Език
Валута
Кошница

Новини

 1. Коледен панаир на книгата 2021 с Книгомания
  01
  Дек

  Коледен панаир на книгата 2021 с Книгомания

  Настъпи любимото време от годината – когато си мислим за ПОДАРЪЦИ! Да подариш книга за Коледа е винаги подходящо! С поканата за Коледния панаир на книгата в НДК 2021 ви подсещаме да помислите и подберете заглавията, които ще донесат радост и удовлетворение на хората около вас! За нас е чест да ви помогнем в този избор!

  На 48. Софийски международен панаир на книгата ще се погрижим близките ви да получат красиви и стойностни издания за коледен подарък. Ще ви покажем цялото си разнообразие от луксозни книги, албуми и енциклопедии за деца и възрастни.

  От 7 до 12 декември 2021 г. Книгомания ще ви посрещне веднага от входа на НДК, до статуята, на щанд № 112, от 10,00 до 20,00 ч.

  Научавайте всички новости по време на 48-ия Международен панаир на книгата в НДК, като последвате или харесате страницата ни във Фейсбук: Книгомания.бг

  Прочети повече
 2. Книга за живота на Евелин Хюго – бестселър за 2021 година сред тийн публиката
  16
  Ноем

  Книга за живота на Евелин Хюго – бестселър за 2021 година сред тийн публиката

  Романът The Seven Husbands of Evelyn Hugo (на български език излезе със заглавието „Скандалният живот на Евелин Хюго“ от изд. Локус) от Тейлър Дженкинс Рийд е един от световните топ 50 бестселъри последните две години. Книгата е особено популярна сред YA читателите в платформата TikTok.

  Сюжетът представя мистериозната холивудска икона Евелин Хюго, която e изключително потайна и до преклонна възраст пази личния си живот в тайна. От години живее в усамотение, но решава, че е дошъл моментът на признанията. Свързва се с едно от големите списания с молба да бъде интервюирана от журналистката Моник Грант. Изненадана и развълнувана, младата репортерка виж

  Прочети повече
 3. Голямото завръщане на най-популярната шведска група АББА след 40 години пауза
  05
  Ноем

  Голямото завръщане на най-популярната шведска група АББА след 40 години пауза

  През септември най-популярната шведска поп група АББА обяви излизането на новия си албум Voyage след 40-годишна пауза. До заветната дата 5 ноември феновете успяха да чуят три сингъла от него: I Still Have Faith in You, Don't Shut Me Down и Just a Notion. Днес с излизането на Voyage голямото завръщане на квартета се отбелязва в България с пускането в продажба на специално издание „АББА. Завръщането“, чийто автор е журналистът Георги Тошев. Комплектът АББА се издава от Книгомания и ще започне да се разпространява по книжарниците от 5 ноември. Той включва 2 бр. книги: „АББА. Завръщането“ (88 стр.) и „Mamma Mia! Филмът. АББА. Продължението“ (184 стр.) + 3 бр. оригинални пощенски картички с фотографии на групата от 70-те години + 1 бр. плакат (28*41 см).

  Прочети повече
 4. Книга за ЦРУ разобличава редица конспиративни теории за разузнаването, националната сигурност и ключови световни личности
  03
  Ноем

  Книга за ЦРУ разобличава редица конспиративни теории за разузнаването, националната сигурност и ключови световни личности

  „Непоколебимо. Моята битка с враговете на Америка, у дома и в чужбина“ (изд. Книгомания) е увлекателна биографична книга, демонстрираща пълноценно битие и портрет на човек, стремящ се към почтеност – за себе си, за ЦРУ и за страната си. Акцент са годините периода 2009 – 2016 г., като самият Бренан е част от случването на важни исторически събития, споделя „от кухнята“ за вътрешните действия на изпълнителния клон на САЩ и личните си разузнавателни усилия в областта на националната сигурност. Тази биография е подходяща за всички, интересуващи се от международната политическа обстановка в Близкия изток, разузнавателни акции и конспиративни теории за разузнаването и тероризма, конкретно от структурата и работата в ЦРУ.

