Фантастични животни и къде да ги намерим. (Дж. К. Роулинг) “Егмонт“

Още снимки

Фантастични животни и къде да ги намерим. (Дж. К. Роулинг) “Егмонт“

страници: 92
корица: мека
език: български
година: 2015
издателство: Егмонт
Код на книгата: 600764
ISBN: 9789542714675

Напишете коментар

Наличност: Не е в наличност

Цена: 9,90 лв.
 

Описание

"Фантастични животни и къде да ги намерим" е учебник, който Дж. К. Роулинг споменава в романа си "Хари Потър и Философският камък". Той е част от задължителната литература, с която всеки начинаещ магьосник трябва да се запознае в началото на обучението си в училището за магия "Хогуортс". Екземпляр от незаменимото произведение на Нютън Скамандър присъства в почти всяко магическо домакинство. Той е четен и препрочитан поколение след поколение в търсене на най-ефикасния начин човек да се справи с хорклъмпите на ливадата си или да отучи пухкавела си да пие вода от тоалетната. Сега и мъгълите имат възможност да научат какво яде джарвеят и защо не е добра идея да оставят мляко за бодливеца. Изданието ще ги запознае със света на необичайните магически създания, категоризирани от А до Я. Включена е и класификация на отдел "Регулация и надзор на магическите създания" към Министерството на магията и кратък справочник за установената им опасност.

Световноизвестният бестселър "Фантастични животни и къде да ги намерим" има вече петдесет и две издания и продължава да се радва на огромна популярност. Книгата е одобрен учебник в Училището за магия и вълшебство "Хогуортс" и до голяма степен е причина за постоянния висок успех на учениците на изпита по грижа за магическите създания.

"Фантастични животни и къде да ги намерим" предоставя възможно най-изчерпателната информация за знайни и необичайни магически същества, включително външен вид, характер, умения и местообитания. Енциклопедичното издание е оформено като точно копие на учебника на Хари Потър в чиито полета се забелязват неговите и на Рон и Хърмаяни бележки. От "Warner bros" подготвят филмова трилогия, базирана на книгата, с чийто сценарий се е заела самата Роулинг. Писателката наскоро обяви, че е приключила работата си по него. Филмите ще проследят историята на Нют Скамандър и неговите приключения в тайното магическо общество на Ню Йорк, седемдесет години преди тези, описани в "Хари Потър". Премиерата на първата лента е насрочена за 2016 г.