Да сготвим бързо и лесно с Лора Добрева – епизод 3: Фритати във форма за мъфини

В първите два епизода от кулинарната поредица видеа на Книгомания ви представихме рецептите „Пармиджана“ и вариант на салата „Уолдорф“ от книжките в поредицата „500..., които непременно трябва да опитате“. В това видео Лора Добрева приготвя Фритати във форма за мъфини от „500 вегетариански ястия, които непременно трябва да опитате“. Фритатите са страхотни още топли направо от фурната, но са също толкова вкусни и студени; подходящи са за обяд или за пикник.

Лора Добрева работи в агенция за дигитален маркетинг и развива свой профил в Instagram @loradobreva. Ежедневието й е доста натоварено и динамично, затова свободното си време посвещава на пътувания. Възприема се за кулинарен ентусиаст и пътешественик. Обича да „пътешества“ и в света на кулинарията – Лора Добрева е ценител на добрите готварски книги и често експериментира в приготвянето на различни рецепти. Оказа се, че вегетарианството не й е чуждо и предпочита да приготвя ястия без месо.

За фритатите във форма за мъфини са ви необходими продукти като 1 голям настърган морков, 1 скилидка чесън, 1 с.л. зехтин, 30 г грах, 2 стръка зелен лук, 50 г. бейби спанак, 4 яйца, шипка сол и черен пипер, 40 г. сирене чедър/пармезан, пресни домати за сервиране.

Можете да използвате и останали от вечерята ви зеленчуци – нарежете ги наситно и ги заменете с представените в рецептата. Ако сте готови с продуктите, натиснете бутона Play и можете да готвите заедно с Лора!

 

lora-dobreva-i-500-veg-qstiq

 

В кулинарната книга „500 вегетариански ястия, които непременно трябва да опитате“ ще намерите апетитни блюда с нов подход към вегетарианската кухня. Подходящи са за хапване през всички сезони, като на всяка рецепта са представени по няколко различни варианта. С промяната на само два-три продукта ще получите съвсем нов вкус и ново настроение. Този наръчник с вегетариански рецепти за здравословно хранене предлага лесен начин да разширите кулинарните си познания и умения. Основните раздели в изданието са:

  • Закуска и брънч
  • Суперсалати
  • Супи за здраве
  • Нещо за похапване
  • Бързо и вкусно
  • Храна за засищане и уют
  • Сладки глезотии

 

Някои от най-интересните и изкушаващи рецепти са „Бананови мъфини с шоколадов чипс“, „Салата с диня, фета и мента“, Ориз от карфиол и пикантни орехи, Летни ролца с фъстъчен сос за топене, Тарт с козе сирене и три вида домати и др. Особено удобно е, че наръчника с рецепти е отбелязано кои са подходящи и за вегани и кои са без глутен.

Въведението на книгата ще ви подготви за темата вегетарианска кухня: освен познатите европейски варианти се обръща внимание на ястията със зеленчуци и зърнени храни, повлияни от ароматите и вкусовете на Югоизточна Азия, като лимоновата трева и джинджифила и предложения от Близкия изток като сумак и заатар. Най-важното правило при фюжън храната е вкусовете да не си противоречат.

Цялата кулинарна поредица на Книгомания „500..., които непременно трябва да опитате“ можете да разгледате тук.

 

***

 

За още новини от Книгомания и книжния пазар – следвайте ни в социалните канали. Не пропускайте да се абонирате за канала ни в YouTube: Книгомания.

Facebook: https://www.facebook.com/knigomania.bg

Instagram: @knigomania.bg