Език
Валута
Кошница

Новини

 1. Да остареем като парижанки – със стил, ирония и усмивка!
  17
  Ян

  Да остареем като парижанки – със стил, ирония и усмивка!

  “Older But Better, But Older” - oт авторките на бестселъра „Как да бъдеш парижанка, където и да се намираш” Каролин дьо Мегре и Софи Ма

  „Възрастта е нещо, което няма значение. Освен, когато се отнася до сиренето“...

  Представяме ви „Older But Better, But Older” - най-новото четиво за всички дами, които наближават заветните 40 години и са...ами леко стреснати от този факт. А не би трябвало! Защото, както ще се убедите сами, разлиствайки страниците на тази забавна, остроумна и в същото време изключително лична книга, това е етап от живота на всяка от нас, който трябва да приемем с усмивка. Защото, както всичко останало, и остаряването има своята хубава страна, стига да знаем как да я видим! Или да се посмеем върху нея!

  В „Older but Better, But Older” си правят среща най-големите клишета, с които ще се сблъска всяка дама на прага на 40-те си години. С игриво остроумие, съвети и много смях, са представени различните аспекти от поведението на една французойка в този етап от живота й

  Прочети повече
 2. „Щипка вкус“ – домашни рецепти за отслабване от най-известните блогърки на Острова
  15
  Ян

  „Щипка вкус“ – домашни рецепти за отслабване от най-известните блогърки на Острова

  Отслабването никога не е било толкова вкусно, лесно и бързо с най-новата книга на издателство „Книгомания“ – „Щипка сол“ (Pinch of Nom) от Кейт Алисън и Кей Федърстоун!

  Двете дами, които стоят зад този проект, са авторки на най-посещавания блог за здравословно отслабване във Великобритания. Кейт и Кей са професионални готвачки, които след цяло десетилетие работа в света на ресторантите стигат до идеята, че им трябва място, където да споделят рецептите си. Сега това „местенце“ наброява над 1,5 милиона души, които използват сайта, за да откриват лесни за приготвяне ястия, с малко калории и много вкусови качества!

  Прочети повече
 3. Представяне на книгата „Втората България“ от Милена Димитрова
  11
  Ян

  Представяне на книгата „Втората България“ от Милена Димитрова

  Издателство Книгомания ви кани на представянето на книгата „Втората България“ от Милена Димитрова на 14.01. (вторник) 2020 г. от 18,30 ч. в Литературен клуб „Перото“.

  Милена Димитрова за „Втората България“: „Всяко семейство, всяка махала, всеки град, всяка село, всяка социална прослойка, всяка професия се изля извън границите на България. Тези хора не бягат от добро, но като че ли България ни ги чува или не си дава адекватна сметка какво причини този огромен излив – милиони хора да не бъдат там, където са родени, да бъдат изтръгнати от корените си.“ В нея тя описва 50 лични истории на българи емигранти от Канада, Дания, Китай, САЩ, Украйна и ред други страни. Написах тази книга, защото не искам полуграмотни политици да започнат да изучават чуждестранния опит и добри практики как да се грижим за диаспората си, а с ум и сърце да помислим за тези наши роднини. (…) Има различни данни, включително правителствен доклад, който казва, че те са почти 3 милиона. Има статистически и други изводи, чеса над 2 милиона и половина. Въпросът е към тези хора да има адекватно отношение."

  Прочети повече
 4. „Цвят продълговат в морето“ – амбициозният исторически шедьовър на Исабел Алиенде
  09
  Ян

  „Цвят продълговат в морето“ – амбициозният исторически шедьовър на Исабел Алиенде

  „Цвят продълговат в морето“ (А Long Petal of the Sea) е най-новият роман на най-успешната съвременна латиноамериканската писателка Изабел Алиенде. Книгата излиза на англоезичния пазар на 21 януари 2020, скоро ще можете да го намерите и в книжарници Книгомания. Романът представлява богата историческа сага, която обхваща период от четири десетилетия. Сюжетът е вдъхновен от действителни събития и личности от живота на Алиенде. На фокус е съдбата на младия лекар Виктор Далмау, който е на страната на републиканците по време на Гражданската война в Испания. Заедно със своята снаха, пианистката Розер Бругеро, той е принуден да напусне любимата си Барселона и да живее в изгнание. Когато му предлагат възможност за убежище в Чили, той приема и се озовава от другата страна на океана точно в деня, в който избухва Втората световна война.

  „Това е роман за любовта, войната, изгнанието и копнежа за сигурен дом. Той се занимава с неволите на човека в мрачни исторически времена и отчасти отразява времето, в което живеем днес. Ако не сме бдителни, най-лошите страници от историята се повтарят”, предупреждава самата Алиенде.

