Видео с Юлияна Дончева от Алея на книгата 2022 в София

 

В началото на септември специално за Алея на книгата 2022 излезе от печат новият роман на Юлияна ДончеваКриптоQueen” (изд. Книгомания). В книгата си тя повежда умело читателя на опасно приключение – как се създава и разраства престъпната копания „Емперикойн“, като спекулира с наивността и неподготвеността на хората по темата търговия с криптовалути. Главната героиня Вяра Раева е обаятелна и убедителна криптокралица, за която луксозните имоти, бутиковите дрехи и бижута и отбраните бизнес партита са мечта. Наистина ли е готова да пожертва всичко в името на парите и охолния живот? Ще проявят ли лоялност двамата й съдружници, когато престъпленията и опасностите станат твърде много?

„Криптоqueen” отвежда читателя и на виртуална разходка до Капри, Иския, Соренто, Макао, Сингапур, Хонконг чрез QR кодове в началото на някои глави от книгата, които след сканиране отварят подбрани снимки от дестинации, свързани със сюжета.

Темата за измами с виртуални валути е повече от любопитна – особено след като ФБР обяви Ружа Игнатова за международно издирване и предложи награда от 100 000 долара за информация. „Криптоqueen” е първата художествена книга по темата, като Юлияна Дончева представя своя интерпретация на типа хора, които биха измислили изкусно престъпление с криптопари, и ни предупреждава да внимаваме с изкушенията за лесни пари в дигиталния свят.

По време на Алея на книгата 2022 в София пред камерата на Книгомания попитахме Юлияна Дончева:

  • Как успявате да овладеете текста на роман?
  • Коя беше първата ви мисъл, след като затворихте последната страница на Вашата книга?
  • Ще видим ли частица от Юлияна Дончева в книгата?
  • Какъв опит Ви остави „Криптоqueen”?
  • „Криптоqueen“ е с отворен край. Смятате ли да развиете книгата във втора част?
  • Ако днес на „Алея на книгата“ срещнете малката Юлияна Дончева, какво искате да й кажете?

 

 

 

За още новини от Книгомания и книжния пазар – следвайте ни в социалните канали. Не пропускайте да се абонирате за канала ни в YouTube: Книгомания.

Facebook: https://www.facebook.com/knigomania.bg

Instagram: knigomania.bg