  Прочети повече
 5. Български роман с трейлър като за касов холивудски филм
  26
  Окт

  Български роман с трейлър като за касов холивудски филм

  Писателят Иван Комита представи зрелищен трейлър към романа си „Хранилка“. Книгата излезе от печат в края на януари тази година и е сред най-продаваните дебютни заглавия през последните месеци. Видеото към книгата е впечатляващо и напомня на трейлър като за касов холивудски филм. Българска книга досега не е презентирана по такъв начин – трейлърът се отличава със сложност на изпълнение, богатство на сцените, разнообразие на локациите и отлична актьорска игра на участниците.

  Прочети повече
 6. Нова доставка на романи от Агата Кристи на английски език в книжарници Книгомания
  29
  Септ

  Нова доставка на романи от Агата Кристи на английски език в книжарници Книгомания

  Първата дама на криминалния жанр е пленила сърцата на поколения читатели, увлечени от мистериозни убийства, заплетени сюжети, детективски истории. Тя е и първият автор, носител на престижната награда „Гранд Мастър“, присъждана на американски писатели на мистерии. Обявена е за кавалер на Ордена на Британската империя през 1971 г. за приноса й към литературата. Разгледайте пълния списък с романи от Агата Кристи на английски език от последната ни доставка. 

  Прочети повече
 7. Новият роман на Мария Лалева – „Пасиансът на архангелите“ – излиза през октомври
  17
  Септ

  Новият роман на Мария Лалева – „Пасиансът на архангелите“ – излиза през октомври

  В Деня на Вярата, Надеждата и Любовта издателство Книгомания обяви предстоящото излизане на новата книга на Мария Лалева – най-продавания български автор в последните три години. Изданието ще носи заглавието Пасиансът на архангелите и ще бъде в наличност от 14 октомври 2021. Романът е 420 с., дизайнер на красивата и стилна корица отново е Тодор Манолов.

  „Пасиансът на архангелите“ разказва за семейство, въвлечено в поредица от конфликти, тайни, обрати, мистерии и суеверия. „Човешкият свят, разделен на черно и светло, ад и рай, лъжа и истина, его и душа се разкрива чрез история, наситена с предизвикателства и болка“, споделя Мария Лалева.

  Прочети повече
 8. Книгомания издава последната книга от трилогията за Япония на Юлияна Антонова-Мурата
  14
  Септ

  Книгомания издава последната книга от трилогията за Япония на Юлияна Антонова-Мурата

  В последните два дни на Алея на книгата 2021 на книжния щанд на Книгомания се появи последната книга от трилогията на Юлияна Антонова-Мурата. „Сан сан, Япония“ е онзи светъл лъч, който пронизва съзнанието, за да остави следа“, казва самата авторка за новото томче с истории за доброто, разказани от сърце. Това означава и „сан сан“ – слънчев лъч, мек и пламтящ. От 15.09. книгата ще бъде заредена и в книжарниците.

   „Сан сан, Япония“ е посветена на любовта. Не тайнствената и не мечтаната. Онази – разпознаваемата, простичката, сърдечната, уловимата, видимата. Без усложнен процес на дешифриране на чувството. Интересувам се от чувствата на японците. Несъзнателно се стремя да се срещам и да разговарям с обикновените хора тук. Това са моите уроци на отношение на добрия индивид към света и околните“, пише в предговора си и авторката си.

