VEG: Джейми Оливър за любовта към зеленчуците

Името Джейми Оливър отдавна се свързва с иновативна, полезна и в същото време богата на различни вкусове кухня. Чаровният кулинарен гуру, който предизвика истинска революция на тема здравословно хранене в британските училища, винаги е включвал много и различни зеленчуци в рецептите си.

Новата си книга Veg: Easy & Delicious Meals for Everyone, която вече можете да откриете по рафтовете на книжарниците на Книгомания, Ориндж, Сиела и Грнинуич, винаги усмихнатият британец е посветил именно на това, което често сме свикнали да определяме просто като гарнитура към основното ястие.

„Ако държите тази книга в ръцете си, то вече сте се досетили, по един или друг начин, че от зеленчуците има някаква полза. Не е задължително да сте вегетарианци, за да си позволите да хапнете постно дори и само един ден от седмицата!

С рецептите, които съм подбрал във “Veg” искам да покажа, че зеленчуците могат да бъдат нещо повече от допълнение към месото или рибата в чинията ни. И да, можете да се заситите с едно вегетарианско ястие при това може дори да ви стане тежко, ако прекалите! И да, можете да получите всички необходими витамини, минерали и протеин от различните храни, че и отгоре“, коментира самият Джейми.

"Veg: Easy & Delicious Meals for Everyone" съдържа 100 оригинални рецепти на готвача, а най-голямото й преимущество е, че всички съставки, от които са съставени, са откриваеми и по пазарите по нашите ширини! Полезните съвети за начинаещите готвачи, както и малките хитрини, които Джейми споделя от собствената си кухня пък, ще бъдат особено полезни за всеки, които е избрал вегетарианския начин на живот.

Позволете си нещо различно, експериментирайте със запазената марка на Джейми Оливър и гарантирано ще се изненадате приятно от резултата!