Уговорено: Тайните сделки, които променят нашия свят. (Жак Перети) “Книгомания“

Уговорено: Тайните сделки, които променят нашия свят. (Жак Перети) “Книгомания“

страници: 448
корица: мека
език: български
година: 2018
издателство: Книгомания
преводач: Димитър Събев, Сергей Глинков
Код на книгата: 83668
ISBN: 9786191951697

Напишете коментар

Наличност: В наличност

Цена: 18,00 лв.
 

Вижте откъде да купите


Описание

Възможно ли е да не разбираме какво се случва в света? Реално ли е животът ни да се определя не от политици или случайни събития, а от тайни сделки между хора, за които дори не сме чували?

Тази книга разказва историята на задкулисните уговорки, които променят света и внасят революционни промени във всичко, което правим: в парите, с които плащаме; покупките, които правим; храната, която ядем; дори лекарствата, които вземаме, за да се чувстваме добре. Те никога не се появяват в новините – те се извършват в заседателните зали на небостъргачите, на голф игрищата, в луксозните автомобили. Всяка сделка е запечатана с ръкостискане, което променя света. Това е историята на тези ръкостискания.

***

Жак Перети (р. 1967) е професионален разследващ журналист с редица публикации в  The Guardian, The Independent  и BBC. Също така е автор и на множество отличени с награди документални телевизионни сериали, сред които: „Хората, които ни направиха дебели“, „Супербогатите и ние“ и „Остров за трилион паунда“. 

 

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.