Новият роман на TikTok сензацията Емили Хенри ни отвежда на щастливо място

Новият ромком роман на TikTok сензацията Емили Хенри носи заглавието „Щастливо място“ (“Happy Place”) и от няколко дни е в книжарниците в САЩ и Великобритания. Книгата на английски език можете да поръчате онлайн от Книгомания или да я намерите в книжарниците ни. Преводът на български език очакваме да излезе от печат през лятото с логото на издателство Софт Прес.

Американското издание вече е включено в категорията с препоръчани четива на най-голямата онлайн книжарница в света Amazon за „Най-добра книга на месец май“ и бързо извоюва шесто място сред бестселърите само за няколко дни от излизането си.

„Щастливо място“ ("Happy Place") в романа на Хенри е екзотична крайбрежна вила в Мейн, където група приятели от колежанските години се събира всяко лято за по една седмица. Романтичната история се върти около Хариет и Уин, които са заедно от тийнейджърските си години и приятелите им ги възприемат за перфектната двойка. Вече 10 години тайфата по традиция прекарват блажена почивка, като оставят зад гърба си ежедневните проблеми и се отдават на изобилие от вино, сирене и морски дарове и приятни преживявания.

Уви, вилата в Мейн е обявена за продан и всички заедно ще прекарат последна лятна ваканция там. Пред Хариет и Уин стои изпитанието да останат заедно в една спалня и приятелите им да не разберат, че двамата са разделени от няколко месеца. Ще успеят ли да изиграят ролите си? Ще удържат ли да се преструват пред хората, които ги познават най-добре, че всичко е наред? Любовта между Хариет и Уин наистина ли е угаснала?

Романът „Щастливо място“ интерпретира редица важни теми, които биха били интересни и на дамите след 20 години:

  • Как да преодолеем раздялата, тъгата и болката.
  • Да споделим ли любовните си терзания с приятелите ни.
  • Ще познаем ли отново щастието.
  • Истинската любов наистина ли съществува.
  • Как да приемем промяната.
  • Как да се завърнем отново към себе си.

 

Въпреки тези трудни теми Емили Хенри не забравя да поднесе на читателите си и забавни моменти, мъдри фрази и прозрения, романтика, топлота и приятна приятелска атмосфера.

 

emily-henry-picture

Емили Хенри нашумя от 2020 г. насам с романтичните комедии “Beach Read”, “You and Me on Vacation” и “Book Lovers”, които се превърнаха в TikTok сензация за тийн аудиторията на #booktok и в безапелационни бестселъри на New York Times. Продадени са общо над 2,5 млн. екземпляра по света. Досега на български език са отпечатани „Срещи по време на ваканция“ и „Чета те като книга“ (“Book Lovers” – любима на романтичните книжните плъхове!), а “Beach Read” носи заглавието „Когато Януари срещна Август“ – по имената на главните герои.

Възторжени отзиви и препоръки за новия роман на Емили Хенри дават редица популярни писателки от TikTok средите като Тейлър Дженкинс Рийд, Али Хейзълууд, Бет О’Лиъри, Луси Скор, Ема Страуб, както и от издания като Publishers Weekly, Elle, USA Today, Cosmopolitan, Library Journal, Booklist и др.

Със сигурност разтърсващата и емоционална история на Хариет и Уин ще превърне „Щастливо място“ (“Happy Place”) в книга бестселър на лято 2023. Помислете дали да не я включите във вашия списък с четива за ваканцията ви на вашето щастливо място...

 

 

happy-place-novel