Нова видеопоредица на Книгомания в YouTube – да сготвим бързо и лесно с Лора Добрева

В тази кулинарна поредица от видеа Книгомания и Лора Добрева представят най-популярните книги с готварски рецепти от селекцията „500..., които непременно трябва да опитате“.

Лора Добрева се занимава с дигитален маркетинг и развива своя профил в Instagram @loradobreva. Обича да пътува и определя себе си като кулинарен пътешественик – част от подготовката й преди да се отправи към дадена дестинация включва и внимателното проучване на интересни и уютни места за хапване. Оказа се, че Лора Добрева е не само любител на вкусната храна, а и сръчно и сърцато се справя с приготвянето й.

Тъй като италианската кухня е сред топ предпочитанията на Лора, избрахме в първия епизод на тази кулинарна видеопоредица да ви представим „Пармиджана“ или „Печени патладжани с домати и пармезан“ от изданието „500 италиански ястия, които непременно трябва да опитате“.

 

 

lora-dobreva-kulinarna-kniga 

 

В изданието „500 италиански ястия“ ще намерите апетитни рецепти на закуски, салати, леки обеди и вечери, които са подходящи да приготвите като част от ежедневното ви меню със семейството или при специални поводи с близки и приятели. Различното от всички останали книги с рецепти е, че това издание предлага от две до четири вариации на едно ястие, с което ще обогатите кулинарната си култура и ще разнообразите семейната кухня.

С началните страници наръчникът ще ви подготви кои са най-важните неща при приготвянето на италианска кухня, какво кухненско оборудване и какви пособия са ви необходими. Във всяка от рецептите ще намерите не само необходимите продукти, но и полезни съвети и техники на готвене. „500 италиански ястия“ съдържа традиционни пасти, ризота и супи от всички кулинарно разнообразни области на Италия. Книгата включва рецепти и на някои по-специални италиански ястия като:

  • Супа минестроне
  • Канелони с гъби
  • Ньоки с тиква с масло и градински чай
  • Италиански зеленчуци на грил
  • Риба със сос пицайола
  • Телешки ескалопи в марсала
  • Пилешки гърди, пълнени със сирене
  • Тирамису
  • Салата с октопод и радикио

Цялата кулинарна поредица на Книгомания „500..., които непременно трябва да опитате“ можете да разгледате тук.

 

lora-dobreva-pokazva-gotovata-recepta

 

***

Гледайте видеото, за да научите как да сготвите по най-лесния начин една от най-популярните италиански рецепти!

 

За още новини от Книгомания и книжния пазар – следвайте ни в социалните канали. Не пропускайте да се абонирате за канала ни в YouTube: Книгомания.

Facebook: https://www.facebook.com/knigomania.bg

Instagram: @knigomania.bg