Кошница 0

Катализаторът

На склад
ISBN
9789547833715
26,00 лв.

Тази книга е за всеки, който иска да катализира и ускори промяна. Представя мощен мисловен модел и широка гама от техники, чрез които да се постигнат ефективни резултати.

Повече информация
Автор Джона Бъргър
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 15.09.2023 г.
Издателство Локус Пъблишинг
Преводач Мария Илиева
ID на книга 617769
ISBN 9789547833715
Категории Духовни учения
Книги на български език
Нови книги

Желанието за промяна е повсеместно. Маркетолозите искат да променят мнението на своите клиенти, а лидерите – да променят организациите. Стартъпите се стремят да променят индустриите, а неправителствените организации – света. Но промяната е трудна. Често ние убеждаваме, притискаме и принуждаваме, но всъщност нищо не се случва така, както ни се иска. Възможно ли е да има по-добър начин да постигнем желаното?

Тази книга показва един различен подход. Успешните агенти на промяната знаят, че повече натиск, информация или реклама не са достатъчни. Въпросът е в това да бъдем добри катализатори или иначе казано, ускоряващи събитията посредници. Посредниците премахват препятствията по пътя и намаляват бариерите – все неща, които пречат на промяната. Вместо да питат: „Как бих могъл да променя нечие мислене?“, те задават друг въпрос: „Защо хората вече не са се променили? Какво ги спира?“.

Джона Бъргър разглежда ключовите пречки пред промяната и начините да ги преодоляваме. Ще научите как катализаторът променя мисленето на хората в най-трудните ситуации:

  • как посредниците при преговори успяват да убедят хората да излязат с вдигнати ръце;
  • как маркетолозите превръщат нов продукт в нещо привлекателно;
  • как лидерите преобразяват организационната култура;
  • как активистите повеждат социални движения;
  • как терапевтите карат пристрастените да осъзнаят, че имат проблем, и как политическите агитатори променят дълбоко вкоренени разбирания.

 

Независимо дали се опитвате да промените един-единствен човек, да трансформирате цяла организация, или да смените начина, по който дадена индустрия прави бизнес, тази книга ще ви научи как да бъдете катализатор на промяната.

* * *

„Джона Бъргър е от онези редки мислители, които комбинират прозрения, основани на проучване, със силно практичeски напътствия. Благодарен съм, че съм един от многото, които имат възможността да се учат от него.“  Джим Колинс, автор на „Пътят към величието“, съавтор на „Създадени вечни“

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Катализаторът
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.