Топ предложения за подарък за Свети Валентин

Наближава Свети Валентин и вече сте в треска какво да подарите на любимия човек? Не е задължително да избягате напълно от подаръци като плюшено мече, балони и бонбони с формата на сърце или красив букет рози, но можете да ги допълните с книга. В следващите редове ви даваме нашите 7 предложения – седем, защото това е числото на любовта!

1) „101 позиции далеч от леглото“ (ново издание, 10% отстъпка). Ако вашата половинка не е свенлива, този подарък може да се окаже много находчив за подобряване на отношенията помежду ви. Отбелязваме, че подаръкът е подходящ за потребители на възраст 18+. Комплектът карти съдържа идеи за 101 позиции на необичайни места, като е отбелязана и степента на трудност за изпълнение. След като разгледате картите, със сигурност асоциацията ви за тривиални на пръв поглед места като художествена галерия, ботаническа градина, ски писта, винарна, водопад, басейн, асансьор, спасителна кабинка на плажа и други ще бъде по-богата. Разбира се, романтичните места като пред камина, в джакузи, на полянка с маргаритки, в палатка си остават валидни и вечна класика. В тези карти акцентът е не толкова мястото, колкото изобразената позиция и удоволствието, което ще предизвика у двама ви при изпълнение. Само внимавайте какво показва сексометърът (от 1 до 5) като степен на трудност. За преминалите през целия курс на обучение и вече се чувстват напреднали, са включени още 3 сини карти бонус или още 6 позиции. Голям плюс е, че картите са гланцирани и водоустойчиви, така че можете да ги носите навсякъде със себе си. Всъщност дори не ви е нужно цялото тесте, а просто мушнете 3-4 карти в багажа си. Бъдете смели и разнообразете връзката си – предизвикайте физиката и изживяванията си заедно. Някои от най-впечатляващите откъм трудност и креативност позиции са „Весела Коледа“, „Шварценегер“, „Змиеукротителката“, „Полети с мен“. „Полилей“ пък сте виждали в изпълнение на героинята Саманта Джоунс от сериала „Сексът и градът“, но и тя убедително играе ролята на доказан професионалист. Но при позициите с предупреждение 4 или 5 сърца внимавайте, когато ги опитвате, сред инструкциите е отбелязано: „не прилагайте тези техники без предварителна подготовка или консултация с професионалисти“, „издателството не носи отговорност за травми, възникнали след акробатични изпълнения, несъвместими с физическите способности на практикуващите“. Е, изтеглете една карта! :)

 

 

2) Празникът на влюбените не може да мине без добра бутилка вино. С наръчника „Виното – всичко, което трябва да знаем за него“ (20% отстъпка до 14 февруари) винаги ще сте на ниво: дава се информация за 10-те основни категории червени и бели вина, как да избирате вино от различни категории, как трябва да четем и разбираме специфичните символи по етикетите върху бутилките, какви са правилата при сервиране и консумиране. Описани и препоръчани са 600 вина от всички категории и точки на света. В книгата ще прочетете има ли значение реколтата, кои са най-известните магазини по света, как да четем винената листа на ресторанта, кои храни с кои вина си подхождат – съвети на топ готвачи и сомелиери. 

3) „Еротично изкуство“ (30% отстъпка до 14 февруари) може да се разглежда и като енциклопедия на любовта. Автор е Ханс-Юрген е дългогодишен преподавател в университета „Йохан Волфганг фон Гьоте“ във Франкфурт, бил е и експерт към Музея на еротиката в Берлин. Сам той нарича „Еротично изкуство“ „география на насладата“ и представя изобилие от картини, скулптури, гравюри и култови предмети от различни култури на тази тема. Такива впечатления от културната история на човечеството могат да ни помогнат да разширим толерантността си и да развием способността си да гледаме. Разгледани са сериозни теми като „Еротика и поргнография“, „Еротика и възмущение“, „Окото като чувствен орган на еротиката“, „Еротични корени на колекционерската страст“.

4) „Еротична фотография“ (40% отстъпка до 14 февруари) – е миниенциклопедия за истински ценители на еротичното изкуство. В албума ви очакват над 300 цветни и черно-бели фотографии от 48 световни имена в областта: Алмонд Чу, Кристиан Грюневалд, Ед Фриймън, Фернандо БендалаГюнтер Кноп, Джон Бернхард и още много други. Красотата на тялото е съвършена хармония.

5) Любовта в българската история от гледна точка на документалистиката пък ни представя журналистът Венелин Митев в бестселъра си „Големите на български царе, министри и авантюристи“. В книгата ще прочетете над 50 любопитни истории за това какви са били в любовта премиери и министри, банкери и военачалници, бунтари, и авантюристи. Тук намират място някои от най-звездните бракове и любовни авантюри в българската история.

 

     

 

6) Романът „Любов“ на Елиф Шафак е най-продаваната книга на десетилетието според класацията на верига книжарници „Хеликон“ – може би точно защото разказва по завладяващ и драматичен начин как любовта променя живота ни. По повод 10 години от първото издание в момента „Любов“ можете да намерите като юбилейно издание с твърда корица. Разгръщат се две сюжетни линии – едната е съвременна, а другата интерпретира историята на странстващия духовен водач Руми. Елиф Шафак преплита Изтока и Запада в текста си и ни завещава 40 правила за любовта.

7) „Любов“ на Исабел Алиенде пък е необикновена и чувствена книга, събрала най-силните откъси за любовта и еротиката на чилийската писателка от нейни предишни романи и разкази, но отразяват нейното собствено разбиране за това възвишено чувство, за страстта и романтиката, за преживяванията на жената. Оригинален белетристичен експеримент, който си заслужава да се прочете.

Още предложения за книги, подходящи за подарък за свети Валентин, можете да разгледате в специалната ни селекция ТУК.

А в месеца на любовта можете да се възползвате от 10% отстъпка на всички издания на Книгомания при онлайн поръчка. Разгледайте каталога ни: https://knigomania.bg/knigomania-izdania.html