Татяна Лолова с премиера на „Дневници & Делници“ в Лондон

Стендъп комедията „Дневниците на Лолова" по книгата на Татяна Лолова „Дневници и Делници" (Книгомания) имаше премиера на 1 февруари в Лондон. Спектакълът е създаден по истинските дневници на голямата актриса, която на 10 февруари ще празнува своя 86-и рожден ден. За вярната си публика в България и по света Лолова направи новия си спектакъл, в който има и много импровизации.

Голямата актриса реши да се пробва в нелесния жанр на стендъп комедията, след като получи покани за гастроли в Америка и Канада. 

В спектакъла Лолова разказва за детството си, младежките години, семейството и... любовта на живота си Славето. В мултимединия спектакъл има кадри от последните години на Славето и Татяна, снимки от личния им семеен албум. Мултимедията е създадена от журналиста Георги Тошев, който е автор на сценария и съставител и редактор на книгата. 

300 българи аплодираха Татяна Лолова този уикенд в Лондон. Над час актрисата раздаваше автографи, а благодарни сънародници я отрупаха с подаръци. Сред най-вкусните бяха домашна баница и питка. 

Директорът на БКИ в Лондон Светла Дионисиев сподели: „Лондон беше домакин на първата изложба на Светослав Светославов-Славето. Съвсем естествено беше да поканим Татяна Лолова, за да представи за първи път своя нов моноспектакъл именно тук. Не съм изнанадана от големия интерес към „Дневниците на Лолова", защото артисти с нейния мащаб са обречени на любов от публиката. За мен е важно те да се срещат и с нашите сънародници зад граница, защото паметта е признак на цивилизованост.“

Татяна Лолова ще представи своята стендъп комедия „Дневниците на Лолова" в Българския културен институт във Виена на 21 февруари, след което ще гостува в Грац. През април актрисата ще е на турне в Германия по покана на Арт театър.

Снимки: Български културен институт, Лондон