Интервю с Паулина Георгиева за дебютния й роман

В края на миналата година Паулина Георгиева публикува първия си роман – „Симулацията“.  

Името на книгата назовава популярна игра, която се изпълнява като част от обучението по литература във Виенския университет. Последната Симулация обаче завършва с фатален край за един от участниците – сириеца Далил Заид. Случката от този ден дамгосва живота  на другите герои – професор Емил Лазар, дъщеря му Кая и приятеля й, сърбина Зоран. Съдбите им се оказват преплетени по необичаен начин, отзвукът от последната Симулация увлича и хора, които не са присъствали в аудиторията във фаталния ден.

Издателката Грета Зонен е инициатор Симулация да се проиграе още веднъж – тя ще отпечата писмената форма на играта, като всеки от участниците разкаже своята версия за случилото се.  Ще излезе ли истината наяве? Ще имат ли сили героите от фаталния ден да преживеят наново събитието и вътрешните си конфликти?

Пред камерата на Книгомания разговаряме с Паулина Георгиева за писането, писателството като професия, кариера и призвание, за предизвикателствата пред съвременния човек, с какво романът „Симулацията“ се отличава и какво да очакват от него читателите.

 

***

 

За още новини от Книгомания и книжния пазар – следвайте ни в социалните канали.

Не пропускайте да се абонирате за канала ни в YouTube: Книгомания.

Facebook: https://www.facebook.com/knigomania.bg

Instagram: https://www.instagram.com/knigomania.bg