Последвайте ни:
image description

Пасиансът на архангелите

Историята на едно семейство, въвлечено в поредица от конфликти, тайни, обрати, мистерии и суеверия

image description

Автор:

Мария Лалева

Важни факти за книгата

Брой страници

424

Време за четене в часове:

16

Брой думи

115000

Тираж

50000

image description
От Мария Лалева

Пасиансът на архангелите

image description
Разберете повече за книгата

Кратко описание

П ътят на главната героиня Юстина минава през изпитания и болки, през множество срещи и раздели, преди да създаде семейство и да осинови две момичета. Съдбата ѝ е отредила мистичната дарба да разгадава стъпките на човека, редейки пасианс с тесте старинни странни карти, и да разкрива отклоненията на хората от предначертания план на душите им.

image description
Разберете повече за автора

Мария Лалева

Родена на 17 юли 1969 г. в Благоевград. Завършила е езикова гимназия с френски език. С висше икономическо образование. Пише поезия от дете, но едва през 2013 г. е публикувана първата ѝ стихосбирка „Личен архив“. През 2016 г. излиза следващата ѝ стихосбирка „Не съм ви ближна“, а през 2019 г. – стихосбирката „Благословете Юда“. Междувременно започва да пише романа „Живот в скалите“, който е издаден през 2018 г. и близо 150 седмици се задържа в класациите за най-продавана книга. Романът оглавява класациите „Топ 100“ на Хеликон за най-продавана книга за 2019 и Топ 50 за най-продаваният български автор за 2019 и 2020 г., както и за най-продаваната книга на десетилетието. Авторката е отличена и с престижната награда „Жена на годината“ в категория „Култура“ за 2019 г.

Последвай автора:

ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ ЗА КНИГАТА

image description

„Пасиансът на Архангелите“ е книга за греха и покаянието. Обяснение в любов към живота. След успеха на първия си роман „Живот в скалите“ Мария Лалева поема по нов път в литературата. Предлага игра на карти. Пасианс, в който смъртта и прошката се срещат.  Пасиансът е игра на търпение. В живота смирението е ключът към щастието.

image description

Безчисленото небесно множество от ангели  се е спускало над ръката на Мария. Тъкмо безплътните им същества придават такава поразяваща сила на тази книга – иначе тя би била повече човешка. А сега не е. A там, където са ангелите, там е доброто. Прочетеното в този роман е като избавление.

image description

Книга за светлината, която носим, а я търсим другаде! Книга за силата, с която сме родени, а се учим да загубим, за да я градим наново! За Любовта, за която трябва да се събудиш! Книга за човекознанието, в което човек опознава Бог, опознавайки себе си!

image description

„Пасиансът на архангелите“ е един вълнуващ път, който започва с първата страница на тази Библия за живота и продължава дълго след като си я прочел. Мария не е просто великолепен писател, тя е истински изповедник. Мил, но безкомпро-мисен в желанието да се огледаш в себе си.

БЮЛЕТИН НА КНИГОМАНИЯ

Цитати и важни факти от книгата

Любовта, прошката, спасението, израстването, промяната, истината за човека и вселенските енергии са основните въпроси, поставени на пътя на героите.

Цитат 1

Странно е… Малкият човек искрено вярва, че е по-голям от истината. Не мисля, че Бог ни е направил толкова глупаво самонадеяни.

Цитат 2

А всяка разплата минава през истината. Отложените истини винаги се изплащат с най-тежките лихви. Добре е да помниш, че съдбата няма длъжници.

Цитат 3

Последната котва е най-тежка, Екатерина. И ако прекалено много те бави или изцежда, режи я, но отплувай! Довери се на морето, не на кораба.

Цитат 4

Когато счупиш някого, започни да събираш себе си.

Цитат 5

Ти не разбираш! Понякога на човек не са му нужни ангел и спасение, а още кал. Още кални черни хора наоколо, още кални мисли, още черни думи, още низки пориви и желания...

Цитат 6

Демонът обича себе си чрез теб. Доколкото извратено може да обича злото... Преяло с болката на душата ти, то се оглежда в собствените ти очи – уж твои, и се усмихва... На себе си.

Гледайте трейлъра към книгата

Вървейки по собствените си пътища, героите достигат до вътрешни прозрения и избори, до преосмисляне на отношенията между хората и връзката на човека с Бога и енергиите на Вселената. Огромна роля изиграва изхвърленото куче, което не просто спасява живота на един от героите, но и го провокира да погледне света с други очи.

image description

Често задавани въпроси

Животът сблъсква Юстина с рождената майка на двете ѝ осиновени дъщери, на която тя разкрива тайните си, преди да умре. Конфликтът между двете сестри, оплетени в любовен триъгълник, и съдбата на извънбрачното дете, родено от забранената любов, са в основата на тежки избори и сериозна вътрешна трансформация на останалите герои.

image descrtiption

1. Защо да се прочете?

Човешкият свят, разделен на черно и светло, ад и рай, лъжа и истина, его и душа се разкрива чрез една история, наситена с предизвикателства и болки.

2. Как се роди идеята?

Вдъхновена е от истинската история на жена, която гледа на карти и има своя собствена „архангелска религия“ за света, човека и Вселената.

3. Истина или художествена измислица?

Почти всички герои в книгата имат реални прототипи. Сюжетът е изграден върху истински истории и реални факти и събития.

4. Каква е ролята на кучето в книгата?

Песът – куче или човек, има физиономия. Характер. Отличава се. От тълпата, от глутницата, от ваксинирания, подстриган и обезпаразитен домашен любимец. И съвсем не е задължително тези отлики да говорят добре за песа. „Отвратителен пес“ чуваш и вече знаеш, че си забелязан.

Страници от книгата

„…Навярно играта на черно и светло, на демони и ангели, на ад и рай е любимата игра на Твореца. И човеците я играят всеки път, във всеки свой живот като за последно. Но съм убеден в едно – ще искат да я играят вечно…“

Отзиви на читатели

Други книги

Разгледайте още заглавия от каталога на издателство Книгомания. Най-добрата полиграфия и оформление, без компромис в качеството.

ФОРМА ЗА БЪРЗА ПОРЪЧКА

Моля, оставете вашето име, имейл и/или телефон, за да се свържем с вас за адрес и начина на доставка.