За вашето здравословно меню: „500 СУПЕРХРАНИ: Единствената колекция от ястия със суперхрани, която ви трябва“

6.07.2015

Популярната поредица 500 с различни ястия, десерти и напитки на Книгомания се обогати с още едно заглавие: 500 СУПЕРХРАНИ: единствената колекция от ястия със суперхраним която ви трябва от Бевърли Глок. Удобният малък квадратен формат, хубава хартия и илюстрации и твърдата подвързия с обложка правят изданието удобно за често използване, като то е и подходящ подарък за вашите приятели. Това не е наръчник с диети, а предложение за разнообразен и здравословен начин на хранене, без да се лишавате от нищо.

Суперхраните са с високо съдържание на хранителни вещества и са полезни за здравето. Спазването на богата на суперхрани диета би трябвало да ви помогне да контролирате теглото си, ще ви спести болезнените пристъпи на глад и неустоимото желание да ядете, ще ви предпази от болести и ще засили имунната ви система.

Много от суперхраните са на основата на растения и зърна, а най-ярко оцветените плодове и зеленчуци са с най-висока концентрация на хранителни вещества. За да извлечете максимума от суперхраните, се старайте да ядете възможно повече различни на цвят плодове и зеленчуци. Намалете обработените и рафинираните храни и захари и се хранете с пълнозърнести продукти като кафяв ориз и пълнозърнести паста и хляб. Спазвайте правилото да ядете цветни храни и пропускайте белите въглехидрати (бял ориз, паста, хляб, захар или каквото и да е, което съдържа тези продукти).

За подслаждане заменете захарта и царевичния сироп с нектар от агаве или с мед или използвайте сушени плодове, като стафиди и фурми, или пък добавете малко канела или ванилия.

Суперхраните са хранителни и вкусни и лесно се адаптират към любимите ви рецепти. Много от рецептите са подходящи за вегетарианци, но имат алтернативи, които включват червено месо, птици или риби. Съществуват и обратни варианти.

На страниците на 500 СУПЕРХРАНИ ще откриете списък със суперхраните и здравословните им качества. Много от тях ядете всеки ден, но надали сте ги смятали за „супер“, а някои от тях може да са ви непознати. Важното при храненето със суперхрани е да се забавлявате и да експериментирате с вкусовете и ароматите. Здравословното хранене вече никога няма да е скучно.

 

« Back
© Developed by CommerceLab

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.