Среща за автограф с Йордан Колев – Пролетен панаир на книгата 2023

Писателят и пилот Йордан Колев бе гост-книжар по време на целия Пролетен панаир на книгата 2023 на щанда на Книгомания. Успя да опознае нова професия по време на гостуването си и да разкаже лично за своята трилогия „Хилядолетната битка“ на много нови читатели. В поредица от видеа ви представяме накратко как преминаха срещите за автограф с Мира Добрева, Мария Лалева, проф. Христо Пимпирев и Иглика Трифонова, Шкумбата, Георги Милков, Раймондо Варсано и Кирил Златков.

В това видео ви срещаме с Йордан Колев – освен писател и потомствен пилот, той е моторист, ветроходец и страстен почитател на Формула 1. От няколко години се занимава и с пчеларство. Отскоро е член на Съюза на българските писатели. Като любител на екстремното и адреналина, го питаме какво му носи писането и как самият той пише книгите си. Автор е вече на четири заглавия:

  • „От Рио до Кейптаун: едно приключение в Южния Атлантик“
  • „Кацането“
  • „Хилядолетната битка. Лабиринт“
  • „Хилядолетната битка. Пазителят и Кобрата“

Последната му книга излезе през февруари 2023 г. – „Пазителят и Кобрата“ – и е сред предпочитанията на читатели, увлечени по шпионските романи. Сюжетът се заплита около сблъсък между американските и руските спецслужби, които се опитват да разгадаят тайната на Лабиринта в Сирия. Българинът Борис/Исмаил обаче се е заклел да опази от оскверняване тази важна християнска светиня. Минало и настояще се преплитат, отношенията Изток-Запад се обострят. Кои ще са жетвите на този конфликт?

Пред камерата на Книгомания попитахме Йордан Колев с какво се занимава в момента и как се развива действието в „Хилядолетната битка“. Темите, по които си говорим, са:

  • Какво ви носят срещите с читателите?
  • С какво провокирате читателите в трилогията „Хилядолетната битка“?
  • На какъв етап е третата книга?
  • Какво е по-особеното при писането на трилогия?

***

За още новини от Книгомания и книжния пазар – следвайте ни в социалните канали.

Не пропускайте да се абонирате за канала ни в YouTube: Книгомания

Facebook: Книгомания.бг

Instagram: knigomania.bg