18,30 ч. в клуб „Kino Cabana“ пък ще се състои премиерата на книгата – със специалното участие на джаз легендата Васил Петров. Водещ на събитието ще бъде журналистът Костадин Филипов, а сред приятелите на сцената, които ще поздравят Неделя Щонова, са проф. Златимир Коларов, д.м.н., акад. проф. Лъчезар Трайков, д.м.н., журналистът Георги Тошев и други.

  Прочети повече
 14. Биографии на български известни личности
  09
  Апр

  Биографии на български известни личности

  Прочетете повече за някои от най-известните биографии на популярни личности от България, които са бестселъри в книжарниците в последните няколко седмици.

  1. „Дневници & делници" - последната биографична книга на Татяна Лолова

  2. „Стоянка Мутафова: Добър вечер, столетие мое“ от нейната дъщеря Мария Грубешлиева-Муки.

  3. „Невена Коканова. Години любов" - от Георги Тошев

  4. „Катя Паскалева. Жените в мен“ - от Георги Тошев

  5. „Наум Шопов. Бележки от един живот“ - от Георги Тошев

  6. „Георги Парцалев. хамлет от град левски“ - от Георги Тошев.

  Прочети повече
 15. Новата книга на Джордан Питърсън – „Отвъд реда“ – ни дава още 12 правила за живота
  08
  Апр

  Новата книга на Джордан Питърсън – „Отвъд реда“ – ни дава още 12 правила за живота

  Новата книга на Джордан Питърсън „Отвъд реда“ (Beyond Order) предлага още 12 правила за живот. Изданието на английски език излезе в началото на март 2021 г., вече можете да го намерите в книжарници Книгомания или да поръчате онлайн. Този път книгата е организирана около идеята, че трябва да намерим начин да излезем от хаоса, който постоянно заплашва да погълне живота ни, като го приемем. Според него хаосът в излишък ни заплашва с нестабилност и безпокойство, а непровереният ред може да ни вкамени в подчинение.

  Авторът обяснява как ловко да избегнем опасността от прекаления контрол върху действията ни и рецептата се оказва подобна на тази в предишната му книга, 12 правила за живот (12 Rules for Life): да поемем отговорност за ситуацията, в която сме, като я анализираме в дълбочина. Целта е да открием способността си за самодисциплина и да се справим възможно най-непоколебимо с неизбежните удари от живота.  

  Прочети повече
 16. Биографии на известни личности
  29
  Март

  Биографии на известни личности

  Какво е общото между Опра Уинфри, Бил Гейтс, Роджър Федерер, Бионсе, Барак Обама, Лионел Меси и Джеф Безос? Вероятно веднага ще се сетите, че всички изброени са известни и много богати хора.

  Да, те наистина са станали милионери, но не по наследство или само заради късмета си, а защото са проявили достатъчно талант и характер да се наложат сред най-добрите в своята сфера. Имат и още нещо общо: независимо дали са пробили в търговията, в технологиите, в шоубизнеса, в политиката или в спорта, за това е било разказано в книга (понякога не само една). И всяка от тях се е наредила сред световните бестселъри.

  Такива биографии и автобиографии винаги ще бъдат сред най-четените издания, те са истории на успеха, до който всеки иска да се докосне. Но се търсят и книги, свързани по някакъв начин с имената на прочутите и с техните идеи.

  Прочети повече
 17. 10 топ заглавия за юноши за 2021
  25
  Март

  10 топ заглавия за юноши за 2021

  Безспорно една от най-предизвикателните литератури е тази за тийнейджърите – възраст, която свързваме с различни полюсни състояния – от истеричен смях до тежка депресия, от тряскане на врати до спонтанна логорея. Затова и можем да кажем, че аудиторията на книгите за юноши е една от най-критичните. Ако нещо не му хареса на подрастващия човек, той веднага ще го захвърли. Ето защо представените десет заглавия на книги за юноши за 2021 г. са безкомпромисни хитове. Прочетете в статията кои са те.

  Прочети повече
 18. In Memoriam... Напусна ни Татяна Лолова
  23
  Март

  In Memoriam... Напусна ни Татяна Лолова

  Напусна ни Татяна Лолова... Една от най-великите и талантливи български актриси. Няма незаменими хора, но има неповторими. Тя е неповторима. 
  Ние от екипа на Книгомания сме щастливи, че Татяна Лолова често беше сред публиката или специален гост на много наши представяния на книги и тези премиери се превръщаха в празник, когато тя заговореше. Благодарим й за активната й роля по време на представянията "Лолова чете Лалева". Работихме заедно по последната й книга "Дневници и делници", с редактор Георги Тошев – тя сподели с нас своите тетрадки и рисунки, които беше пазила толкова много години. Така разбрахме за за още един неин талант.
  Татяна Лолова озаряваше не само сцената и екрана. Появата й където и да е караше хората да се усмихнат и да засияят. Тя беше светъл човек, нека е светъл и небесният й път!
  Прочети повече

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.