  Прочети повече
 5. Филмите по книги, които очакваме през 2020-а
  08
  Ян

  Филмите по книги, които очакваме през 2020-а

  Честита Нова 2020-та година, приятели! Освен с началото на новото десетилетие, бързаме да ви поздравим и зарадваме за началото на една интересна, изпъстрена с множество интересни книги и техните филмови адаптации година! Всички сме съгласни, че няма нищо по-приятно от прелистваето на страниците на завладяващата книга, четенето стимулира въображението ни, пренася ни в друг свят... Още по-вълнуващо обаче може да бъде да видим как любимите ни герои оживяват на екрана!

  Събрахме за вас 20-те най-очаквани филмови адаптации за 2020 година! Побързайте да се запознаете с произведенията преди да излязат филмите, просто съвет! :)

  Прочети повече
 6. Мария Лалева и романът „Живот в скалите“ е сред топ 10 Книги на десетилетието
  06
  Ян

  Мария Лалева и романът „Живот в скалите“ е сред топ 10 Книги на десетилетието

  Чудесно начало на 2020-а за Книгомания.бг!
  „Живот в скалите“ на Мария Лалева е не само Роман на 2018 и Роман на 2019 г., а зае 6-то място в престижната класация на верига книжарници „Хеликон“ ТОП 110 НА ДЕСЕТИЛЕТИЕТО само за година и четири месеца от излизането си на книжния пазар. Листата включва български и преводни автори от всички раздели – художествена, нехудожествена и детска литература.

  Мария Лалева е единственият български автор в десетката на класацията на десетилетието.

  На 106 място попада и „Романът на моя живот" – биографията на Стефан Данаилов, написана в съавторство с Георги Тошев. Книгомания благодари на читателите за доверието и обичта!

  Прочети повече
 7. Биографията „Романът на моя живот“ на Стефан Данаилов с нов тираж
  20
  Дек

  Биографията „Романът на моя живот“ на Стефан Данаилов с нов тираж

  Биографията „Романът на моя живот“ на Стефан Данаилов, в съавторство с журналиста Георги Тошев, е с нов тираж. Изданието е с непроменено съдържание, но вече е с мека корица и с нова цена. Луксозното цветно издание се състои от 240 страници, с твърда подвързия и обложка, и с богат снимков материал – включва над 160 снимки от частни архиви, както и такива на НТ „Иван Вазов“, театър „Българска армия“ и Български национална филмотека. Припомняме, че първото издание излезе на 9 декември 2017 г. по повод 75-годишнината на актьора и се превърна в бестселър, като оглавяваше класациите на най-престижните книжарски вериги седмици наред. С години се очакваше подготовката и появата на биографична книга на пазара, която да разкаже за творческия му гений. За съжаление, на 27.11. 2019 един от най-обичаните и популярни артисти в България – с над 150 роли в киното, театъра и телевизията – ни напусна.
  Прочети повече
 8. Енциклопедия отличи 160 личности като най-влиятелни в историята
  20
  Дек

  Енциклопедия отличи 160 личности като най-влиятелни в историята

  Новото издание на Книгомания – енциклопедията „Лидерите, които промениха историята“ – отличи над 160 личности като най-влиятелни в еволюцията на човечеството. Ако проследим хронологията и особеностите на шестте обособени раздела, ще забележим, че колкото повече се приближаваме към съвремието, толкова повече нараства и броят на харизматичните личности. Това не означава, че губим контрол над изборите в живота си, а по-скоро можем да се чувстваме вдъхновени и мотивирани от примерите на тези хора като дела и житейска мъдрост. Акцент от страна на авторския колектив при подбора на лидерите е харизматичното влияние и осанка и утвърждаването в колективната памет, дори превръщането в легенда.
  Прочети повече
 9. Срещи за автограф на щанда на Книгомания по време на Панаир на книгата 2019
  11
  Дек

  Срещи за автограф на щанда на Книгомания по време на Панаир на книгата 2019

  11.12. (сряда) – 18,00 ч. – Димитър Туджаров-Шкумбата – „Хумористично селфи“

  13.12. (петък) – 18,00 ч. – Ненчо Илчев – „Забранената книга за фокус

  14.12. (събота) – 16,00 ч. – Даниел Ненчев – „Идеи без граници. 30 интервюта със световни артисти от България“

  14.12. (събота) – 17,00 ч. – Татяна Лолова и Георги Тошев – „Дневници & делници“

  14.12. (събота) – 18,00 ч. – Мария Лалева – „Живот в скалите“, „Благословете Юда“

  Прочети повече
 10. За българския Никулден – корейска рецепта с риба
  06
  Дек

  За българския Никулден – корейска рецепта с риба

  Бъдете оригинални на един от най-тачените родни празници с книгата на „Книгомания“ - „500 ястия с риба и морски дарове“

  Никулден е много обичан празник в България, не само, защото си имаме Черно море, а имената Николай и Никола се радват на особена почит! Рибата и морските дарове са нещо, което всеки от нас гледа да добави към кулинарния си репертоар, но понякога се притесняваме дали ще се справим. А това, оказва се, е повече от лесна задача, щом на разположение имате книгата на издателство „Книгомания“ – „500 рецепти с риба и морски дарове“.

   

  Прочети повече

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.