Уговорено: Тайните сделки, които променят нашия свят. (Жак Перети) “Книгомания“

Уговорено: Тайните сделки, които променят нашия свят. (Жак Перети) “Книгомания“

страници: 448
корица: мека
език: български
година: 2018
издателство: Книгомания
преводач: Димитър Събев, Сергей Глинков
Код на книгата: 83668
ISBN: 9786191951697

Напишете коментар

Наличност: Не е в наличност

Цена: 16,90 лв.
 

Вижте откъде да купите


Описание

Възможно ли е да не разбираме какво се случва в света? Реално ли е животът ни да се определя не от политици или случайни събития, а от тайни сделки между хора, за които дори не сме чували?

Тази книга разказва историята на тайните сделки, които променят света и внасят революционни промени във всичко, което правим: в парите, с които плащаме, покупките, които правим, храната, която ядем, дори лекарствата, които вземаме, за да се чувстваме добре. Те никога не се появяват в новините – те се уговарят в заседателните зали на небостъргачите, на голф игрищата, в луксозните автомобили. Всяка сделка е запечатана с ръкостискане, което променя света. Това е историята на тези ръкостискания.

В „Уговорено: тайните сделки, които променят нашия свят“ Жак Перети разказва непознатата история на секретните споразумения, които трансформират живота ни.

 ***

След като завършва Лондонското училище по икономика, Жак Перети се заема с разследваща журналистика. Автор е на редица отличавани с награди документални телевизионни сериали, сред тях: „Хората, които ни направиха дебели“, „Супербогатите и ние“ и „Остров за трилион паунда“.