Валута
Кошница

Цифрова фотография с една светкавица!

Няма наличност
ISBN
9789546563255
19,99 лв.
В тази книга професионалният фотограф, работещ със светкавици, Тило Гокел обяснява тайните на улавянето на красиво осветени изображения чрез използване само на една светкавица!
Повече информация
Автор Тило Гокел
Страници 232
Корица мека
Език български
Година 2016
Дата на получаване 6.12.2016 г.
Издателство Алекс Софт
ID на книга 604017
ISBN 9789546563255
Категории Фотография и фотоалбуми

Съвременното осветително оборудване - включително светкавици speedlight и други преносими светкавици - може да бъде малко, но е мощно... Стига да знаете как да го използвате. В тази книга професионалният фотограф, работещ със светкавици, Тило Гокел обяснява тайните на улавянето на красиво осветени изображения чрез използване само на една светкавица! В първата част на книгата има бърз курс по снимане със светкавица, който обхваща техники за осветяване, оборудване и разбиране на нюансите на светкавиците. После в поредица от 26 упражнения, обхващащи всичко от хора, предмети, храна и специални техники, Тило демонстрира как се правят нещата. Включени са примерни изображения, диаграми на осветителната техника, инструкции за подреди и дори съвети за обработка в последствие.

Тук ще научите как една светкавица може не само да осветява, но и да внася цвят и шарки в дадена сцена, и колко лесно е да превърнете една светкавица в множество светлинни източници, използвайки отражатели и огледала, за да умножите и пренасочите светлината ѝ. Ще научите и как да използвате светкавицата свалена от гнездото hot shoe на фотоапарата и как да я задействате многократно за специални ефекти. Практическият подход и ясни обяснения за технологията на Тило ще ви позволят бързо да започнете да работите със светкавици, за да постигате изключителни резултати.

Сред темите са:

  •     Комбиниране на светкавица с налична светлина;
  •     Използване на дифузери, отражатели и огледала;
  •     Мощна техника за правене на композити със светкавици;
  •     Рисуване със светлина със стандартна светкавица speedlight;
  •     Симулиране на постоянна светлина със стробоскопична светкавица и моделираща светкавица;
  •     Използване на нескъпи не-TTL светкавици както и на TTL светкавици;
  •     Мощна домашно сглобена преносима светкавица, направена от две изменени светкавици speedlight;
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Цифрова фотография с една светкавица!
Вашият рейтинг
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.