Най-подходящият подарък за децата е знанието

16.11.2016

Енциклопедията е царицата на книгите. Интересната информация от различни области, събрана и систематизирана с подходящ илюстративен материал, ще осигури първите стъпки на детето в опознаването на света и ще му помогне в придобиването на широка обща култура.

ГеографияЕнциклопедията, с която децата да опознаят планетата Земя

Тази енциклопедия ще ви разкрие всевъзможни интересни факти за нашата планета Земя - от ядрото до горните слоеве на атмосферата, от Северния до Южния полюс, от естествените процеси до влиянието на човека върху околната среда. Научете защо съществуват сезоните, кой е най-големият град на земята и дали има живот на океанското дъно. Прочетете за ужасяващи земетресения, неповторими скъпоценности и урагани, способни да срутват цели сгради. Запознайте се с култури от страни по целия свят. Богата на факти, карти, илюстрации и фотографии, тази книга е идеалният източник на познание за нашата планета.

 

 

Новата детска енциклопедияЕнциклопедията, която ще отговори на всички детски въпроси.

От безбрежните галактики до микроскопичните бактерии и от човешките клетки до древните цивилизации – всички най-важни теми, включени в училищните програми, присъстват в тази книга, но поднесени по един забавен, любопитен и изненадващо подходящ начин. Стотиците цветни снимки допълват каретата с нова информация и дават възможност на децата неусетно да разширяват и задълбочават своите познания.

Когато разлистите богато илюстрираните страници на тази енциклопедия, ви очаква вълнуващо пътешествие сред тайните на света, който ни заобикаля. Пътуване, което ще ни отведе и в открития Космос, и сред невероятно красивата и разнообразна природа на нашата планета, и вътре в собственото ни тяло, за да видим как функционира този удивително сложен механизъм. Книгата представя фундаментални теми от естествознанието, историята, географията и други науки не само чрез любопитни факти, но и чрез подходяща за детската читателска публика информация.

Енциклопедията е чудесно средство за бързи справки по отделни въпроси и същевременно представлява голямо изкушение веднага да я прочетете на един дъх, от край до край. Богато илюстрираните страници предлагат на читателя полезни информационни карета, карти и схеми, анотирани линии на времето и множество любопитни факти.

Автомобили, влакове, кораби и самолети Света на превозните средства от древността до днес

Визуална енциклопедия започва с кратка история на транспорта, в която хронологично се посочват най-важните факти за първия велосипед, първия автомобил с парен двигател, първия светофар, първия двигател с вътрешно горене до съвременни факти като кой е най-бързият автомобил и къде е изобретен говорещ билет за паркиране.

В енциклопедията ще откриете не само превозните средства, които ползваме често и ежедневно като самолети, автомобили, кораби и мотоциклети, а и още най-различни машини, които превозват хората и товари. Макар изданието да е предназначено за деца, и възрастните има какво да научат - например какво е кокпит, сий-ду, уиндчийта и др. Всички тези възможности за транспортиране са довели до еволюция и промяна на живота на хората.

„Някога за придвижване на голямо разстояние са били нужни седмици, а днес едва часове. Развитието на транспорта е довело до възможността дори да напуснем Земята и да изследваме чудесата на Космоса“, разказва авторът Клайв Гифорд, който се увлича по превозните средства още от дете.

Енциклопедията е разделена на три раздела според вида на придвижване на превозните средства – по суша, по вода и по въздух, като освен хронологичното представяне на откритията, са включени любопитни факти, илюстрации на моделите и точните им наименования. Не на последно място, посочени са мащабите на много от превозните средства спрямо ръст на дете, за да могат малките читатели да придобият чувство за пропорция и представа за размери.

Суперприрода – Покажете на децата 100-те най-невероятни животни на Земята.

На 256-те страници с цветни илюстрации и снимки децата ще разгледат в детайли 100-те най-невероятни животни на планетата. Освен чисто статистическите данни за тегло, височина, продължителност на живота, бързина, с какво се храни и каква среда обитава, енциклопедията СУПЕРПРИРОДА формира у децата усета за пропорция. Голяма част от животните са съпоставени в човека или с други животински видове, за да придобие детето по-добра представа за смисъла на текста, както и да се научи на асоциативно мислене и запомняне. Любопитните факти представят не просто интересна информация, а желание за по-задълбочено изучване на природата и стремеж към опазването й. Класациите от типа „най-най“ на животинските видове предоставят неподозирани факти дори за възрастните. Иначе са подходящи и за създаването на викторини и други забавления. Бозайници, птици, влечуги, безгръбначни, риби шестват по лъскавите страници в съревнование кои имат най-необикновена анатомия, кои са най-бързите, най-силните, най-издръжливите, най-смъртоносните, най-шумните, най-изобретателните и дори най-умните.

« Back
© Developed by CommerceLab