Валута
Кошница

Капитализъм 4.0: Раждането на новата икономика след кризата

Няма наличност
ISBN
9789543270859
35,00 лв.
А. Калецки разглежда световната финансова криза в дълъг исторически контекст.
Повече информация
Автор Анатол Калецки
Страници 462
Корица твърда
Език български
Година 2013
Дата на получаване 10.04.2017 г.
Издателство Класика и стил
Преводач Любомир Христов
ID на книга 604738
ISBN 9789543270859
Категории Нехудожествена литература

Световната финансова криза от 2007-2009 г. не разруши капитализма, но ще го промени коренно. Капитализмът не е статичен набор от перфектни институции, намиращи се в постоянно равновесие. Не съществуват неотменяеми закони, управляващи поведението на капиталистическата икономика, както учи съвременната икономическа теория. Той е адаптивна социална система, която мутира и еволюира чрез естествен подбор, когато някоя криза предизвика нуждата от това. С възстановяването на икономиката и финансовата система ще се появи нов модел на капитализма, при който взаимоотношенията между пазарите и правителствата ще се промени. Авторът не задава въпроса какъв ще бъде новия капитализъм, а какъв капитализъм искаме.

А. Калецки разглежда световната финансова криза в дълъг исторически контекст. Проследява икономическите теории и идеологии, “обосноваващи” всяка от предишните версии на капитализма.Книгата е провокативна и ще е полезна на всеки, който се интересува от глобалните икономически и политически процеси.

Книгата е подходяща за икономисти, за политици и за политически анализатори, а също така за университетски преподаватели и студенти.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Капитализъм 4.0: Раждането на новата икономика след кризата
Вашият рейтинг
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.