Среща за автограф с Мария Лалева – Пролетен базар на книгата 2022

Най-хубавата част за читателите по време на пролетните базaри и международните панаири на книгата са срещите с любимите български автори. Затова се стараем да подготвим поне няколко срещи за личен автограф с най-популярните писатели на съвременна българска литература. Признаваме, че това вдъхновява и нас от Книгомания, докато наблюдаваме надписването на всяка книга със специално послание и не отказваме да помагаме при снимки и селфита с авторите ни.

На ПроЛетен базар на книгата 2022 ви срещнахме с:

  • Мария Лалева – автор на романите „Живот в скалите“ и „Пасиансът на архангелите“
  • Юлияна Антонова – автор на книгите „Моши моши, Япония“, „Уки уки, Япония“ и „Сан сан, Япония“
  • Мира Добрева – автор на „Столетниците – благословия или орисия“
  • Стефан Вълдобрев – автор на биографичната „Книга за песните“
  • Ненчо Илчев – автор на „Забранената книга за фокуси“

 

Докато Мария Лалева беше на щанда на Книгомания, я попитахме как би описала „Живот в скалите“, най-продаваната книга вече три години и половина, накратко с две изречения от самия роман. Гледайте видеото – отговорът й отново е пълен с мъдрост и ще ви накара да се замислите. Ще ви разсмее с разказа си за първата й среща с Книгомания и ще ви изненада със своята философия какво е животът.

***

Мария Лалева е един от най-обичаните и канени автори – посещава повече от 70 града в България и чужбина, за да се срещне с публиката си. Името й става известно още с излизането на стихосбирките „Личен архив" (2013) и „И не съм ви ближна" (2016). Но истинска популярност и любов от страна на многобройните почитатели й донасят романите „Живот в скалите“ и „Пасиансът на архангелите“. И двете книги се превръщат в бестселъри и всяка седмица присъстват в класациите за най-продавани книги на редица книжарници. „Живот в скалите“ (2018) е и най-продавана книга на десетилетието, а Мария Лалева е единственият български автор в топ 10.

***

 

За още новини от Книгомания и книжния пазар – следвайте ни в социалните канали.

Не пропускайте да се абонирате за канала ни в YouTube: Книгомания.

Facebook: Книгомания.бг

Instagram: knigomania.bg