Куидичът през вековете. (Дж. К. Роулинг) “Егмонт“

Още снимки

Куидичът през вековете. (Дж. К. Роулинг) “Егмонт“

страници: 112
корица: мека
език: български
година: 2015
издателство: Егмонт
Код на книгата: 600765
ISBN: 9789542714682

Напишете коментар

Наличност: В наличност

Цена: 9,90 лв.
 

Вижте откъде да купите


Описание

Ако някога сте се питали откъде идва златният снич, как са възникнали блъджърите или защо играчите от "Уигтаун уандърърс" имат изобразен сребърен сатър на наметалата, "Куидичът през вековете" е точно за вас. Творбата на Кенилуърти Уисп е истинска наслада за онези, които се интересуват от история на магията, и най-вече за всеки, който играе или поне гледа редовно куидич.

"Куидичът през вековете" е помагалото, с чиято помощ Хари Потър се заема да изучава тънкостите на най-популярния магически спорт – куидичът. Книгата е всеобхватен наръчник за всичко, свързано с най-популярния магически спорт, и ценен източник на информация за желаещите да се запознаят по-подробно с него. В романите си Роулинг посочва, че книгата е сред любимите на Хари Потър.

По думите на библиотекарката Мадам Пинс "книгата е прелиствана, олигавяна и изобщо малтретирана" ежедневно – завиден комплимент за всяко четиво. Новото издание и точно копие на това от библиотеката е предназначено специално за мъгъли. В предговора към него директорът на "Хогуортс" Албус Дъмбълдор уверява, че е премахнал всички обичайни библиотечни магии от книгата, но съветва читателите да се отнасят внимателно. Не е съвсем ясно дали мадам Пинс няма да се появи изневиделица и да настоява за глоба, ако книгата бъде наранена по някакъв начин.

Кенилуърти Уисп е известен куидичен експерт – и по неговите собствени думи фанатик. Автор е на много трудове, посветени на куидича, включително и на "Чудото на "Уигтаун уандърърс", "Летеше като луд" (биография на Дай Левелин Опасния) и "Удрянето на блъджърите – проучване на защитните стратегии в куидича". Уисп разпределя времето си между дома си в Нотингамшър и "там, където "Уигтаун уандърърс" играят тази седмица". Хобитата му са игра на табла, вегетарианска кулинария и колекциониране на винтидж метли.