Книгата за парите. (Даниел Конаган и Дан Смит) “Книгомания“

Още снимки

Книгата за парите. (Даниел Конаган и Дан Смит) “Книгомания“

страници: 256
корица: твърда
език: български
година: 2014
издателство: Книгомания
Код на книгата: 83478
ISBN: 9789548432719

Напишете коментар

Наличност: В наличност

Цена: 33,00 лв.
 

Вижте откъде да купите


Описание

Парите пак са сред водещите новини на деня. Банки и цели държави фалират, балонът на недвижимите имоти се спука, а националните дългове са достигнали невероятни равнища. От Книгата за парите ще разберете как е устроен светът на финансите и какво се случва в него.

В Книгата за парите ще намерите достъпни отговори на някои от най-сложните въпроси на световната икономика и обяснения на нещата, свързани с финансовата култура на всеки от нас. Тя ще ви даде така необходимата информация относно данъцитге, банките, монетарната и финансовата политика. От Книгата за парите ще научите и множество интересни факти, ще се запознаете отблизо с водещи фигури в икономическата история на човечеството, ще наерите обяснение на жизненоважни въпроси като:

* Как държавите се справят със своите дългове

* Какви механизми стоят зад лихвените проценти

* Каква е ролята на Международния валутен фонд, Световната банка и централните банки на отделните държави

* Какви са функциите на кредитните рейтинги

* Купува ли се щастие с пари

Всички обяснения са добре онагледени и изчистени от излишна специализирана терминология. "Книгата за парите" е четиво, от което просто не можете да се лишите, ако искате да сте финансово грамотен.

 

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.