Японски разкази. “Изток-Запад“

Още снимки

Японски разкази. “Изток-Запад“

страници: 238
корица: мека
език: български
година: 2015
издателство: Изток-Запад
Код на книгата: 600985
ISBN: 9786191525744

Напишете коментар

Наличност: В наличност

Цена: 14,00 лв.
 

Вижте откъде да купите


Описание

Книгата е двуезичен сборник от подбрани къси разкази на знаменити японски писатели от края на XIX и началото на XX век. Почитателите на японската литература ще имат възможност да се срещнат отново както с вече издавания у нас Акутагава Рюноске, така и да се запознаят с по-малко известни до този момент у нас майстори на словото. Изданието дава възможност на изучаващите езика да работят с текста в оригинал и превода на български. Разказите (с изключение на "Мандарините") в книгата са преведени за пръв път на български език.

Съставители и преводачи са Людмила Холодович (доктор на филологическите науки, дългогодишен преподавател по съвременен японски език и японска литература в Софийски университет "Св. Климент Охридски") и Александър Киров (докторант по съвременен японски език, завършил специалност "Японистика" в Софийски университет "Св. Климент Охридски", многократно специализирал в различни японски университети и Центъра за японски език към Японската фондация).

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.