Среща за автограф с Юлияна Антонова – Пролетен базар на книгата 2022

Трилогия от книги за Япония покорява вече 6 години класациите за бестселъри  – автор е Юлияна Антонова, която повече от 20 години живее в Страната на изгряващото слънце. Тя гостува в България специално за представянето на последната си книга „Сан сан, Япония“ и за живите срещи със своите почитатели по време на Пролетния базар на книгата 2022.

Другите две книги от трилогията – „Моши моши, Япония“ и „Уки уки, Япония“ – пък имат нови преиздания с логото на издателство Книгомания и също могат да бъдат намерени в книжарниците из страната.

Новият сборник „Сан сан, Япония“ включва 57 разказа и ни въвлича в историите на над 30 герои, които носят усещане за „мияби“ – как се живее красиво, смирено и спокойно, но достойно и с търпение към всичко, което ни се случва.

Юлияна Антонова умело и сладкодумно ни разкрива японската култура, като подхожда с обич и преклонение.  „Сан сан, Япония“ е онзи светъл лъч, който пронизва съзнанието, за да остави следа“, казва самата авторка за новото томче с истории за доброто, разказани от сърце. Това означава и „сан сан“ – слънчев лъч, мек и пламтящ. А последната глава в книгата ни зарежда с много оптимизъм и устрем – носи заглавието „Може може, България“ и разказва за най-успелите и популярни българи в Япония.

По време на базара на книгата успяхме за малко да откъснем Юлияна Антонова от почитателите й, които я чакаха за автограф, за да и зададем следните въпроси:

  • Защо всеки японец има печатче ханку и за какво се използва?
  • Къде се докосват две толкова различни култури – Япония и България?
  • Ако днес на базара на книгата срещнете малката Юлияна Антонова, какво ще й кажете?

 

„Сан сан, Япония“ е посветена на любовта. Не тайнствената и не мечтаната. Онази – разпознаваемата, простичката, сърдечната, уловимата, видимата. Без усложнен процес на дешифриране на чувството. Интересувам се от чувствата на японците. Несъзнателно се стремя да се срещам и да разговарям с обикновените хора тук. Това са моите уроци на отношение на добрия индивид към света и околните.“ – Юлияна Антонова

 

За още новини от Книгомания и книжния пазар – следвайте ни в социалните канали.

Не пропускайте да се абонирате за канала ни в YouTube: Книгомания.

Facebook: Книгомания.бг

Instagram: knigomania.bg

#knigomanialive #knigomania