Приключение в Амазония – Филип Лхамсурен прекосява сам 7500 км в джунглата

 

Филип Лхамсурен е познат на българската публика като участник в телевизионното риалити Survivor 2008 и като екстремния пътешественик, който прекосява 7500 км сам в амазонската джунгла. Автор е на книгите „Душата на човека“, „Забравените пътища: от Родопите до Памир“ и „Прегръдката на Амазония“. Приключенията му са свързани още с преследване на вълци, скитане из най-дивите места на Азия, бил е част от Френския чуждестранен легион, имало е опит да го убият... Но нищо не сломява детското му любопитство постоянно да изследва собствената си устойчивост и да усъвършенства връзката си с природата.

Последната (засега) книга на Филип Лхамсурен „Прегръдката на Амазония“ е обемно и богато илюстрирано стилно издание, което разказва за подготовката и самата експедиция, която отнема на пътешественика 5 години. Всъщност на няколко пъти едва не отнема живота му. „Понякога един ден в джунглата е като цял живот!“, споделя той.

„Изживях всичко сам, но не бях самотен. В основата на всяко мое действие стоеше връзката с природата. Връзка, която днес е в огромна опасност“, спомня си днес Филип Лхамсурен.

Гледайте видеото, за да научите кога и как започва приключението в Амазония – какво го вдъхновява да предприеме толкова дръзко начинание и дали е достатъчна само смелост. Филип ни призовава не просто да обичаме природата, а да се научим и да я уважаваме. Най-интересните въпроси, които му зададохме пред камерата на Книгомания, са:  

  • Защо точно Амазония така силно ви прегърна?
  • Твърде дръзко пътуване ли е?
  • Само смелост ли е необходима за оцеляването в джунгла, или и още нещо?
  • Вие не сте типичният писател, разкажете ни как пишете?
  • Защо заглавието на книгата е именно „Прегръдката на Амазония“?
  • През какво пътешествие ще премине читателят с „Прегръдката на Амазония“?
  • Кои най-запомнящи се за вас моменти намериха място в книгата?
  • Какво най-много ви се иска да остане у всеки читател на книгата?

***

„Много е важно да знаеш как да взаимодействаш със средата, а това отнема време и много учене.  Трийсет години съм трупал информация и опит, за да мога да предприема да бъда сам със природата на Амазония.“

„Аз не определям себе си за смел, както хората го възприемат. Аз отивам със любов. Любовта е много по-силна от страха и смелостта. Никога не съм отивал да покорявам“.

 

 

За още новини от Книгомания и книжния пазар – следвайте ни в социалните канали.

Не пропускайте да се абонирате за канала ни в YouTube: Книгомания.

Facebook: https://www.facebook.com/knigomania.bg

Instagram: knigomania.bg