Последният китайски готвач. (Никол Монес) “Гурме ООД“

Още снимки

Последният китайски готвач. (Никол Монес) “Гурме ООД“

страници: 392
корица: мека
език: български
година: 2013
издателство: Гурме Пи Си Ти И
Код на книгата: 67481
ISBN: 9789542917311

Напишете коментар

Наличност: В наличност

Цена: 9,00 лв.
 

Вижте откъде да купите


Описание

В своя увлекателен роман “Последният китайски готвач” Никол Монес отвежда читателя в скрития свят на елитната кухня на модерен Китай чрез историята на американска кулинарна журналистка в Пекин.

Когато наскоро овдовялата Маги Макелрой е повикана в Китай във връзка с иск към покойния й съпруг, тя е сполетяна изневиделица от откритието, че той може да е водил двойнствен живот. Тъй като работата е единственото, което я поддържа, редакторката на списанието, за което пише, й възлага да направи материал за Сам, наполовина китаец, наполовина американец, който е наследник на даровити готвачи, работещи в двореца на императора. Докато наблюдава как Сам се подготвя за кулинарно състезание за Олимпийските игри в Пекин, тя започва да съзира вплитането на кухнята в китайската цивилизация. Тук, сред уроците за традициите, дълга и човешките връзки Маги намира тайната съставка, която може да излекува сърцето й.

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.