Излиза книга за успелите българи, които работят в тандем

 

„1 + 1 = 1. Успели българи в тандем“ е книга за партньорството между талантливи, ярки, силни и вдъхновяващи личности, които не се страхуват нито от своето его, нито от егото на другия. „Такъв е неписаният закон на успеха във всяко партньорство, независимо между какви хора и в каква сфера е то – двамата в тандема да имат и чувстват пълната свобода да бъдат себе си“, обобщава накратко Весела Паскова, която подбра 15-те семейни и/или бизнес „двойки" за това издание. Сред тях са имената на:

– ДАНИЕЛА КУЗМАНОВА, РУМЕН БОЯДЖИЕВ
– МАРИЯ ГРОЗДЕВА, ВАЛЕРИ ГРИГОРОВ
– БОЙКА ВЕЛКОВА, ТЕОДОСИЙ СПАСОВ
– ДАРИНА ЯНЕВА, АНДРЕЙ ЯНЕВ
– ПАМЕЛА НИКЪЛСЪН, ВАСКО ВАСИЛЕВ
– ДЕСИСЛАВА СТОЯНОВА, АЛЕКСАНДЪР КАДИЕВ
– БОРИС ПАНКИН, МАРИАН БАЧЕВ
– ЕРНЕСТИНА ШИНОВА, АНДРЕЙ СЛАБАКОВ
– ХИЛДА КАЗАСЯН, ХРИСТО ЙОЦОВ
– КИРИЛ ВЪТЕВ, ТОДОР ВЪТЕВ
– СИБИНА ГРИГОРОВА, АСЕН ГРИГОРОВ
– МАРИО МИШЕВ, ИВАН КЪНЧЕВ
– АЛБЕНА ДЕНКОВА, МАКСИМ СТАВИСКИ
–ИВАН НЕСТОРОВ-АМЕБАТА, ДИМИТЪР КОВАЧЕВ-ФЪНКИ
– АРХИМАНДРИД АЛЕКСИЙ
– ЕКАТЕРИНА МИХАЙЛОВА, ЗДРАВКО ЖЕЛЯЗКОВ – ДУЕТ „РИТОН”

Книгата излиза на 10 февруари, а официалната премиера ще се състои на 18 февруари от 18,30 ч. в столичния клуб "Studio 5", НДК. В ролята на водещ ще влезе Ники Кънчев, а сред специалните гости ще бъдат голяма част от героите в изданието.

Според народопсихологията българите често сме определяни като индивидуалисти и трудно вписващи се например в по-голяма група с обща цел. Книгата „1+1=1. Успели българи в тандем“ (Книгомания) от Веселина Паскова обаче опровергава това твърдение, като ни показва 15 от най-успешните партньорства. Сред включените двойки ще срещнете спортисти, художници, музиканти, бизнесмени, актьори, журналисти, като общото между тях е не само постигнатият успех, а и балансът, „напасването“ на две силни и харизматични личности. В този поток на мисли изображението на корицата никак не е случайно – лодка с гребла – гребците трябва задължително да са в синхрон, с определен ритъм и да следват една посока; иначе усилията им биха били напразни. Този своеобразен сборник от истории за успеха не само представя различни биографии, а разглежда редица важни теми – като доверието, компромиса, любовта, свободата, егото, които преминават като лайтмотив в историите. Всеки партньор от тандемите разказва своята житейска гледна точка какво е трябвало да преодолее и каква е неговата „формула“ за постигането на единност. Много от заглавията в книгата са находчиви метафори на „тандем“ – „контрапункти“ създават музика, „два баса на една струна“, „съвършената комбинация“, „братя по оръжие“, „едно е повече от две“, „отборът“… За читателите остава задачата да четат „между редовете“ и да си „вземат“ толкова „единици“ мъдрост от чуждите послания, колкото им е нужен за постигането на личен успех.

Веселина Паскова е завършила българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Била е програмен редактор в Националния дворец на културата – София. Съставител е на три сборника „Зелени разкази“, в които са събрани творбите на съвременни български писатели на екологични теми. Заедно с Орлин Горанов е съавтор на автобиографичната му книга „Да започнем отначало“. Автор и сценарист е на публицистични телевизионни предавания и документални филми за БНТ, има дългогодишен опит като специалист в маркетинга и рекламата. Обича да работи в екип и е убедена, че това е начинът да се постигне успех във всяко начинание. Обича музиката, животните, пътуванията, планината, морето, тениса и ските. Живее в София със своя съпруг, сина си и домашните си любимци – куче и котка.