Пролетен панаир на книгата 2023 – среща за автограф с Мира Добрева

По време на Пролетен панаир на книгата 2023 любителите на четенето и добрите истории имаха възможност да се срещнат с някои от най-популярните автори и лица от екрана на щанда на Книгомания. В поредица от видеа в канала ни в Youtube ви представяме накратко как преминаха срещите за автограф.

В това видео ви срещаме с популярната водеща Мира Добрева – първата й книга „Столетниците – благословия или орисия“ излезе в края на 2020 г. Претърпя няколко преиздания, десетки представяния из България, превърна се в бестселър и бе част от няколко класации и събра стотици положителни отзиви от читателите. Рубриката от предаването по БНТ „Отблизо с Мира“ – „Столетниците на България“ продължава да се обогатява с нови герои, а мисията на Мира Добрева и „друговремците“ е повече от успешна: най-честият коментар за книгата и 38-те истории в нея е, че е накарала читателите да преосмилят начина си на живот и да се отнасят с повече уважение и топлота към близките си възрастни хора. Разбира се, научихме и не една рецепта за дълголетие.

По време на Пролетния панаир на книгата Мира Добрева сподели, че в момента се бори с ново предизвикателство – за първи път пише роман и той е за мъчителна и болезнена зависимост. Надява се, че ще може да го завърши през есента. Все още няма заглавие. Популярната водеща винаги е била страстен читател, но тъй като вече пише месеци наред, прави проучвания по темата и се среща със зависими лица, все по-често се вълнува и размишлява по въпроси, свързани с писането, стремежите и етапите, през които преминават писателите, и надеждата, че крайният резултат ще е успешен и оценен от читателите.

Пред камерата на Книгомания поговорихме с Мира Добрева на следните теми:

  • След като първата Ви книга пожъна златните класове на успеха, какво ново ще посеете на творческото поле?
  • Бихте ли разкрили детайли от сюжета на предстоящия роман за последователите на Книгомания?
  • Какъв е Вашият процес на писане? Сприятелявате ли се с романа си?

 

***

За още новини от Книгомания и книжния пазар – следвайте ни в социалните канали.

Не пропускайте да се абонирате за канала ни в YouTube: Книгомания

Facebook: Книгомания.бг

Instagram: knigomania.bg