Среща за автограф с Мира Добрева – Пролетен базар на книгата 2022

„Столетниците – благословия или орисия“ от Мира Добрева е от книгите, чиято публика е с най-широк възрастов диапазон и е сред най-търсените заглавия на Пролетния базар на книгата 2022. Мира Добрева с удоволствие се среща с публиката си и с въодушевление разказва за мъдростта на друговремците. Докато раздава автографи и пише сърцати дълги послания на читателите, споделя: „Ще се изненадате, че най-много столетници има в София и големите градове, а всички си мислят, че са по планините и селата“.

Идеята за сборник с документални разкази идва от рубриката „Столетниците на България“, излъчвана повече от 10 години по БНТ в предаването „Отблизо с Мира“ и са излъчени над 100 истории. Книгата представя 38 от тях, като те очертават съвременна картина на българската народопсихология. От това издание ще разберете какви са душата, мисленето и нагласата на българина към живота.

По време на Пролетен базар на книгата 2022 Мира Добрева застана пред камерата на Книгомания и я попитахме:

  • Кое е най-хубавото пожелание?
  • Коя мъдрост, научена от столетниците, най-добре описва вашата книга?
  • Ако днес, на базара на книгата, срещнете малката Мира Добрева, какво ще й кажете?

***

Из „Столетниците – благословия или орисия“ – Баба Рада: Ако ти е все равен животът, нема да ти е хубаво! В един ден требва да има и мъки, и скърби, и сълзи. В другия требва да има и радост, и смях, и любов. Само тогава можеш да разбереш колко стойност има в живота.

*** 

За още новини от Книгомания и книжния пазар – следвайте ни в социалните канали.

Не пропускайте да се абонирате за канала ни в YouTube: Книгомания.

Facebook: Книгомания.бг

Instagram: knigomania.bg