Последвайте ни:
image description

Хвърчило към рая

Вдъхновяващи истории за безграничността на човешкия потенциал

image description

Автор:

Неделя Щонова

Важни факти за книгата

Брой страници

456

Брой разкази

16

Брой истории

20

Брой идеи

33

image description
От Неделя Щонова

Хвърчило към рая

image description
Разберете повече за книгата

Кратко описание

Р азказите и историите в тази книга са събирани в продължение на 10 години. „Хвърчило към рая“ ни запознава с вдъхновяващи личности, с техния наистина безграничен потенциал за себенадмогване и изцеление, до техните вътрешни бесове, размисли, чувства и осъзнаване.

image description
Разберете повече за автора

Неделя Щонова

Д-р Неделя Щонова е лекар, специалист невролог. Автор и водещ на рубриката „Духът на здравето“ в предаването „Преди обед“ по bTV. Вече 20 години налага стандарти в съвременната здравна журналистика, базирани на научни факти. Носител е на множество журналистически награди в България и чужбина. През 2010 г. в Стокхолм, в конкуренция с 22 страни и участието на водещи световни медии, нейното предаване печели голямата награда Media Prize – златна статуетка, и се превръща в № 1 за медицинско предаване в света на тема „Захарен диабет“ за 2010 г.
Д-р Неделя Щонова е търсен и високорезултатен мотивационен лектор, редовен участник в редица корпоративни и вътрешнофирмени обучения, интервюирала е някои от най-добрите мотивационни лектори в света. Перфектна пианистка на класически и съвременни музикални произведения, балерина – класически балет, лекар, учен, изследовател с научни публикации и защитена дисертация по неврология. А в живота – съпруга, майка…

Последвай автора:

ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ ЗА КНИГАТА

image description

Причината за успеха й не е в популярността. Неделя е одарена с дълбока, многострунна душа, безкрайно позитивна, излъчва чар и лъчезарие.

image description

За мен разказите на д-р Щонова са бисери в литературата ни. До един силно въздействащи и затрогващи.

image description

За щастие, имаме тази книга, която ни насърчава да откриваме смисъла. И ни учи как да лекуваме душата и тялото си.

image description

Тази книга по един хармоничен начин те превежда през палитра от човешки емоции, в която отчетливо се открояват две състояния - тъга и надежда.

БЮЛЕТИН НА КНИГОМАНИЯ

Цитати и важни факти от книгата

Сборник от 16 изповеди – 6 големи, 10 по-кратки разказа и още много споделени истории. Всички те са дълбоко емоционални преживявания на автора. И уроци по човечност.

Цитат 1

А приютената болка с една светла кротост може да докосне покоя. И след нея отново да никне трева, хоризонтът отново да е разчистен, а духът да литне в стремеж към възвишеното.

Цитат 2

По-силни ни правят моментите, в които даваме абсолютна и много голяма любов. На другите. На света. Толкова голяма, че я усещаме в себе си като жар и искаме безусловно да я излъчим.

Цитат 3

Очите на този човек… ухаеха на рохкава пръст, в която пронизващо никнеха зелени треви, свежи и с дъх на живот, разпукваха се като резедави детелини и се наливаха с аромата на идваща пролет.

Идея 1

Глупаво е да беснееш. Запази енергията си, притихни, премисли в самота цялата минала тъга. Знаеш ли какво достойнство може да има в самотата? И в тъгата.

Идея 2

Давай най-доброто от себе си и остави останалото на Небето. Дори когато живееш с видими поражения… дори тогава прави това и го помни. Паметта създава съдба.

Идея 3

Прошката пази, закриля, води и успокоява, като непрекъснато ни дава своята мъдрост и благословия. Тя възвисява духа, а колкото по-нагоре се издигаме, толкова повече се разширява кръгозорът ни.

Гледайте трейлъра към книгата

Това са 75 чудни житейски съдби, като всяка една от тях е вариация на темата „Междузвездни войни“: Силата е в нас и тя винаги е била вътре в нас. Още от самото начало. С нея се раждаме, но понякога я забравяме.

image description

Често задавани въпроси

В центъра на повествованията на разказите от „ХВЪРЧИЛО КЪМ РАЯ“ са смисълът на живота, благородството, любовта, сълзите, страданието, смъртта, но най-вече – човечността. Тя е и основата, която поражда усещането за оптимизъм и жизнеутвърждаване, което блика от тази книга.

image descrtiption

1. Защо трябва да прочетете тази книга?

Тя ни учи как чрез откривателство да лекуваме душата и тялото си. Мотивира ни да практикуваме космическо безсрамие пред драмите на битието и чрез упорство на духа да държим високо бляскавото хвърчило към Рая.

2. Каква е идеята?

Д-р Неделя Щонова вярва във вечната възобновителна сила на човешкия дух, който е в състояние да превъзмогне всяка болка и всяка болест. И разказва за него майсторски. Всичко останало приема, обяснява и воюва за мястото му под слънцето.

3. Как се постига антистрес?

Повече сън, по-малко новини, вещи, фалшиви хора, ангажименти, тревожни мисли. По-простички храни, по-скромни очаквания. Неописуема е прелестта на един изчистен живот в простота. И малко неща са по- ценни от чистата белота на лилията и нежната слънчева светлина, танцуваща около теб и любимите ти хора.

4. Какво е важно за теб?

Намери своята лична страст и я изживей! Преследвай я. Не заради финансова сигурност или защото някъде някой ти предлага кариера. Не! Преследвай я заради себе си, почувствай за какво си роден и инвестирай в това заради себе си. И защото не можеш да си представиш, че някога би направил нещо друго с живота си.

Страници от книгата

Разказите в „ХВЪРЧИЛО КЪМ РАЯ“ са изживени и споделени съдби. Неделя Щонова откликва на вълненията и надеждите за изцеление както на близките на болния, така и на неговите приятели. С умението си на лекар тя лекува тялото, а с усета на писател – душата.

Отзиви на читатели

Други книги

Разгледайте още заглавия от каталога на издателство Книгомания. Най-добрата полиграфия и оформление, без компромис в качеството.

ФОРМА ЗА БЪРЗА ПОРЪЧКА

Моля, оставете вашето име, имейл и/или телефон, за да се свържем с вас за адрес и начина на доставка.