Нова книга от Али Хейзълууд – вече е в книжарници Книгомания

Още в първите дни на януари 2023 г. излезе нова книга от Али Хейзълууд, автор на световните бестселъри The Love Hypothesis и Love on the Brain, превърнали се в TikTok сеназия. Изданието Loathe to Love You  включва три ромком новели, популярни като киндъл формат, в които любовта, забавната самоирония и науката се преплитат, а противоложностите се привличат: Under One Roof, Stuck with и You Below. В края на новата книга има и една ексклузивна глава бонус от Али Хейзълууд, която е специално написана за "Loathe to Love You" (Ненавиждам да те обичам). Вече можете да намерите книгата на английски език в книжарници Книгомания или да я поръчате онлайн.

Мара, Сейди и Хана са най-добри приятелки и изцяло отдадени на науката. Всяка от тях се превръща в главна героиня в новелите от "Loath to Love You". И трите се запознават с на пръв поглед досадни и омразни мъже, които колкото ги отблъскват, толкова ги и... привличат.

Така Мара, която се занимава с проблеми на околната среда, е принудена да съжителства със съквартирант от ада – петролен адвокат, който не побърква термостата на жилището и... чувствата й. Сейди, която е строителен инженер, попада със воя враг в асансьор – за времето, прекарано принудително заедно, издигат съперничеството... и любовта на следващо ниво. Леденото сърце на космическия инженер от НАСА Хана се разтапя, след като лежи ранена и блокирана в отдалечена изследователска станция в Арктика, а единственият човек, който се осмелява да предприеме опасна спасителна мисия, е нейният дългогодишен съперник.

За романа си „Хипотеза за любов“ (The Love Hypothesis) Али Хейзълууд получава възторжени отзиви от автори като Джоди Пико, Кристина Лорен, Хелън Хоанг и др. „Не мога да се наситя на нейната запазена марка „умна романтика“, възхищава се Лорен на остроумното й перо. Читателите и последователите на Али Хейзълууд споделят в TikTok, че книгата й е толкова интересна и увлекателна, затова я прочитат за 24 часа. Изданието постига истински хайп и печели все повече почитатели заради очарователния романтичен сюжет, преплитащ и нишки на комичното, самоиронията и позитивността. Романът „Хипотеза за любов“ (The Love Hypothesis) е сред книгите бестселъри на 2022 г. на престижни класации като "New York Times" и "Sunday Times", продаден e в близо 900 000 копия по света и преведен на 30 езика.

В средата на юни 2023 се очаква и книгата Love, Theoretically (Любовта теоретично) от Али Хейзълууд. Съюжетът пак е свързан с научните среди: конкуриращи се физици попадат в омагьосания кръг на академични вражди, манипулации и фалшиви профили в социални мрежи и мними запознанства. Главната героиня Елси Ханауей работи в областта на теоретичната физика. През деня е асистент, работи в лаборатория и преподава термодинамика, като се надява да се изкачи в научната йерархия. Извън обичайната си работа Елси, за да постигне приличен доход, предлага като услуга да бъде фалшива приятелка и влиза в какви ли не роли. Този двойствен живот е на път да се срине, когато се сблъсква с Джак Смит – арогантният, но много привлекателен по-голям брат на любимия й клиент, който се оказва хладнокръвен експериментатор физик, който обича да подкопава авторитета на теоретиците. За неин ужас той управлява и катедрата по физика в MIT и от него зависи дали тя ще получи мечтаната длъжност в университета. Ще издържи ли Елси на тази академична война? А на проницателните погледи на Джак? Ще устоят ли теориите й за любовта или ще се изкуши да експериментира?

Последователите на Али Хейзълууд с нетърпение очакваме всяка следваща книга.