Кошница 0

Начин на плащане

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  • В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  • По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева или евро. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на КНИГОМАНИЯ ЕООД. Потребителят получава номер на сметка КНИГОМАНИЯ ЕООД по имейл след поискването й при заявяване на поръчката.
  • Чрез еPay/PayPal – плащането се извършва с дебитна или кредитна карта за регистрирани потребители в ePay.bg/PayPal. При потвърждаване на поръчката, сайтът автоматично Ви прехвърля към ePay.bg/PayPal.com, за да извършите плащането.

При плащане в брой на поръчаните стоки и услуги Потребителят се задължава да депозира в момента на доставката на КНИГОМАНИЯ ЕООД или на неговия представител, извършващ доставката, пълната стойност на доставяната поръчка. 

При плащане по банков път в лева Потребителят депозира сума, равна на стойността на направената поръчка, в банковата сметка в лева на КНИГОМАНИЯ ЕООД в банка ДСК ЕАД и едва след като депозитът бъде потвърден, се доставят поръчаните стоки и услуги. В основание за плащане задължително се вписва  номер на поръчката. Всички такси и комисиони са за сметка на Потребителя. 

При плащане по банков път в евро Потребителят депозира сума, равна на стойността на направената поръчка, в банковата сметка в евро на КНИГОМАНИЯ ЕООД в  ДСК ЕАД – и едва след като депозитът бъде потвърден, се доставят поръчаните стоки и услуги. В основание за плащане задължително се вписва номер на поръчката. Всички такси и комисиони са за сметка на Потребителя. 

При електронно плащане с дебитна или кредитна карта Потребителят депозира сума, равна на стойността на направената поръчка и едва след като транзакцията бъде потвърдена, се доставят поръчаните стоки и услуги. За да поръчате продукт от knigomania.bg, НЕ е нужно да предоставяте данни от кредитна или дебитна карта. Необходими са единствено данни за извършване на доставката, както и тези за оформяне на плащането и условията за рекламация.

В основание за плащане задължително се вписва  номер на поръчката. Всички такси и комисиони са за сметка на клиента.

В случаи на онлайн плащания или плащания по банков път, КНИГОМАНИЯ ЕООД не носи отговорност за каквито и да е разходи във връзка с такси, комисиони или други допълнителни плащания, направени от Потребителя във връзка с транзакцията, както и в случаите на превалутиране, чиито условия се прилагат от банката. Разходите, свързани с плащания от такова естество, са единствено за сметка на Потребителя.

1 EUR е равно на 1.95583 лева.

Срок за плащане 

Срокът на плащане за поръчки, при които се изисква предварително заплащане, е до 7 дни от датата на генериране на поръчка в уебсайта. След изтичане на този срок и при ненаправено плащане, поръчката се счита за отказана.

Отказ от закупена стока 

Продуктът е обект на връщане при ненарушен търговски вид от страна на Купувача, имащ качеството на Потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите, без обективна причина за рекламация, в срок до 14  дни, съгласно чл. 55 от ЗЗП, като транспортните разходи са отговорност на Купувача. За целта Потребителят трябва да изпрати следните данни на имейл [email protected]:

  1. Номер на поръчка.
  2. Имена на клиент.
  3. Телефон за връзка.
  4. IBAN.
  5. Титуляр на сметката.
  6. Наименование на продукт, който подлежи на връщане.

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.