  Прочети повече
 9. Очаквайте новия роман от Исабел Алиенде „Виолета“
  26
  Авг

  Очаквайте новия роман от Исабел Алиенде „Виолета“

  На 25 януари 2022 г. излиза от печат на английски език новият исторически роман „Виолета“ на световноизвестната писателка Исабел Алиенде – обяви издателство Bloomsbury. Книгата разказва историята на Виолета дел Вале – жена, чийто живот продължава сто години и става свидетел на най-големите сътресения на ХХ век. Родена в Перу и израснала в Чили, Исабел Алиенде е автор на двайсет и четири бестселъра. Романите й са преведени на над 42 езика, а книгите й са продадени в повече от 75 млн. екземпляра

  Прочети повече
 10. Най-добрите книги за древна история за всички времена
  23
  Авг

  Най-добрите книги за древна история за всички времена

  Навсякъде по света под „класическа древност“ или „античност“ разбират гръко-римската цивилизация. Обикновено за начало се смята годината на първата Олимпиада (776 пр. Хр.), а за край на периода – падането на Западната Римска империя (476 г. ) или смъртта на император Юстиниан I (565 г.). Самият термин „античност“ идва от латинското antiquitas, буквално „древност“.

  Човешкото битие обаче е твърде кратко, за да стигне за всички добри исторически книги, писани някога – дори да се ограничим до гръко-римската цивилизация. Добавим ли балканските етноси, начинанието става по-трудно и от изкачването на Сизиф. Ето защо тук ви предлагаме ориентировъчна селекция от шест най-важни заглавия за древна история, от които можете да започнете вашето пътешествие в античния свят.

  Прочети повече
 11. Най-добрите книги за личностно развитие
  16
  Авг

  Най-добрите книги за личностно развитие

  В някои житейски ситуации се сблъскваме с качества в себе си, които не харесваме, чувстваме се неудовлетворени и търсим начини да се променим, защото, както знаем, това е единственото сигурно нещо, върху което можем да работим – върху начина, по който ние приемаме света. 

  Ето защо започваме да търсим книги за личностно развитие, които да ни насочат към конкретни практики, свързани с темите – решителност, любов към себе си, самоувереност, творчество, благодарност, фокусираност, положителен начин на мислене.

  Представените книги за личностно развитие ще ви помогнат да откриете начин да намерите по-пряк път към себе си и своите нужди и да постигнете баланс.

  Прочети повече
 12. Топ книги от Хоби изданията на Книгомания – всичко, от което се нуждаете
  09
  Авг

  Топ книги от Хоби изданията на Книгомания – всичко, от което се нуждаете

  Хобито е любимо занимание, което ни носи удоволствие, зарежда ни положително, сближава ни с други хора с подобни интереси. Каквото и да правим, ние винаги намираме време за него, защото ни балансира и е важна част от нашия живот. Някои хора мечтаят да работят хобито си, а други смятат, че двете дейности не бива да се смесват. Някои хобита са екстремни и ни носят много адреналин, други са успокояващи и творчески. При всички случаи ни балансират и ни доставят удоволствие.

  Прочети повече
 13. Какво чете президентът?
  06
  Авг

  Какво чете президентът?

  Няма как да знаем заглавията на всички книги в президентската библиотека, но сме сигурни поне за една: „Хилядолетната битка: Лабиринт“ от Йордан Колев („Книгомания“). Лично авторът я подари на Румен Радев по време на полета Залцбург–София в крaя на юли, след срещата на българския президент с австрийския му колега Александър Ван дер Белен. Това със сигурност не е първата и няма да е последната книга, която Румен Радев ще получи като подарък. Дали ще прочете точно „Хилядолетната битка: Лабиринт“?

  Прочети повече
 14. Голяма енциклопедия за Италия от български автори излиза за първи път у нас
  02
  Авг

  Голяма енциклопедия за Италия от български автори излиза за първи път у нас

  За първи път у нас излиза богато илюстрирано издание за Италия, плод на хиляди незабравими километри, пропътувани от авторите Румяна Николова и Николай Генов из Ботуша. С „Голяма книга за Италия“ (изд. Книгомания) ще прекосите надлъж и нашир една от най-красивите и интересни страни на земята. Повече от 800 страници с над 1300 цветни снимки и богата информация ще ви отведат в десетки италиански градове, много от които остават незаслужено встрани от популярните туристически маршрути. Ще се изкачите на чудни планини, ще усетите солта на южното море и огненото дихание на вулкани.

