Ар Джей Паласио с нов роман

Авторката на феноменалната трогателна история „Чудо“ отново ни отнася в един по-добър свят

Вдъхновена от книгата бестселър Wonder (Чудо), останала в сърцата на милиони читатели по света, в началото на октомври излезе американското издание на White Bird (Бялата птица)  от писателката Ар Джей Паласио – подарък за всички, които искат да направят живота си малко по-добър и да се докоснат до една незабравима история за смелостта, които всеки човек носи в себе си във времена на война и насилие. Силното послание на романа е представено по уникален начин под формата на комикс, а илюстрациите са дело на самата Паласио.

White Bird ни среща с познати герои от сборника с разкази на Паласио –  Auggie & Me и романа Wonder, като Джулиан и баба му. Сюжетът ни пренася във времето на Втората световна война, когато Grandmère е все още младо еврейско момиче, което се крие заедно със семейството си, от нацистите, окупирали малкото им френско село.

Това, което героите преживяват, за пореден път демонстрира силата на добротата да променя сърцата, да изгражда мостове и да спасява човешки животи. Защото, както Grandmère казва на младия Джулиян по-късно:

„Винаги е нужна смелост, за да бъдеш мил и любезен, но в онези дни подобна доброта можеше да ти струва всичко“.

White Bird носи в себе си трогателна символика, която ще завладее всеки, който беше умилен до сълзи от Wonder (Чудо). Освен със сърцераздирателната си история, книгата ще ви грабне и с външния си вид – тя е едно великолепно графично произведение на изкуството, което обещава да се превърне в един от хитовете на сезона!

Ар Джей Паласио е графичен дизайнер по професия, писането й е хоби. Авторката живее в Ню Йорк, заедно със съпруга си, двете си деца и кучето си Мечо. Романът Wonder (Чудо) е дебютът й, който й спечелва сърцата на милиони малки и големи читатели по света, множество литературни награди, сред които наградата „Waterstone” за най-добра детска книга за 2012 г., наградата на „Ню Йорк Таймс“ за 2012 г. и наградата на Американската асоциация на книгоразпространителите „Е. Б. Уайт“ за най-добра детска книга за 2012 г.

Ар Джей Паласио е избрана и сред стоте най-популярни личности за 2012 г. в класацията на „Таймс“. White Bird е третата й книга на английски език, освен  Wonder и  Auggie & Me на Паласио – можете да ги откриете в книжарници Книгомания или да поръчате онлайн тук.