Кошница 0

Продадени книги на Джейми Оливър за над 100 милиона паунда

Продажбите на книгите на Джейми Оливър надхвърлиха 100 милиона паунда!  Девет цифреният успех беше постигнат благодарение на последната му книга „Jamie’s 30-Minute Meals”.

Оливър е едва вторият автор, преминал границата на стоте милиона. Изпреварва го само Дж. К. Роулинг с нейните общо 230 милиона паунда.

Говорителят на Waterstones Джон Хауелс казва: „Това е невероятно постижение за Джейми, но още от първия ден се разбра, че книгите му имат огромен издателски потенциал. Той експериментира с формата и с темите, но всичките му книги, включително последната, са в типично негов стил – пълни са с добри съвети за ежедневието на хората, четивни и забавни са и прекрасно се допълват от  популярното телевизионно шоу.”

Том Уелдън от Penguin  споделя: „Джейми се обръща към всеки човек. Той казва, че най-важното в кариерата му са книгите и обръща огромно внимание дори на най-дребните детайли. Много е важен за нас, а продажбите на книгите му се превърнаха в критичен фактор за успеха на Penguin през последното десетилетие. Мисля, че това е само отражение на тенденцията големите автори да стават все по-големи.”

Три от книгите на Оливър са надхвърлили 10 милиона паунда приходи  от продажби: „The Return of the Naked Chef, Happy Days with the Naked Chef и Jamie at Home.

обратно към всички новини

 

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.