SEVEN LIES от Елизабет Кей - най-чаканият дебютен трилър на годината

За всички фенове на „The Woman in the Window“, „The Girl Before“ и „The Silent Patient

 

Всичко започва с една малка лъжа...

 

Seven Lies (Седем лъжи) – дебютният роман на Елизабет Кей – е едно от най-очакваните заглавия на годината! Отзивът на "Ню Йорк Таймс" е повече от хвалебствен: „една разтърсващо оригинална смесица от съспенс, пропит с напрежение и неочаквани обрати трилър, който буквално ще ви остави без думи".

Звучи повече от интригуващо, нали? Ако нямате търпение, вече можете да намерите "Seven Lies" в книжарници Книгомания или да поръчате онлайн.

Романът очертава тънката, почти неуловима граница между любовта и манията, както и колко е лесно едно приятелство да се изроди в нещо наистина грозно и токсично. Как красивите отношения неусетно могат да се изгубят в лабиринт от екстремни емоции, сред които скръб, ревност, завист и една лъжа... Която е в основата на всичко. Но не остава единствена.

Историята, в която ни заплита Елизабет Кей, участват две приятелки – Джейн и Марни, които са свикнали да споделят всичко, още от 11-годишни. Но когато Марни се влюбва, всичко започва да се променя... Защото Джейн има тайна: тя ненавижда богатия и зловещ съпруг на Марни. За това, когато приятелката й я пита дали харесва любмия й, Джейн изрича първата си лъжа. Защото, в крайна сметка, дори най-добрите приятели понякога предпочитат да премълчат и задържат нещата в себе си, нали?

И началото на лъжите е дадено…

Seven Lies е признанието на Джейн за истината, разказана от нейната гледна точка. Нейната истина. А тя е привлекателна, изтънчена, смразяваща, съблазнителна, противоречива... Нейната история рисува пред читателя една хипнотична картина на заплетени, токсични и дори маниакални взаимотношения между две жени. И ни кара да се замисли за всичко онова, което сме готови или не, да загубим в името на любовта си. А дали си заслужава – ще прецените сами?

Елизабет Кей започва кариерата си като асистент в Penguin Random House. Сега тя е редактор и едновременно преследва страстта си към писането. Живее в Лондон със съпруга си.

 

***

 

„Мрачна, увлекателна история, дело на един от най-интересните и завладяващи разказвачи, които съм срещал! Силно препоръчвам!“ – Шари Лапена, „Ню Йорк Таймс“

„Това е роман, които ще допадне особено много на всички фенове на „The Woman in the Window“, „The Girl Before“ и „The Silent Patient“. Това е книга, която дълго няма да можете да забравите“ – Evening Standard

Безспорно най-добрият дебют на годината в този жанр, истинско попадение!“ – COSMOPOLITAN