Кошница 0

Често задавани въпроси

1. Необходимо ли е да се регистрирам, за да поръчам книга?

Регистрацията е препоръчителна, но не е задължителна. Можете да поръчате книги и без да сте регистриран потребител – като Гост. Регистрацията отнема само няколко минути и улеснява Вашите бъдещи поръчки, както и можете да използвате функцията „Моят списък с желания“.

 

2. Защо да се регистрирам?

 

Регистрацията ви дава възможност да ползвате функции, които значително улесняват поръчката. Регистрираните потребители попълват адреса за доставка еднократно. Ако по-късно желаят да го променят, имат достъп до информация за предишните си поръчки, могат да проследяват статуса на текущата си поръчка във всеки един момент.

 

3. Как да намеря книгата, която искам?

 

В полето Търси най-горе на началната страница на сайта напишете заглавието или част от него, ключова дума, автор или ISBN-а на книгата, която искате да намерите. Разширеното търсене ви дава възможност да търсите по цена, език, издателство, филми по книги, предстоящи и нови заглавия и други критерии.

 

4. Как да поръчам книгата, която искам?

 

След като намерите желаната от вас книга, натиснете бутона Купи. Той ще ви отведе към Кошница, откъдето да направите поръчката. След това изберете дали да поръчате като Гост, или като Регистриран потребител.

Попълнете полетата Платежна информация, Информация за доставка, Начин на доставка и Информация за плащане. След като направите поръчката, получавате e-mail за потвърждение и ще бъдете уведомявани за всяка промяна в статуса на поръчката.

 

5. Как да разбера дали поръчката е направена успешно?

 

Ако сте направили поръчката си успешно, ще получите автоматичен имейл от нашата система с потвърждение и номер на поръчката. Затова бъдете внимателни при изписване на имейл адреса си – ако сгрешите дори един символ, няма да получите нашето потвърждение.

Моля, проверявайте и папка Spam в пощата си – поради технически настройки на браузъра Ви или при активиран блокер за реклами е възможно нашите потвърждения за направена поръчка да попадат именно в тази папка.

 

6. След завършване на поръчката мога ли да добавя или премахна артикули?

 

Няма такава техническа възможност за добавяне или премахване на артикули при завършени поръчки и подадени на куриерската фирма.

 

7. При направени две или повече поръчки може ли те да бъдат обединени?

 

Всяка поръчка се обработва и изпълнява поотделно по реда на постъпването им в системата на сайта. По технически причини няма възможност за обединяване на две и повече поръчки. Поръчка може да бъде отменена и да направите нова с желания от Вас пълен набор от артикули/заглавия.

 

8. Мога ли да променя начина на плащане след завършването на поръчка?

 

Не, не можете да направите промяна в начина на плащане след завършване на поръчката. Можете да я отмените и да направите нова.

 

9. Мога ли да откажа поръчката?

 

Поръчка можете да откажете в рамките на работния ден до 16 ч., преди подготвянето й за изпращане. За да откажете поръчка, ни изпратете e-mail на [email protected] или ни се обадете на телефон 02/421 58 51 или 0893 305 100.

При отказ на поръчка след предаването й на куриерската фирма разходите по връщането й е за сметка на клиента.

 

10. Как мога да получа поръчката си?

 

За София поръчките се изпълняват от куриер на Книгомания, а за страната – от куриерска фирма „Спиди“. Можете да направите поръчката за получаване до офис на „Спиди“ както за София, така и за всеки друг град.

 

11. Какъв е срокът за получаване на поръчката?

 

За София куриер на Книгомания изпълнява поръчките до 3 работни дни в зависимост от наличността на желаните заглавия. При изпращане на поръчката до желан от вас офис на „Спиди“ разполагате с 6 дни, за да я потърсите.

След това поръчката се връща обратно към Книгомания и се анулира. Ако не спазите този срок за получаване, трябва да направите нова поръчка през сайта.

 

12. Мога ли да получа поръчка, направена онлайн през сайта на Книгомания, в някой от търговските обекти?

 

Не, няма възможност да получите или върнете поръчка във физическа книжарница. Онлайн магазинът работи чрез куриерска фирма „Спиди“.

 

13. Мога ли да поръчам книги по телефон, имейл или фейсбук страницата на Книгомания?

 

При затруднение по време на онлайн поръчката или други технически причини можете да ни се обадите на 02/421 58 51 или 0893 305 100. Можете да поръчате и на имейла ни [email protected].

През фейсбук страницата на Книгомания приемаме поръчки по изключение – можете да ни оставите на лични съобщения желаните заглавия, адрес за доставка и телефон, а ние ще се свържем с вас преди изпращането им.

 

14. Мога ли да поръчам книги с доставка в чужбина?

 

Доставката извън България осъществяваме чрез Български пощи. При попълване на адреса изберете желаната държава и напишете на латиница останалите данни, като следвате стъпките в менюто. Таксата за доставка зависи от теглото на книгите и тарифите на Български пощи. Книгомания не носи отговорност за забавяне на пратката и за срока на получаване.

 

15. Какви са начините на заплащане за поръчки до чужбина?

 

Заплащането можете да направите по банкова сметка. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на КНИГОМАНИЯ ЕООД. Потребителят получава номер на сметка КНИГОМАНИЯ ЕООД по имейл след поискването й при заявяване на поръчката.

Чрез еPay/PayPal – плащането се извършва с дебитна или кредитна карта за регистрирани потребители в ePay.bg/PayPal. При потвърждаване на поръчката, сайтът автоматично Ви прехвърля към ePay.bg/PayPal.com, за да извършите плащането.

 

16. Какво се случва, ако книгата, която искам, не е налична?

 

Ако желаната от Вас книга не е налична, можете да ни изпратите запитване на [email protected] или да направите индивидуална поръчка за доставка от чужбина, ако изданието е на английски език. Служител на Книгомания ще ви отговори дали и кога ще можем да ви я доставим.

 

 

 

 

 

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.