Топ дестинации и идеи за пътуване по света и в България

17.11.2016

България - позната и непозната - България в 35 маршрута, 200 обекта, 560 снимки, GPS координати

Илюстрованият пътеводител България - позната и непозната“ е в удобен малък формат и ни изпраща да поемем по 35 маршрута в различни райони на България, за да посетим над 200 природни, исторически и културни обекта. Полезната информация и съвети за всеки от тях е разпределена в няколко рубрики като „Кога“, „Как се стига“, „За колко време“, „Съвет“, „Интересно“, „Знаете ли, че…“ и „Преживяване“, както и как могат да бъдат комбинирани маршрутите, подходящи ли са за деца, необходима ли е екипировка. В справочника са включени още gps координати и над 560 снимки.

„Малък по габарит пътеводител, но с респектиращ брой познати и незпознати обекти, който ще ви даде идеи и конкретни съвети за пътувания из България. Предназначен е за хора от всички възрасти и с най-различни интереси. Тази красива цветна книжка може да носите като справочник със себе си по време на път, в жабката на колата или ж джоба на раницата. Тя е здраво подшита и „издръжлива“ на изпитания.“

101 места за бягство сред природата - 101 идеи за необичайни пътувания по света

Девствени острови сред лазурното море и обширни африкански равнини, дива пустош и пълни с природни богатства национални паркове, ледници и вулкани – безкрайното очарование на природата в неговите взевъзможни измерения и форми не престава да ни изненадва и омайва. Книгата „101 места за бягство сред природа” ще ви информира за някои от местата, които са толкова необикновени, че извисяват духа ни дори и като ни напомнят какво рискуваме да изгубим завинаги. Като пътуват в търсене на удивителни пейзажи, интересни растения и диви животни, склонните към приключения туристи, които копнеят за много повече от обичайното ол инклузив прекарване на почивката на плажа, помагат за опазване на онези неповторими кътчета, които полагат усилия да открият, защото екотуризмът е могъща сила за запазване и поддръжка на крехката жизнена среда за застрашените от изчезване животински и растителни видове.

101 чудесни места за бягство от ежедневието - Света в 101 идеи за приключения и релаксация сред природата

Светът изглежда става все по-малко и по-хомогенизирано място. Затова възможностите да открием убежище, където по неповторим начин да се измъкнем от всекидневните грижи, стават все по-малко и по-трудно осъществими. Книгата е пътеводител за туристи с развито въображение. Тя предоставя достатъчно подробни описания на пътувания, дестинации и развлечения, които ще ви помогнат не само да избягате от обичайното ви ежедневие, но и от баналните, рутинни пътувания, които всеки от нас ненавижда. Все още съществуват не толкова комерсиални дестинации с до голяма степен запазена девствена природа. Трябва просто да знаете как да ги откриете. Оставете настрана популярните места, освободете се от суетата и се отдайте на истинско бягство – за няколко часа, дни или седмици, а може и месеци... Успеете ли да го направите, никога вече няма да погледнете назад!

101 исторически места за вашата ваканция - Вижте най-важните 101 исторически и свещени места в света

Историческите паметници и значими обекти и места са навсякъде около нас – просто трябва да знаете къде да ги потърсите.

„101 исторически места за вашата ваканция” е пътеводител към дестинациите, където ще се пренесете в отминали времена, ще се запознаете с някога славни империи и цивилизации, ще откриете произхода на религиите, ще се докоснете до старите култури и ще отдадете почит на събития, променили хода на историята на човечеството. Много от тези обекти са застрашени… идете сега, докато все още можете, и открийте вдъхновение в местата, съхранили ехо от времето.

« Back
© Developed by CommerceLab