Кошница 0

Право на отказ от закупена стока


Съгласно чл. 50 от ЗЗП, потребителят има право да се откаже от договора от разстояние, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка, с изключение на разходите за връщане на стоката.

Срок за упражняване на право на отказ – 14 дни.

Потребителят носи отговорност за намалената стойност на стоките, причинена от изпробването им, различно от необходимото, за да установи естеството, характеристиките или доброто им функциониране. За упражняване право на отказ Потребителят може да използва стандартния формуляр за отказ или да изпрати следните данни на имейл [email protected]:
1. Номер на поръчка.
2. Имена на клиент
3. Телефон за връзка
4. IBAN.
5. Титуляр на сметката.
6. Наименование на продукт, който подлежи на връщане.
Възстановяването на заплатената сума ще се извършва в 14-дневен срок, считано от датата на прекратяване на договора за дистанционна продажба от страна на Купувача. На право на отказ не подлежат:
съгласно чл. 57, ал.10 от ЗЗП - периодични издания, списания;
съгласно чл. 57 ал. 13 от ЗЗП - цифрово съдържание, което не се доставя на материален носител;
съгласно чл. 57, ал.9 от ЗЗП - запечатани звукозаписи или видеозаписи, които са разпечатани след доставката.

Поръчки, които не са напуснали офиса на Книгомания ЕООД, могат да бъдат анулирани чрез мейл до [email protected] или телефонно обаждане на телефон 02 421 58 51 или 0893 305 100. Книгите и списанията, напуснали офиса на Книгомания, подлежат на връщане, ако имат дефекти или недостатъци, които пречат на възприемането на смисловата цялост на текста или са деформирали техния външен вид – бели страници, пропуснати, разбъркани или обърнати коли, скъсани корици. Транспортните разходи по връщане са отговорност на Книгомания ЕООД.
При констатация на дефектна стока, различна от книги или печатни издания, Книгомания ЕООД се ангажира тя да бъде подменена с нова съгласно гаранционните условия на съответната фирма производител или да бъде възстановена депозираната за стоката сума в 14-дневен срок, считено от упражняване на рекламация. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на Книгомания ЕООД. При несъответствие на стоката с основните характеристики, посочени в страницата, Книгомания ЕООД възстановява заплатената за стоката от потребителя сума, включително и транспортните разходи, начислени за придобиване на стоката, съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП в срок от 14 дни от получаване на стоката.

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.