Кошница 0

Управлението на Китай. Том I

Няма наличност
ISBN
9786190109068

Изданието е подготвено по случай 75-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Китай и България.

 

Първият том на „Управлението на Китай“ събира общо 79 важни речи, изказвания, укази и послания на китайския държавен глава и партиен лидер, произнесени и публикувани между 18-ия Конгрес на ККП и 13 юни 2014 г. Книгата е важен документ, който помага на международната общност за разбирането на съвременен Китай и Китайската комунистическа партия.

Томът е преведен и издаден съвместно от китайското Чуждоезиково издателство и българското издателство „Изток-Запад“. Чрез книгата българските читатели ще разберат по-задълбочено идеята на Си Дзинпин за социализма с китайска специфика през новата епоха, модернизацията в китайски стил и пътя на нацията към съвременната китайска цивилизация.

*  *  *

За автора:
Си Дзинпин (1953) е председател на Китайската народна република и генерален секретар на Китайската комунистическа партия. Завършил е престижния Пекински университет „Цинхуа“. Като губернатор на провинциите Фудзиен (36 млн.) и Джъдзян (54 млн.) си спечелва авторитета на непримирим борец с корупцията. След като става водещ представител на петото поколение ръководители на Нов Китай, лансира идеята за „Китайската мечта“.

Роден е в Пекин на 15 юни 1953 г. Син е на известния китайски политик Си Чжунсюн – бивш заместник-председател на Държавния съвет (вицепремиер), уволнен и репресиран при политическа чистка на Мао Дзъдун през 1962 г., реабилитиран по времето на Дън Сяопин, чиито реформи подкрепя заедно с останалите от "8-те безсмъртни на Китайската комунистическа партия". Женен е за певицата Пън Лиюен.

Член е на Постоянния комитет на Политбюро на ЦК на ККП (2007) и на Секретариата на ЦК на ККП, директор на Партийната школа при ЦК на ККП. От октомври 2010 г. е заместник-председател на Военния съвет на ЦК на ККП до избора му за негов председател през 2012 г.

От 2008 г. заема поста заместник-председател на КНР до избора му за неин председател през 2013 г.

 


Повече информация
Автор Си Дзинпин
Страници 624
Корица твърда
Език български
Година 2024
Дата на получаване 25.04.2024 г.
Издателство Изток-Запад
Преводач Тодор Радев
ID на книга 619200
ISBN 9786190109068
Категории Книги на български език
Политика
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Управлението на Китай. Том I
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.