  Прочети повече
 15. 120 години от рождението на Илия Бешков – очаквайте скоро биографично издание
  24
  Юли

  120 години от рождението на Илия Бешков – очаквайте скоро биографично издание

  На 24 юли се навършват 120 години от рождението на Илия Бешков. Това е само формалният повод „Книгомания“ да включи в издателското си портфолио книгата на Иво Милев „ИЛИЯ БЕШКОВ. Биография“. Очаквайте по книжарниците в средата на август 2021!

  Изданието е част от политиката на издателството за биографични книги на значими личности от артистичния и културния ни живот. „Биографията е жанр, предпочитан от четящата публика, и е странно, че в България почти липсват негови автори. Животът на Бешков е достоен за подобен разказ, защото е цялостен и завършен, с много драма и с много обрати. Писал съм за широката публика, не за специалисти и се надявам да съм се справил. Бешков заслужава вниманието на всички ни”, казва авторът на книгата, Иво Милев. Благодарение на достъпа до непубликувания архив на Илия Бешков, осигурен от Савка Чолакова, изданието предлага уникален поглед върху живота на забележителния и обаятелен художник и човек Илия Бешков. То е богато илюстрирано със снимков материал и произведения от фондовете на ХГ „Илия Бешков“ – Плевен, Национална галерия, Музей „Дом на хумора и сатирата“ - Габрово, лични, обществени архиви и колекции.

   

  Прочети повече
 16. Книгите на английски език, които ще грабнат всеки през лято 2021
  23
  Юли

  Книгите на английски език, които ще грабнат всеки през лято 2021

  Лятото е време за пътуване и ваканции, а най-смисленият начин човек да се откъсне от стреса в града, е да прочете някоя хубава книга, докато се излежавате на плажа например. И ако очаквате с нетърпение превода на бестселърите за 2021 от любимите си автори, то сега можете да ги намерите на английски език, така че да изпитате несравнимото удоволствие да ги четете в оригинал, а и да си упражните езика. Предложените английски книги са топ заглавия за лято 2021.

  Прочети повече
 17. Новият роман на Е Л Джеймс "FREED" е сред най-четените книги на лято 2021!
  22
  Юли

  Новият роман на Е Л Джеймс "FREED" е сред най-четените книги на лято 2021!

  Новият роман на Е Л Джеймс FREED (Освободен) е сред най-четените книги на лято 2021!  Той представя гледната точка на Крисчън Грей от третата книга „Петдесет нюанса освободени“ на бестселър поредицата „Петдесет нюанса сиво“. „FREED” на английски език можете да поръчате през сайта на Книгомания или да я намерите в книжарниците.

  В „Освободени“ Е Л Джеймс преразглежда света на „Петдесет нюанса сиво“ с по-дълбоко възприемане на любовната история, която завладя милиони читатели по целия свят. Сега страстта между Ана и Крисчън е по-силна от всякога. Двамата вдигат сватба и се вричат да бъдат заедно в добро и зло. Оказва се обаче, че им предстоят още трудности, с които тепърва ще се срещнат.

  Прочети повече
 18. Излиза биографична книга за Богдана Карадочева по случай рождения й ден
  19
  Юли

  Излиза биографична книга за Богдана Карадочева по случай рождения й ден

  На 19 юли по случай рождения ден на Богдана Карадочева излиза луксозното биографично издание „Безнадежден случай“ под редакцията на журналиста Георги Тошев и с логото на издателство Книгомания. Книгата е с твърди корици и обложка, цветна, с красив дизайн, с обем 328 страници. Включва близо 200 снимки и е с дизайна на Тодор Манолов. От днес книгата започва да се разпространява по книжарниците. Предстои предпремиера на фестивала АРТ ПОТОК в Царево на 20 юли 2021 г., на амфитеатър Царево от 20,00 ч. Официалното представяне ще бъде през есента в София.

  Прочети повече

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.