Език
Валута
Кошница

ИЗИСКВАНИ ЛИЧНИ ДАННИ, СЪХРАНЕНИЕ, ОБРАБОТКА И ТРАНСФЕР

 

КНИГОМАНИЯ ЕООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за защита на личните данни под №  128653.

СЪБИРАНИ ЛИЧНИ ДАННИ

КНИГОМАНИЯ ЕООД  събира чрез страницата си https://knigomania.bg минимално нужните лични данни от своите клиенти. Споменатите по-долу данни са необходими за осъществяване на доставката по куриер и регистриране на поръчката, направена в нашия електронен магазин.

  • Имейл адрес – необходим за вход в потребителския ви профил. Като обратна връзка получавате информация за статуса на всяка отделна поръчка – дали е приета, обработена ли е или вече пътува към вас.
  • Име и фамилия – за да знаем към кого и как да се обърнем.
  • Телефон за контакт – необходим за уточняване и потвърждаване на всяка поръчка. Използва се също и от куриер, за да направи доставката.
  • Адрес за доставка – необходим за физическото изпращане на избраните от вас продукти. Не се изисква този адрес да е същият като вашия личен. Често доставяме до учреждения или офиси на куриерски фирми. 
  • Данни за фактура – необходими са, ако клиентът желае да осчетоводи разходите си. По принцип тази информация е публична и е достъпна свободно в търговския регистър.
  • Ние не изискваме показване на лични документи и не правим техни копия! 
  • За да поръчате продукт от КНИГОМАНИЯ ЕООД, не е необходимо предоставяне на данни от кредитна или дебитна карта, Необходими са единствено данните за извършване на доставка, както и тези за оформяне на плащането.

ОБРАБОТКА НА ИНФОРМАЦИЯ

Обработката на вашите лични данни се осъществява само и единствено от служители на КНИГОМАНИЯ ЕООД. Достъпът до тази информация е защитен с няколко нива за сигурност:

  • Достъп единствено от квалифициран персонал със съответната длъжностна характеристика.
  • Персонален вход за достъп на компютрите на фирмата.
  • Персонален вход за достъп на отделните компютърни приложения.
  • Денонощна охрана на работните помещения (видеонаблюдение, СОТ, охранителни решетки на помещенията).

СЪХРАНЕНИЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

Данните, които събира КНИГОМАНИЯ ЕООД, се съхраняват само в електронен вид на посочените по-долу места. Хартиени копия се правят само на бланките за изпълнение на поръчки, за да бъдат предадени на куриера, и съдържат име, адрес и телефон.

  • Всички бази данни от страницата ни се съхраняват на собствен сървър,  колокиран  в дата център 3DC София , сертифициран по ISO 27001. Достъпът до него се осъществява от оторизирани наши служители по криптирана (HTTPS) връзка чрез TLS 1.2.
  • База данни на изпратените по куриер пратки.
  • Съхраняваме тази информация чрез облачни услуги осигурени от дата център НЕТЕРА , сертифициран по ISO 27001, по криптирана връзка. Техните информационни центрове се намират в България на територията на Европейския съюз.
  • Съгласявайки се с условията в този документ, вие декларирате, че приемате условията за трансфер на вашите данни за съхранение извън пределите на страната.
  • КНИГОМАНИЯ ЕООД съхранява данните за издадени данъчни фактури в собствен сървър (само счетоводна информация).

ТРАНСФЕР НА ДАННИ

За съхранение – дата център 3DC София

 

ПРАВО ДА БЪДЕТЕ ЗАБРАВЕНИ

Съгласно регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни, всеки наш клиент има право да поиска неговите лични данни да бъдат променени или заличени от нашите информационни архиви. Можете да го направите от вашия потребителски профил в уебсайта или като се свържете с нас по телефона.

 

Имейл: legacy@knigomania.bg  

Tелефон: +359 2 421 58 51 (от понеделник до петък от 10:00 до 18:00 ч.)

 

В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

  1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  4. Телефон:02 915 3 518
  5. Email: kzld@government.bgkzld@cpdp.bg
  6. Уеб сайт: www.cpdp.bg

Достъп до платформата за решаване на потребителски спорове на Европейската комисия: http://ec.europa.eu/consumers/odr 

 

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.