Днес рожден ден празнува актрисата Татяна Лолова

Да е честита днес актрисата Татяна Лолова! ❤ Желаем й здраве и възможност за още много роли! Нека е все така лъчезарна, да ни радва с таланта си и винаги в готовност да разкаже умна история! Снимката е кадър от представянето на последната й книга „Дневници & делници“ заедно с журналиста Георги Тошев и екипа на Книгомания в литературен клуб "Перото".

Татяна Лолова: „Че какво по-сериозно от шегата, радостта, ласката, признанието… празник след толкова делници.“

„Дневници & делници“ е едновременно и дневник, и албум, посветен на публиката. В тези дни на пандемия, когато не могат да се организират културни събития, духовен празник за публиката остават книгите. Когато не могат да се радват на своите любимци, досегът с тях им липсва и биографичните книги и дневници стават все по-предпочитано четиво. В „Дневници & делници“ на Татяна Лолова ще прочетете нейните истински бележки, впечатления и преживявания, случили се през годините – от детството, студентството, първите роли, първата книга, получаването на наградата Аскеер... Страниците на „Дневници & делници“ ще ви разкажат и за радостите в личния й живот – срещата със Славето, появата на сина й Сава, на внуците Сава и Матео. Ще се удивите на таланта й да рисува, да измисля дизайн на дрехи, да прави кукли. Особено интересни са потретните описания на редица артисти като Лили Иванова, Стоянка Мутафова, Нейчо Попов, Тодор Колев, Григор Вачков, Невена Коканова, Георги Калоянчев-Калата, Велко Кънев, Калин Сърменов, Цветана Манева, Николай Хайтов, Никола Анастасов, Георги Русев, Георги Парцалев и др. В тези кратки етюди е побрана цяла палитра от настроения – ще усетите зад думите на Татяна Лолова и хумора, и болките, и любовта й към живота и професията на артиста. Този своеобразен дневник от 240 страници ще ви направи съпричастни към спомените и към умението й човек да подреди живота си такъв, какъвто е.

Екипът на издателство Книгомания й благодари за съвместната работа, пожелава й дълголетие и още томчета със спомени и оценки за времето, в което живеем.

***

Из „Дневници & делници“

Мечтая да имам черен тоалет и някакъв страхотен текст, който да е много трагичен!

Всъщност да не е много тъжен, да има и закачка. Може да има и нещо малко жизнерадостно! Да весели, да те води към танц, към песен, да показва развитието на целия човешки живот – от започването му до старостта…

Не знам кой ще напише този текст и дали ще се сбъдне тази ми мечта, но пък е хубаво да не се сбъдват всичките ти мечти.

Нека остане и нещо несбъднато.

Много бих се радвала, ако мога да направя нещо специално. Не знам как ще се казва, но искам хората да забравят мига…

Защото съм АЗ!

Жена ли съм, мъж ли съм, Татяна Лолова ли съм, актриса ли съм, човек ли съм, от Космоса ли съм…

Но да изпитат удоволствие, като ме гледат и слушат.

Заслужава си да направиш едно такова нещо, да зарадваш другите… Много е трудно…